Tuk na břiše
jm1 22.03.2016 16:16:56
>> Martanx, 22. 03. 2016 15:16:43 … je docela problém v normálním supermarketu najít nebalené a hlavně čerstvé chleby…
Co tohle z jedne nejmenovane site obchodu s nemeckym vlastnikem ?
České Budějovice
PaKo 22.03.2016 18:52:03
>> Martanx, 22. 03. 2016 15:02:17
Super! Jen pozor, můžou přijít „krize“… Drž se!
Žilina u Kladna
Pohoda 23.03.2016 06:15:00
>> Martanx, 22. 03. 2016 15:02:17
hezké , držím palce !! kdo chce hledá způsoby, kdo ne hledá důvody
rudo 23.03.2016 06:20:52
kdo hleda zdravi, nehleda chleby, ze jo.
gilwen77 23.03.2016 07:15:41
>> rudo, 23. 03. 2016 06:20:52
Chleba nejím, dávám přednost koláčům.
rudo 23.03.2016 07:20:57
>> gilwen77, 23. 03. 2016 07:15:41
dyt ja taky, ale nejsem blazen se s tim chlubit, to bych stratil stravovaci autovriti
gilwen77 23.03.2016 07:25:56
>> rudo, 23. 03. 2016 07:20:57
Njn mám to lehčí. Kdo nemá, nemůže ztratit. Vastnictví holt zavazuje.
Brno
Petr Kaňovský 23.03.2016 07:55:40
>> gilwen77, 23. 03. 2016 07:15:41
>> rudo, 23. 03. 2016 07:20:57
Když už, tak si zároveň pořádně pochutnat, ne?
Včera jsem obnovil svou „tradici“ nočních běhů pro Magnum, pro zlepšení nálady. Běhy byly super, tak příznivé parametry jsem přitom dlouho neměl (při tempu kolem 7:30 tepy 101–104, tak nízko jsem na tom byl v době své vrcholné formy v roce 2014), pak jsem si pochutnal (koupil jsem k tomu u Muller milch), dobře se pak vyspal a i hmotnost ráno výrazněji klesla.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 23.03.2016 12:22:53
>> Martanx, 22. 03. 2016 15:02:17
Problém s usínáním po jídle byl pro mne hlavním důvodem přechodu na NSS.
>> Martanx, 22. 03. 2016 15:16:43
Z nebalené nabídky supermarketů jsem měl (před NSS) nejraději celozrnný bochník z Kauflandu. Je z celozrnné žitné mouky, žitné trhanky a slunečnicového semínka. Zdravější variantu (méně slanou i méně sladkou a prý zcela bez mouky – slepené zrní a semínka) peče Artisan Bakehouse.
V „bio-obchodech“ mají velmi dobré žitné chleby („cihly“), jak kváskové, tak dokonce i nekvašené (takový jsem kdysi také pekl). Jména pekáren a pekařů si bohužel nepamatuji, je to už pár let, co to nekupuji.
>> gilwen77, 23. 03. 2016 07:15:41
>> rudo, 23. 03. 2016 07:20:57
>> Petr Kaňovský, 23. 03. 2016 07:55:40
Včera večer jsem na jednom místním závodě se psy vyhrál koláč (za 2. místo) a teď nevím, co s ním. Někomu bych ho daroval, ale mám při tom vždy špatné svědomí, že příjemci ubližuji na zdraví.
A ano, když už, tak si pochutnat. Pečivo považuji za desert, který si lze občas povolit s plným vědomím následků, je potom lhostejné, zda jde o bílý či celozrnný kousek. Ovšem problém je právě najít exemplář, který by byl opravdu chutný – tedy ne gumový, či suchý k zadušení.
