Návrat Velké kunratické k historii
mirek koubek
08.11.2014 18:40:24
Všichni vážení startující, pokud budete zítra na Hrádku a třetím kopci marně hledat lana, tak se nejedná o omyl. Lana tam skutečně nejsou a ani do budoucna už se s nimi nepočítá.
Do Hrádku to bude po čtyřech – tak, jak to bývalo více než 70 let.
Praha
EvženGe
08.11.2014 19:04:26
Mirku, to jsi mě naštval.
Prosím to je ftípek !!! Léta jsem lezl bez lana. Pak byly a vymyslel jsem
taktiku „na lano“ nyní opět nebudou a já poběžím první kilák
s klackem v ruce (jéé to jsem zase prokecl změnu taktiky
Jako vždycky. Pořadatel má právo na JAKÉKOLIV změny pravidel. A já se jim buď podřídím nebo nemusím startovat.
Mirku, těším se na setkání na startu. A jen prosím, zajisti míň vody v potoce, ať pod Hrádkem neletím po hubě jako loni. To zregulovali potok a bylo tam hluboko.
Sára bude sedět u televize a bude se ohromně bavit.
Evžen
ZbynekN
08.11.2014 19:11:37
>> mirek koubek, 08. 11. 2014 18:40:24
Super. To je dobrá zpráva.
Praha 9 - Prosek
hf
08.11.2014 20:31:45
Normálně bych to kvitoval, ale zrovna letos se mi odstranění lan nehodí
(vzhledem k mému bolavému steh.svalu). Tak to už jste se letos podruhé
vyznamenali. Nejdříve jste si najmuli „výbornou“ IT firmu na
zabezpečení internetového přihlašování a teď ty lana. 90% běžců je
hobíků a teď když tam všichni polezou po 4,tak už se přes ně nikdo
nedostane. Jak psal Miloš S. spousta začátečníků neví, co to udělá
s jejich svaly až se vydrápou na Hrádek a budou se chtít rozběhnout dolů.
Vám to určitě ušetřilo práci, nemusíte natahovat lana, ale to je opravdu
všechno, co jste udělali pozitivní – pro sebe. Takže za vyšší
startovné budou horší podmínky než v předešlých několika ročnících.
A příští rok byste mohli napustit potoky vodou (zde si dělám legraci).
Ale fakt je to škoda, ty lana tam udělaly víc užitku než škody. Takže
díííky.
Praha
EvženGe
08.11.2014 21:01:02
>> hf, 08. 11. 2014 20:31:45
No tak Honzo. Zrovna Tobě by to mohlo být skoro jedno.
A to natažení lan je práce na 10 minut. Kvůli ušetření práce to určitě nebylo. Mimochodem možná by pro vás bylo zajímavý, kolik času zabralo čištění trasy od porostu. To se nechci zastávat pořadatelů, ale loni jsem je tam týden před VK viděl a docela to byla asi dřina.
chuck
08.11.2014 21:04:54
Tak dobrá zpráva. To jsem rád, že se pomalu vracíme ke kořenům. Jak jsem psal, VK je běžecký závod a lana měla podle mého sloužit pouze k vytyčení tratě. To, že jsme je používali jako podpůrný prostředek je jiná věc. Rekord tratě je zaběhnut bez podpory lan. To, že někoho bolí sval a přesto jde na běžecký závod je jeho chyba a ne chyba pořadatele závodu. Rozhodování pořadatele závodu přece nemůže záviset na tvém momentálním zdravotním stavu. S těma svalama nahoře na Hrádku to myslím tak, že…, ale to každý pocítí sám, jak to bolí. Ale o tom to přece celé je. Pokud vzniknou na Hrádku „špunty“ je to osud a proto je vyčleněna elita, která si to rozdá na férovku. My ostatní s tím holt musíme počítat. Rozhodně toto rozhodnutí považuji od pořadatelů za velmi pozitivní.
Praha
EvženGe
08.11.2014 21:15:01
Jsem rád, že zrovna ten, kterej mě bude na Hrádku „votravovat“, že překážím, má stejnej názor.
No Miloši, možná, že ti i uhnu.
rudo
08.11.2014 21:53:03
splhanie po lane bola moja oblubena disciplina a zrovna tento tyzdne davala AUS telka prekonavanie guinesovych rekordov a tunajsi domaci hned 2× prekonali splh na lane rekord bol 19.5 metra za 60 sekund
lano je 5 metrov dlhe teda vysoke a musi sa splhat hore dolu a rataju sa len metre hore najprv dal jeden 22 a ptom druhy 25 metrov teda sile to 5× oboch trenoval rus byvaly clen specialnych ruskych armadnych zloziek
zacina sa zo zeme v sede na zadku a aj kazde kolo zacina a konci na zadku, takze ziadne odraz nohami
takze lano neni ale po zadku veselo na hradku
Praha 9 - Prosek
hf
08.11.2014 21:59:51
>> chuck, 08. 11. 2014 21:04:54 Ahoj Miloši. Opravdu si nemyslím, že když mě bolí sval a přesto jdu na běžecký závod, že je to chyba pořadatele závodu. A souhlasím s tebou, že rozhodování pořadatele závodu nemůže záviset na mém momentálním zdravotním stavu. Jen jsem vyjádřil svůj názor, že se mi letos odstranění lan nehodí. Každý může mít svůj názor a to, že pořadatelé vyslyšeli tvůj názor (nebo to bylo přání více lidí) nevidím jako pozitivum. To je celé. Každý bude mít stejné podmínky.
>> EvženGe, 08. 11. 2014 21:01:02
Evžene, letos mi to opravdu nebude jedno, ale to je můj problém. A těch
10 minut bych chtěl vidět. Nezapomeň, že lana nebudou ani na druhémm
kopci, ale tam už to snad můj steh.sval zvládne pokud nedostanu stopku na
Hrádku.
ZbynekN
08.11.2014 22:11:27
Možná by tahle informace měla být na stránce závodu v propozicích.
chuck
08.11.2014 22:32:19
To si myslím,že není nutné, neboť lana původně měla ohraničovat trať a nikde v propozicích není řečeno, že slouží jako pomůcka pro ulehčení běhu. Proto si myslí, že toto opatření není nutné předem v propozicích avízovat. Značení tratí se na podobných závodech dozvídá závodník až na místě, případně při prohlídce trati.
Čelákovice
Láďa S.
08.11.2014 22:39:08
to je výborný nápad s těmi lany, o to víc mne mrzí, že jsem musel číslo prodat, no nic, já si tu budu chroupat antibiotika a těšit se na příště
zrušení vloženého závodu bude předpokládám za rok
rudo
08.11.2014 22:50:36
Petr Janda o VK:
sjet po zadku holou skalu
v bahne chodit strasit na Hradek
o zadnych lanach se nikdy nezpivalo
Čelákovice
Láďa S.
08.11.2014 22:57:19
>> rudo, 08. 11. 2014 22:50:36
co tam hulíš za matroš?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.