Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Opětovné nabrání kondice do začátku florbalové sezóny

Opětovné nabrání kondice do začátku florbalové sezóny

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Josse muž 13.02.2015 12:01:44

Dobrý den, od útlého mládí jsem sportoval, hrál florbal, pak to na pár let ustalo, a vše začalo opětovně před rokem a půl – Florbal. Nejsem spokojen se svou kondicí, ale nemohl jsem ji příliš zvednout, neb mě trápily klouby – ty se teď dávají pomalu dohromady, ale pořád je to spíše na zátěž s kolenní ortézou/ami. Snad se mi občasné bolesti a diskomfort podaří do budoucna odstranit, zlepšení cítím a vzhledem k nadcházející sezóně, která začíná v září, bych rád pomalu začal s cvičením na kolena, kyčle, záda i svalstvo a samozřejmě i s kondiční přípravou – hlavně sem směřuje můj dotaz. Nechci běhat maratony, ale rád bych jen vydržel na hřišti adekvátní dobu, nezadýchával se, měl „připravené“ svalstvo i klouby na zátěž a získal opětovně kondici. Jaké zvolit postupné tréninkové „dávky“ a techniky běhu (abych to nepřepískl hned v začátku a neničil si klouby ještě více) k postupnému nabrání potřebné výdrže na hřišti -svalstvo i dech/tepová frekvence? Jsem v tomto směru laik, tak Vám budu velice vděčen za jakékoliv rady a doporučení. S pozdravem a s velkými díky za odpověď, Josse, 24 let (66 kg).

PS: Vyplatí se na takovéto běhání funkční prádlo, případně jakou značku byste doporučili? Rád bych také investoval do kvalitní obuvi, terén převážně zpevněný – asfalt, šotolina, lesní cesty (Je vhodný i běh po trávě – např. kolečka na hřišti? Napadlo mě, že by to byla min. zpočátku menší zátěž pro klouby).

Josse muž 17.02.2015 10:36:05

Opravdu nikdo neporadí něco do začátku, vhodné kombinace na kondici přímo pro tento sport? :(

Celkem 932 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:40 (2014)

Tkuh muž 17.02.2015 22:51:13

Ahoj, já osobně bych si nikdy nedovolil ti radit(na to běhám málo a krátce). Zvlášť když máš zdravotní problémy. Ale podívej se alespoň sem – http://www.behej.com/…icke-strasti – v druhé půlce vlákna byla raděno jistému fotbalistovi s průběhem přípravy. A to je podle velmi příbuzný sport. Snad se přecejenom ozvou i jiní, fundovanější…

Sloviensko

rudo muž 17.02.2015 23:43:07

chce to vsestrannost

zajladna vytrvalost cez turistiku bezky cyklo batoh do kopcov rozne balancne a posilovacie cviky flexibiluta joga (alebo hoci len ten odvar co sa vola pilates)

a hodne alaktockeho treninku

teda naplno usilie do 8 sekund a na 95% usilie do 20 sekund

mnozstvo takych opakovani a postupne skracivat prestavky

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.