Bolest hýždí a zadní strany stehen
Camilio 29.12.2005 22:34:31
Poslednich 14 dní mě po běhu dost bolí hýždě a svaly které pokračují od hýždí směrem dolů na zadní straně v horní části stehen. Pokud 2 dny neběhám tak bolest zmizí. Nevíte jak bych se toho mohl zbavit?
Brno/Havířov
forest
30.12.2005 00:07:05
protahovat, protahovat a pro změnu protahovat (jinde byc asi problém neviděl, možná by nebylo naškodu třeba zařadit na konec tréningu výklus -tj. běh který už spíš připomíná chůzi)… např. vzpor stojmo (dotýkání resp položení dlaní na podložku ze stoje), nebo leh levou (pravou) pokrčmo přednoži povýš s dopomocí rukou (terminologicky je to správně, ale snad to popíšu laicky – ležíš na zádech, jedna noha natažené a druhou pokrčíš tak, že stehno bude na hrudníku a rukama tlačíš to stehno k sobě)…
Camilio 31.12.2005 00:06:55
TO FOREST: Dík za radu, ty názvy cviků jsou úžasný. Určitě to vyzkouším. Jinak vzpor stojmo končím tak, že špičky prstů jsou tak 10cm nad zemí a níž to nejde.
Brno/Havířov
forest
31.12.2005 13:12:19
[quote=Camilio]TO FOREST: Dík za radu, ty názvy cviků jsou úžasný. Určitě to vyzkouším. Jinak vzpor stojmo končím tak, že špičky prstů jsou tak 10cm nad zemí a níž to nejde.[/quote] vůbec nevadí, že ten vzpor neuděláš (ani to, že se nedotneš špiček) – podstatný je ten tah ve stehnech (můžeš ho zvýraznit tím, že se rukama chytneš vzadu za lýtka, nevyžaduje to takovou ohebost zad, pak se předkloníš…)…btw: ty názvy jsou fakt „ďáblův vynález“ (měl jsem z toho zkoušku na VŠ a vůbec ještě teď z too nejsem chytrý – takové slovíčkaření jsem ještě nezažil)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.