Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Opakovaná viróza jako přetrénování?

Opakovaná viróza jako přetrénování?

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

půlmaraton: 1:26:26 (2014)
maraton: 3:14:49 (2014)

VojtaM muž 20.08.2014 16:03:36

Ahoj všem, spíš než o radu (i když ta se vždycky hodí:)) bych chtěl znát vaše zkušenosti, jak jste se vyrovnali s déletrvající nemocí. Od ledna jsem začal trénovat na květnový maratón, dával jsem si na moje možnosti docela do těla, běhával jsem i 5× týdně. Vše šlo hladce, první maraton jsem se dokončil za cca 3:14, čoz pro sebe považuji za úspěch. Po tom s menším týdením odpočinkem jsem se opět začal připravovat na červnový půlmaraton. Tam to bylo, nejspíš vzhledem k počasí, spíš trápení, ale i tak jsem to nakonec stlačil alespoň po 1:30.

Ihned po té jsem přesedlal na kole s plánem objet pár bikemaratónů během léta. V půlce června jsem ale dostal laryngitidu, s antibiotikama jsem ležel týden doma. Pak přišla dovolená v zahraničí bez sportu, a po návratu se mi to vrátilo, ovšem ve formě střevních potíží s horečkou. Pak už to vypadalo ok, dokonce jsme byli na pár dní s kamarády v Aplách na Feratách. Bohužel od pondělka jsem zase chytnul zase rýmu, kašel, který cítím že se jen tak nezlepší. Únava mě provází už déle nez měsíc. Může to být snad následek toho nějakého přetrénování. Je pravda že ještě do toho řeším už od ledna svoji budoucnost (nová práce, atd.), ale je vás tady spousta co běhají 300+ km za měsíc celoročně, jsou stále svěží a zdraví. Proto si připadám jako úplný páprda a mám pocit, že takhle ztratím veškerou kondici co jsem budoval:(

avatar

Bratislava

Brutto muž 22.08.2014 12:49:56

Je jedno kolko behas stabilne mesacne, ci je to 100 alebo 500. Pokial zvysis objemy, imunita sa zasadne oslabi. Ja som tento rok navysoval objemy celu jar a chory som bol priebezne od februara do juna. Nic ine nepomoze, len navysovat objemy postupne a pomaly a doplnovat kvaaaaantom zeleniny a bohuzial aj nejakymi tymi doplnkami (hlavne v zime)

avatar

půlmaraton: 1:26:26 (2014)
maraton: 3:14:49 (2014)

VojtaM muž 23.08.2014 10:28:17

>> Brutto, 22. 08. 2014 12:49:56

U mě je ale docela zvláštní, že imunita držela celou zimu i jaro, a to do až do půlky července. A onemocněl jsem v době, kdy jsem ty běžecké objemy naopak hodně snížil a začal se věnovat jiným aktivitám (kolo, lezení). Objemy jsem navyšoval hodně (od ledna začátek běžeckého tréninku, v březnu už 300 km). Pak už jsem vzhledem k blížícímu se maratonu zase ubral. Ale nebyla to taková hurá akce jak by se mohle zdát, protože jsem bravidelně běhal již první půlku roku 2013 a potom samozřejmě aktivity jako kolo, plavání, lezení apod. Prostě mě zaráží, že to se mnou neseklo už v březnu, kdy jsem si dával nejvíc.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.