začatečník na WE RUN PRAGUE
vacuto111 24.06.2014 09:02:32
Zdravím, rozhodl jsem se (nebo spíše hecovaní), že poběžíme závod WE RUN PRAGUE. Je možné natrénovat za 2 měsíce? Nikdy jsem neběhal. Je to možné zvládnout? A jak na se mám na tento závod připravit? Najde se nějaká dobrá duše ze Zlínského kraje co mi rád pomůže ze začátku? Kdo mi řekne jak správně a efektivně běhat?
Děkuji za rady.
Trnava
mras 24.06.2014 10:13:52
Za mna si myslim ze sa to da. Nebudeme sa asi bavit o case ale odbehnes to tak ze to faktodbehnes. Ked som s behom zacal pred 3 rokmi tak som na tom bol podobne. 96kg a moc som sportu nedaval. Mal som na pripravu 3 mesiace. Zaklad su boty. Nemusi stat hodne ale doporucil bych ti tlumivé. Triko dostanes hezké od Nike a sortky doma urcite más.
Cas ta trochu tlací ale urcite sa nesnaz to moc urychlit, ci uz tempom alebo objemom. Koledoval by si si akurat o zranenie alebo o získanie averzie voči behu. Beh ta musí hlavne bavit. Návodov na 5 alebo 10km pre zaciatocníkov je aj na tychto strankach dost ale neni nic lepsie ako vybeh s dalsími ludmi. Ked u toho kecáte aspon más istotu ze to neprepalujes. Bohuzial osobne v zlíne nepoznám nikoho ale som si istý že sa niekdo nájde :) Vela zdaru
raceagainst 24.06.2014 11:48:40
>> vacuto111, 24. 06. 2014 09:02:32
ne, nedá se to.
Tak, co s tim teď uděláš? Zabalíš to? Prostě začni běhat dle tvojí sportovní výkonnosti a nedávný historie. Sám poznáš, kdy máš dost, nechoď za limit ve stylu „2 km jsou málo, dam dnes 9“. Je možný natrénovat za 2 měsíce – otázkou je na jaký výkon reálně máš. Na 1:10:00 snad určitě, na 0:50:00 za jistých okolností, na 0:40:00 ne (neni striktní, soudím dle stylu otázek).
Běhej pomalu, ne každý běh je závod a na 10km „generálky“ každý týden se vykašli, odvařil by ses tak na x dní. Jak správně běhat? Otevři si pana Googla a máš milion názorů, jak správně běhat. Hlavně neskákej, nedupej jak slon, radši menší kroky, rychlejší frekvence. Po běhu se protahuj. Chceš-li uběhnout, stačí běhat pomalu (ob den) a nezadýchávat se, tělo si zvykne a postupně zrychlíš (nečekej zázraky). Pokud jsou oprávněný vyšší ambice, k pomalýmu základu dej 1× týdně něco krátkýho rychlýho (řiká se tomu tempový běh) nebo fartlek (jsi-li na pochybách, opět Google) nebo běh do kopce nebo doplňkový sport na styl fotbal, florbal, hokejbal, tenis a badminton v soutěživým duchu, prostě něco se sprinty.
Jo a nepotřebuješ nejnovější hadříky od známých značek nebo super boty za trojku/dvojku, to jen pro jistotu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.