Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » anaerobní práh

anaerobní práh

Nalezené položky: 36 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 03.12.2007 09:05:55

protože se nám ve vláknu o tréninkových denících rýsuje diskuse o anaerobním prahu, dovolím si pokračovat zde. Co tam zatím proběhlo: [quote]kadakadli: Dobrý den, nevim kde se zeptat a tak to zkouším tady, potřeboval bych zjistit, jakým jednoduchým způsobem zjistit hodnotu anaerobniho prahu.Předem děkuji.

akademik: Zdar -Kadakadli, možná nebyla otázka přesně formulována ,zda bylo myšleno hranici MTF jako orientační hodnotu-hranici mezi pásmem-hodnotou hranice aerob.prahu či detailněji stanovit hranici anaerob.prahu při určitém hranič.tempu aerob.běhu-odběr vz.krve a stanovit hladinu laktátu a pak ,což je bylo obvyklé zjištovat tu objektivnější hranici přechodu k anaerob.prahu při tempu běhu nad 120,MTF,130-kde opravdu bývá ten pomyslnný anaerob.práh- je však nutné přihlédnout i k aspektu individuel.stavu trenovannosti jedince- tam se může i ta hranice přechodu posouvat dál/ jiná kapitola/ – věřím,že se k tomuto tvému dotazu přidá a podpoří i náš ,i můj oblíbenec MATO,ale tak to v kostce je -pozn.je dvojí metoda stanovení tohoto prahu- objektiv.je stanovení obsahu laktátu v krvi ---při určeném tempu běhu/ cca.3–5min pro dané tempo a odběr,analýza a tak dále .. zdar T.

Jecminek.Maselnik: teda při vší úctě akademiku, tvrdit, že obvykle je anaerobní práh kolem 130-ti bpm, je pěkná ptákovina, možná u důchodců. Poradit jako nejjednodušší metodu měření laktátu mi taky příliš snadné nepříjde. Anaerobní práh se v literatuře občas vypočítává vzorečkem z tfmax, ale tyto výpočty jsou často zatíženy značnou chybou. Metodou, která se dá relativně snadno zkusit, je conconiho test. Stačí zadat do googlu „conconiho test“ a vyjede linků habaděj. Případné další pokračování diskuse ale veďme v jiném vlákně, sem to nepatří.

akademik: Zas ten Ječmínek_ Ach pardon-že jsem se takhle a snadno u někoho znemožnil,víš -rád se na to mrknu,ať neumřu blbej,a tak mimo,když jsi takový znalý-možná i borec,jaký a kde máš ty ten svůj anaerobní práh? jinak děkuji za odborn.připom.beru na vědomí,..jinak si odborně doplním dostupnost ..ale u mě tfmax.pro stanovení fungoval vcelku dobře,tak nevím? dříve to bylo ještě posuzov.jiným testem…teď nevím ,ale zjištovalo se to v poslední fázi zimní přípravy-konec ledna/únor -a fungovalo to,sorry,věděl jsem,že mi někdo bude kontrovat,neva.. a o tom,kam co patří či ne ani tobě nepřináleží,jen jsem chtěl slušně a ze svého odpovědět a nehraju si na Ferdu mravence Zdar[/quote] jedna nekonstruktivní poznámka: o tom, co kam patří, rozhodují pravidla, která každý při registraci odsouhlasil. [quote]Při diskutovaní se držte předmětu diskuse. Příspěvky, které se předmětu netýkají, budeme muset bohužel zejména z důvodu přehlednosti smazat nebo přesunout.[/quote] A dál k tématu: v literatuře se ANP obvykle uvádí jako 85% TFmax, což má ale 2 háčky. Jedním je přesné změření TFmax a druhým individuální specifika každého člověka. Hodnotě 130bpm anaerobního prahu odpovídá TFmax cca 150bpm, což odpovídá asi 70-ti letému netrénovanému člověku (podle vzorečku TFmax=220-věk). Jestli se pletu, budu rád za upřesnění.

avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 03.12.2007 09:40:43

dík, z původního vlákna, jsem to promazal

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 03.12.2007 10:40:16

Stanovenie anaerobneho prahu (ANP, ci LT) pomocou % z TF max je veeeeelmi nepresne a o nicom to samo o sebe nevypoveda. Dobre trenovani jedinci dokazu vytiahnut az 91–92% TF max pri behu na ANP, na druhej strane ti, co toho nemaju moc nabehane sa ledva udrzia na 81–82% TF max. V kombinacii s konkretnym tempom behu stanovenym z posledneho (nie prilis v minulosti) preteku na 15km-21km a pripadne sporttesteru je to omnoho presnejsie. ANP sa najpresnejsie urci za pomoci laktatomeru, spiroergonomickeho vysetrenia a na pase. Ak k tomu nema bezec pristup, tak je to skoro urcite tempo preteku na polmaraton (pre rychlejsich bezcov s casmi pod 1:10), alebo tempo preteku na 15km az hodinovku. Pre pomalsich bezcov to je tempo preteku na 12km, alebo 10ka plus 6s/km. Neskor si mozte pri tomto tempe odmerat aj tep a pripadne trenovat podla neho, ale nie naopak.

