bolesti kolen
atlet brčko
20.12.2005 13:30:38
Ahoj, mam na vas prosbu. Beham uz dlouho-13let- a uz dlouho me trapi bolest kolen. Dokonce jsem kvuli tomu musela prestat se zavodni atletikou. Kolena me boli pod ceskou (myslim POD ceskou, kdyz stojim), tam, kde se upina zadni stehenni sval. nevite nekdo o nejakem zpusobu, jak se toho zbavit a neprestat behat? Doktor mi kdysi rikal, ze mam povolene vazy a ze se s tim nic moc delat neda. Neexistuje nejake vhodne posilovaci cviceni. Budu rada za kazdou radu. Kolena me boli po narocnejsim treninku a taky po behani.
Brno/Havířov
forest
20.12.2005 13:42:11
[quote=atlet brčko]Ahoj, mam na vas prosbu. Beham uz dlouho-13let- a uz dlouho me trapi bolest kolen. Dokonce jsem kvuli tomu musela prestat se zavodni atletikou. Kolena me boli pod ceskou (myslim POD ceskou, kdyz stojim), tam, kde se upina zadni stehenni sval. nevite nekdo o nejakem zpusobu, jak se toho zbavit a neprestat behat? Doktor mi kdysi rikal, ze mam povolene vazy a ze se s tim nic moc delat neda. Neexistuje nejake vhodne posilovaci cviceni. Budu rada za kazdou radu. Kolena me boli po narocnejsim treninku a taky po behani.[/quote] presne s tímhle mívám problémy, když nasazuju po dlouhém nicnedělání (prostě, ty vazy se povolí a potom každý pohyb bolí…) – jediné co mi pomáhá je doplnit běžecké tréningy i kolem (v tomhle počasí bych kolo jednoznačně nahradil spinningem), protože jestli nikde jinde než na kole se to neposílí, tak už fakt nevím-nevím… jestli nějaký cvik, tak se tady omýlala snad stokrát ta „opíračka“ zády o stěnu, když je úhel mezi stehnem a bércem 90° (prý to pomáhá, ale osobní zkusšenost nemám)
Praha 5 - Barrandov
Rosťa
20.12.2005 13:54:56
[quote=forest]jestli nějaký cvik, tak se tady omýlala snad stokrát ta „opíračka“ zády o stěnu, když je úhel mezi stehnem a bércem 90° (prý to pomáhá, ale osobní zkusšenost nemám)[/quote] Mě ten cvik, cvičím ho poctivě dva roky každý den ráno, pomáhá. Podle mě posiluje úpony předního stehenního svalu nad koleny a ty zčásti přebírají zátěž kloubu. Se zadními úpony jsem se trápil letos v červnu, mě pomohly ortopedické vložky a protahovací cvik, kdy opřeš napnutou nohu o patu o zem před sebe, ohneš se k ní a chytíš se oběma rukma za špičku hony, protáhneš hamstring a úpony pod kolenem.
Brno/Havířov
forest
20.12.2005 15:08:49
[quote=Rosťa]… kdy opřeš napnutou nohu o patu o zem před sebe, ohneš
se k ní a chytíš se oběma rukma za špičku hony, protáhneš hamstring a
úpony pod kolenem.[/quote] máš na mysli: stoj spojný skřižmo levou přes
vzpormo?
atlet brčko
20.12.2005 15:28:21
Muzete mi vysvetlit tu „opiracku“? Tento cvik neznam a nejak si z popisu neumim udelat predstavu.
Brno/Havířov
forest
20.12.2005 15:55:05
[quote=atlet brčko]Muzete mi vysvetlit tu „opiracku“? Tento cvik neznam a nejak si z popisu neumim udelat predstavu.[/quote] byl jsem donucen! kreslení normálně používám jen v sebeobraně! http://www.tomas-kalina.com/…20/opiracka/
atlet brčko
20.12.2005 15:59:27
Moc děkuju.