Trochu to zachraňují pekařství jako Paul, či sýrové chačapuri z gruzínské polévkárny. Téměř ve všech ostatních případech ale pokusy nalézt desertní pečivo končí nezdarem – zahozením po prvním kousnutí. :o(
Zlaté quiches.
rudo 23.03.2016 12:56:10
>> gilwen77, 23. 03. 2016 07:25:56
skosil ma Bratislavsky vzduch a Bratislavske mikroby
tak som rano daval kokosak s cibulou a rozhodol som sa to natierat a zajedat makovnikom
kto nejedol makovnik s kokosakom a stiplavou cibulou, nepochopi
Brutto 23.03.2016 12:56:14
Akurat dnes som bol s kamaratom na obede, pricom on vyberal a vybral vraj najlepsi burger v meste. Ja som maval kedysi burgre velmi rad, a kedze tento tyzden mam dost tazky, tak som suhlasil. Po ani neviem akej dlhej dobe som jedol zemlu a hoci bola domaca, chrumkava, stale som nechapal co som na tom pecive v minulosti videl :) Jedine velke plus ten burger mal – poriadna porcia kvalitneho hovadzieho masa a cheddar. Nabuduce ich poprosim len o maso bez zemle, ktovie ako sa zatvaria :)))
Skritek Hugo 23.03.2016 14:11:34
>> oblivion, 23. 03. 2016 12:22:53
Jee, ten bochnik jsem jeste v lednu v Kauflandu kupovala. Chutove vyborny. Pro ty, co neznaji, tak prodavaji bochnik (kostku) o vaze 750g za 42,90. Tedy ja tak kupovala. V praze na vypichu pak delaji ten smay i nakrajeny a v mensim baleni – pulka za dvacku. Fakt vyborny.
>> Martanx
Hezkyyyy. A jak se muzes docist i chleb se da sehnat solidni zitny. Drz se a treba casem omezis i ten cukr v caji. Ted uz mozna i veris, ze po vysazeni cukru v mnozstvi, co mas ty, se opravdu zmeni chute.
Postrizin
SlavoK 23.03.2016 14:35:46
>> Skritek Hugo, 23. 03. 2016 14:11:34
…se opravdu zmeni chute.
Komu jako a na jak dlouho rekl bych.
Z nekterych prispevku Brutta, PaKa, i tohohle mam takovy pocit jako by jste uuuplne ignorovali existenci lidi jako: JA (to mne samozrejme s.re nevic), RUDO (to vam zavidim, kolikrat bych ho taky chtel ignorovat a nejde mi to), MAX (presto ze je rozmerove tak vyrazny) ci GILWEN (ac jeji internetove vykriky jsou neignorovatelne).
Copak mame my vsichni ignorovani spolecneho? Vsichni jsme si prosli delsim, mnohamesicnim, obdobim odcukrovanosti az nizkosachridovosti na urovni ketogenovatosti. Presto jsme se vratili k sladkostem a to v mire takove, ze az nezdrave a prudce kaloricky pozitivni z hlediska. Presto jsme je jedli s chuti, bez natlaku ci pohruzky od okoli.
to Gilwen: Snad mi odpusti,s ze v tomto vyctu jsem nepouzil pravidlo, ze damy maji prednost.
Brutto 23.03.2016 14:48:26
>> SlavoK, 23. 03. 2016 14:35:46
Najlepsi prispevok tohto fora :)
jm1 23.03.2016 15:35:21
>> jm1, 22. 03. 2016 16:16:56 …z jedne nejmenovane site obchodu…
>> oblivion, 23. 03. 2016 12:22:53
>> Skritek Hugo, 23. 03. 2016 14:11:34
To ten muj nejmenovany obchod anonymnim dlouho nevydrzel …
gilwen77 23.03.2016 15:38:27
>> jm1, 23. 03. 2016 15:35:21
Ty vaše tajuplné obchody. Domácí je domácí a basta.
Desert 23.03.2016 15:47:56
neviděl bych v tom katastrofu, i když se každý adept na dlouhé trati snaží odcukrovat a odlepkovat, je zdůvodnitelné, proč se to nikdy nepodaří dokonale,
tělo většinou není blbec má pamět a ví co potřebuje, takže lehce se stane, že v případě potřeby se sáhne po cukru i bábovce, v daném případě obsahují zrovna ty látky, kterých mám nedostatek,
nedávno jsem se šel do obchodu zeptat na sortiment bezlepkového pečiva, odcházel jsem s koblihami, byly dobré,
Brno
Petr Kaňovský 23.03.2016 15:54:16
>> Desert, 23. 03. 2016 15:47:56
Jak to tu čtu, hned jsem dostal chuť na CREMORE, právě ho pojídám, vynikající. Tělo to asi chce, tak mu to dám, no a co?
