Opětovné nabrání kondice do začátku florbalové sezóny
Josse 13.02.2015 12:01:44
Dobrý den, od útlého mládí jsem sportoval, hrál florbal, pak to na pár let ustalo, a vše začalo opětovně před rokem a půl – Florbal. Nejsem spokojen se svou kondicí, ale nemohl jsem ji příliš zvednout, neb mě trápily klouby – ty se teď dávají pomalu dohromady, ale pořád je to spíše na zátěž s kolenní ortézou/ami. Snad se mi občasné bolesti a diskomfort podaří do budoucna odstranit, zlepšení cítím a vzhledem k nadcházející sezóně, která začíná v září, bych rád pomalu začal s cvičením na kolena, kyčle, záda i svalstvo a samozřejmě i s kondiční přípravou – hlavně sem směřuje můj dotaz. Nechci běhat maratony, ale rád bych jen vydržel na hřišti adekvátní dobu, nezadýchával se, měl „připravené“ svalstvo i klouby na zátěž a získal opětovně kondici. Jaké zvolit postupné tréninkové „dávky“ a techniky běhu (abych to nepřepískl hned v začátku a neničil si klouby ještě více) k postupnému nabrání potřebné výdrže na hřišti -svalstvo i dech/tepová frekvence? Jsem v tomto směru laik, tak Vám budu velice vděčen za jakékoliv rady a doporučení. S pozdravem a s velkými díky za odpověď, Josse, 24 let (66 kg).
PS: Vyplatí se na takovéto běhání funkční prádlo, případně jakou značku byste doporučili? Rád bych také investoval do kvalitní obuvi, terén převážně zpevněný – asfalt, šotolina, lesní cesty (Je vhodný i běh po trávě – např. kolečka na hřišti? Napadlo mě, že by to byla min. zpočátku menší zátěž pro klouby).
Josse 17.02.2015 10:36:05
Opravdu nikdo neporadí něco do začátku, vhodné kombinace na kondici přímo pro tento sport? :(
Tkuh 17.02.2015 22:51:13
Ahoj, já osobně bych si nikdy nedovolil ti radit(na to běhám málo a krátce). Zvlášť když máš zdravotní problémy. Ale podívej se alespoň sem – http://www.behej.com/…icke-strasti – v druhé půlce vlákna byla raděno jistému fotbalistovi s průběhem přípravy. A to je podle velmi příbuzný sport. Snad se přecejenom ozvou i jiní, fundovanější…
rudo 17.02.2015 23:43:07
chce to vsestrannost
zajladna vytrvalost cez turistiku bezky cyklo batoh do kopcov rozne balancne a posilovacie cviky flexibiluta joga (alebo hoci len ten odvar co sa vola pilates)
a hodne alaktockeho treninku
teda naplno usilie do 8 sekund a na 95% usilie do 20 sekund
mnozstvo takych opakovani a postupne skracivat prestavky
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.