Kralupy nad Vltavou, Praha
mIREK
22.12.2005 00:20:30
No já jsem měl problémy s koleny první rok běhání… Druhý a třetí
mě brali jen po maratonech a teď už ani po nich… Ovšem minulý týden jsem
byl lyžovat s kamarády ve Val d'Isere a poslední den jsem poprvé spadnul,
ovšem na černé sjezdovce a a v cestě mi stálo vodní dělo a před ním
ještě zátarasy 2 tyče… No tyče odlétly jak hůlky, ale moje rameno a
klíční kost je cítí dodnes a moje kečel, stehno a koleno cítí to vodní
zasněžovací dělo… Ovšem až teď opo týdnu, kdy mě bolí stehno nad
kolenem víc a víc se mi udělala modřina zespoda pod kolenem na stehně,
taková vlásečnicová… Zítra jdu na rentgen a chirurgii a uvidím co mi
řeknou, obvoďák říkal, že mám nějaké vlásečnice asi utřžené…
Zrovna jsem se těšil jak
začnu pořádně trénovat… Uvidíme co mi poví zítra…
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
22.12.2005 10:43:25
[quote=mIREK]No já jsem měl problémy s koleny první rok běhání…
Druhý a třetí mě brali jen po maratonech a teď už ani po nich… Ovšem
minulý týden jsem byl lyžovat s kamarády ve Val d'Isere a poslední den
jsem poprvé spadnul, ovšem na černé sjezdovce a a v cestě mi stálo vodní
dělo a před ním ještě zátarasy 2 tyče… No tyče odlétly jak hůlky,
ale moje rameno a klíční kost je cítí dodnes a moje kečel, stehno a koleno
cítí to vodní zasněžovací dělo… Ovšem až teď opo týdnu, kdy mě
bolí stehno nad kolenem víc a víc se mi udělala modřina zespoda pod kolenem
na stehně, taková vlásečnicová… Zítra jdu na rentgen a chirurgii a
uvidím co mi řeknou, obvoďák říkal, že mám nějaké vlásečnice asi
utřžené… Zrovna jsem
se těšil jak začnu pořádně trénovat… Uvidíme co mi poví
zítra…[/quote] Držím palce, ať to není nic vážného. Já vždycky rád
říkám, že nejméně rizikový doplňkový sport k běhání, jsou šachy.
Tam člověk může maximálně spadnout ze židle nebo si vypíchnout oko
o krále či dámu, když mu spadne hlava únavou …
Brno
running-observer
22.12.2005 14:54:34
[quote=Mirek Kostlivý]Já vždycky rád říkám, že nejméně rizikový
doplňkový sport k běhání, jsou šachy. Tam člověk může maximálně
spadnout ze židle nebo si vypíchnout oko o krále či dámu, když mu spadne
hlava únavou …[/quote] Jiný vhodný doplňkový sport k běhání je chůze
(nebo zase běhání
Brno/Havířov
forest
22.12.2005 16:08:51
[quote=running-observer]Jiný vhodný doplňkový sport k běhání je
chůze (nebo zase běhání [/quote] IMHO: plavní nebo kolo, ale potom, jak to člověk začne
brát víc než doplněk, tak začně koketovat s triatlon a v tu chvíli už
má jen jedinou možnost dopňkového sportu – obcházení ortopedů…
Praha 9
Lubos M
09.01.2006 15:05:37
[quote=atlet brčko]Ahoj, mam na vas prosbu. Beham uz dlouho-13let- a uz dlouho me trapi bolest kolen. Dokonce jsem kvuli tomu musela prestat se zavodni atletikou. Kolena me boli pod ceskou (myslim POD ceskou, kdyz stojim), tam, kde se upina zadni stehenni sval. nevite nekdo o nejakem zpusobu, jak se toho zbavit a neprestat behat? Doktor mi kdysi rikal, ze mam povolene vazy a ze se s tim nic moc delat neda. Neexistuje nejake vhodne posilovaci cviceni. Budu rada za kazdou radu. Kolena me boli po narocnejsim treninku a taky po behani.[/quote] a nemáš náhodou poškozené chrupavky? mě to taky takhle bolelo a to ikdyž jsem seděl, orthoped mi po zrentgenování předepsal prášky s tím, že když nepomůžou tak nasadí injekce přímo do kolen. naštěstí pomohly
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.