Martanx 23.03.2016 16:20:30
Skritek Hugo, oblivion:
Jo, Kaufland docela zachraňuje před návštěvou BIO obchodů a podobných dražších krámků. Ten 750g bochník jsem taky koupil, žitný chléb též z Kaufu za tuším 26Kč 500g mi chutná víc, ale dají se oba.
Jak jsem psal, cukr už si nikam nesypu a nějak nevím co s ním. Jediné na co si asi nikdy nezvyknu je tvaroh a bílé jogurty, ještě zkusím ty řecké doladit marmeládou nebo medem, uvidím. Ale tvaroh fakt ne, škoda. Chutě se samozřejmě mění, je to i věkem, když si vzpomenu co mi chutnalo před 10–15 lety je to změna. Cola to byl hit, přeslazená už mi přijde pár let a vůbec nekupuju.
Ještě jedna perlička, kvalitní 80% čokoláda má méně sacharidů a hlavně cukrů než normální ovocný jogurt, smutné. Teď si vemte kolik těch jogurtů se dá sníst za den a co by laik řekl, že je zdravější…
Brno
Petr Kaňovský 23.03.2016 16:24:59
>> Martanx, 23. 03. 2016 16:20:30
Tak zrovna „ovocné“ jogurty nejím – jablko, hrušku, kiwi či pomeranč si do toho umím pokrájet sám a chutná mi to tak 3× více. To, co je ve většině „ovocných“ jogurtů, tedy levnějších z marketů, vesměs nemá s ovocem moc společného.
VSid 23.03.2016 16:25:20
>> SlavoK, 23. 03. 2016 14:35:46
Ano, výstižně napsané.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 23.03.2016 16:45:30
>> Petr Kaňovský, 23. 03. 2016 15:54:16
Petře, přistupoval bys takto i k výchově dítěte? ;o)
>> Martanx, 23. 03. 2016 16:20:30
100g tabulka 90% čokolády má 14 g S, 100 g ovocného jogurtu taktéž, jenže kelímek jogurtu má 150–200 g. A sníst 1 tabulku čokolády za den je tak akorát (řídím se tím ;o), jogurtů se za den dá spořádat 5 a víc.
Proč potřebuješ „zachraňovat“ před návštěvou obchodů se „zdravou stravou“? Pro chleba bych chodil raději tam, než do většiny pekáren.
Jo a i v supermarketech mají povinnost mít k nahlédnutí složení pečiva, salátů, sýrů a masných výrobků. Většinou to visí někde poblíž, taková tlustá složka. Kalorické hodnoty tam asi nejsou, ale dnes, kdy se do některých sýrů dává vepřová želatina a celozrnné chleby se sladí slady či sirupy, je to užitečná pomůcka k zorientování se v nabídce.
Martanx 23.03.2016 16:50:29
oblivion: přesně tak, jogurtů pár stovek gramů, čokoláda jedna až až…
Ty obchody mi přijdou takové no intelekto-levičácké alternativní batikované podivnosti. Nic proti nim, objektivně ok. Ale zajdu tam, nejsem zase ortodoxní.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 23.03.2016 16:55:55
>> Skritek Hugo, 23. 03. 2016 14:11:34
Dobrý byl, ale nesmí být moc čerstvý, je lepší ho pár dní nechat na stole. Ostatně dobrý žitný chléb by měl vydržet několik týdnů, aniž by zcela ztvrdnul, a rozhodně by neměl samovolně zplesnivět (pokud ho nedáte do igelitu).
>> gilwen77, 23. 03. 2016 15:38:27
Leda tak nekynutý (bez droždí i bez kvásku), čistě žitný, z hrubě mleté mouky (plné zelených šlupiček) a nejlépe se žitnou trhankou.
gilwen77 23.03.2016 17:23:42
>> oblivion, 23. 03. 2016 16:55:55
Mno já měla na mysli borůvkový či švestkový s drobenkou
Každopádně moje holky puberťačky jsou na stravování zlatíčka. Co jim dám to snědí. Cca 14 dní jsme jedly doooost zdravě, totálně bez cukru a s omezením lepku. Nereptaly, ale starší dcera přivítala nakoupené cukrovinky slovy, že už měla cukrový absťák. No nevšimla jsem si a štve mě, že jsem podlehla a stáhla je s sebou. Grrr
Moje děti jako by ten přechod snášely lépe, jako by stravu téměř neřešily. Žrádlo pro ně holt asi není smysl života a jen my blbci dospělí nevím co si myslíme, když je cpeme sladkostma.
Uvidím kolika ještě projdu pokusy, než mi to s tím cukrem a lepkem natvrdo docvakne
.
>> SlavoK, 23. 03. 2016 14:35:46
max39 23.03.2016 18:13:08
>> SlavoK, 23. 03. 2016 14:35:46
Pod toto sa môzem len podpisat.A velakrat som na to poukazoval.Clovek to musi mat v hlave riadne poupratovane ked sa ide pustit do tak ucinneho "dobrodruzstva " ako je NSS a ketoza.
Na druhej strane si myslim ,ze clovek co si tymi vykyvmi presiel sa dokaze neskôr lepsie vyrovnat s istymi nastrahami.Treba hladat to spravne zlozenie a pocuvat telo.Stale je to ale o hlave.V mojom pripade zohrava vyznamu ulohu sa riadne namotivovat a vydrzat prve 2–3 tyzdne.Potom sa hlava prepne.
MAX
Desert 23.03.2016 19:02:37
>> oblivion, 23. 03. 2016 16:55:55
" ..přistupoval bys takto i k výchově dítěte?"
u dětí je to trochu jinak, kdyby ptáci měli stejný metabolismus jako dospělý člověk, patrně by od nadváhy přestali létat, ale že dokáží pořádně proluftovat své plíce, glutenin jim nevadí, prostě ho odbourají, účinnost hemoglobinu pro transport O2 je u dosp. člověka v porovnání s dítětem x násobně menší, tedy děti, pokud nemají dostatek pohybu, aby se unavily, inklinují k hamburgrům atp.,
někdy tzv. dietologické omezení aplikované na dítěti má horší účinek pro vývoj než 5 rohlíků denně,
České Budějovice
PaKo 23.03.2016 19:05:44
>> SlavoK, 23. 03. 2016 14:35:46
Tak to se omlouvám, nebylo mým cílem někoho ignorovat, tím spíše pak takové výrazné osobnosti , ke kterým chovám i já hluboký respekt a obdiv.
Nicméně, po dvou letech na mě zatím žádné cukernaté choutky nejdou. Jediná výjimka je zmrzlina, tu si občas dávám při speciálních příležitostech na speciálních místech, zato ale ve velkém (třeba 10–15 kopečků) jako ekvivalent normálního jídla, třeba večeře.
Nicméně to spíš v létě. Dnešní jídelníček: Snídaně: 8 km lehký běh v tempu 6:00, chtěl jsem víc, ale nutná a hlavně náhlá potřeba mě přinutila skončit dřív Dopo svačina: 4,5 hodiny sjezdového lyžování (super posilovna) Oběd: 3 vajíčka natvrdo + avokádo + mozarella + máslo, jako dezert makadam ořechy Odpo svačina: 2× výběh na sjezdovku +350 m up Večeře: plnotučný tvaroh + podmáslí + chia + lískové ořechy + 10 šušených švestek + 3 čtverečky 90% čoko, pak opět trochu makadamů Dezert: sleduju pohádku v rodinném kruhu a v 21 do postele
Ale uznávám a jsem si vědom pomíjivosti věcí. Uvidíme, třeba bude za rok jinak. Hlavním argumentem pro mě ale zatím zůstává něco, co bych nazval „energetická bilance“, nebo-li jak zmínil oblivion, absence stavů únavy po jídle. To je prostě benefit, který mi za to stojí.
Konec další agitky
vsara 23.03.2016 19:15:33
>> PaKo, 23. 03. 2016 19:05:44 Krááá Deset až patnáct kopečků zmrzliny !!! Z toho už si tučňáci udělaj hnízdo !!!
Jo a Budějovicích jsi kolem mě lítal, až jsi mi cuchal brka !!!
Krá. Sára
České Budějovice
PaKo 23.03.2016 19:42:51
>> vsara, 23. 03. 2016 19:15:33
Jo. Už se mi i stalo, že se na mě přišel podívat osobně majitel zmrzlinárny s dotazem, jestli to jím sám a nebo to pro někoho kupuju .
Za ty Budějce promiň… snad se ještě uvidíme a pokusím si spravit reputaci nějakou nízkosacharidovou žížalou
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.