avatar

akademik muž 04.12.2007 20:17:59

Zdravím MATA- ano,chci odpověd na moji asi ne úmyslnně mylnou reakci na -pro DOOMA,a rovněž Maselnikovi- až posleze jsem si uvědomil a zalovil i historii mých trenink.deníků,kde kontrola trenovanosti a dle objasnění od Mata,jsem si uvědomil,že jsem uvedl ale ne vědomě nepřesné informace-proto se chci omluvit a dát za pravdu a skutečnosti a metodice stanovení anaerob.prahu– jistě,vzhledem k tomu,že stav mojí trenovannosti byl a vyvíjel se v průběhu jak přípravného období-kdy se kladl důraz na rozvoj všeobec.vytrvalosti-včetně tempových prvků-tak i v době hlavní zimní přípravy se pokračovalo v rozvoji a výrazně v posunu vytrvalosti/ kombinace souvisl a fartlekov.forem běhu při tempu př. 12–15km v tempu 4:15–3:30 min/km -kdy po běhu byla hodnota MTF 150–160/min a v obd.konec únor/březen ..i pod 150/min– a při nároč,zp,fartlek­.fáze a v členit.ter.s vlož­.zrychlen.use­ku -kopec-do 300m,či rovina min.500m -byla dosahov.MTF listop.na konci 15km fáze i 180/min a konec únor do 160/min kdy norm.běž.fáze v tempu 4:10–4.00– zrychlen.useky -prolož. v tempu 3.00-a pod – tedy i dle historie mých tr.den.a záznamů z testů na LT -byla uvedena kapacita dos.ANP přes 90%–a víc při 2 testu těsně konec ůnora/jako vrchol zim.přípravy -tedy se omlouvám za zbrkle a nepřesné info. – a to jsem běhal se sparingem společně vytrvalost.ůseky a celkov.přípravu-ten sparing běhal v sezoně 13:40–13:50,min-5km a já jako mílař jsem tyto objemy a kvalit.přípůravu s ním absolvoval-ještě jednou se omlouvám za špatné informace-jen prosím o liberálnější a sportovnější shovívavost. P.S. jinak jsme absolvovali test na stanoveníANP formou :3 fáze-ůseky / pauzy mezi 3–4min/ tempo 1–4:00, 2– 3:30, 3–3: 00, v délce asi 2km – jen orient. kontr.MTF + okamž.anal.LT do 1min. Vděčím za reakci a odpověd od MATA,jinak jsem se musel podívat a vyhledat TR.D.už se mi to vybavuje-moc dík a zatím zdar T.

avatar

Pavel7 muž 05.12.2007 13:27:49

Dobry den, rad bych se zeptal pravdepodobne na uplne zakladni vec ale veskera literatura, kterou jsem na dane tema nasel mi dosud nedala uplne jednoznacnou odpoved. Nechal jsem si zmerit hladiny laktatu pri ruznych urovnich zatizeni (jak pri behu tak na kole) a rad bych vysledky nejak ucinne pouzil pro trenink. Pro rozvoj zakladni vytrvalosti bych se v techto mesicich mel pohybovat maximalne v urovni AP. Problem je, zda je uroven AP pri laktatu 2mmol/l nebo 3mmol/l nebo nekde mezi podle zakriveni grafu. Bohuzel at ctu kde ctu, tak tech moznosti je vice. Pokud bych mel brat uroven AP pri 2mmol/l, potom bych mel behat pri TF 135,2 a nizsi a to se mi zda pomerne malo (mam pocit odpocinkoveho vyklusu). Pokud bych mel brat uroven AP pri 3mmol/l,potom bych mel behat pri TF 149 a to se mi zase dari pouze maximalne v desitkach minut, rozhodne ne v hodinach, jak je doporuceno. Existuje tedy na zaklade mych vysledku nejaka presna hranice AP a ANP? Diky.

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 05.12.2007 16:03:54

Nie presna hranica ANP sa arbitrarne neda urcit a u kazdeho je pri inej hodnote laktatu. Co myslis skratkou AP? Je to aerobny prah? Ak ano, tak ten predstavuje hodnotu zatazenia pri maratonskom tempe u trenovaneho jedinca- teda rozhodne tempo, ktore pri treningu udrzis po dobu niekolkych desiatok minut, pripadne 1 hodinu (v zavere pripravy), nie po dobu niekolkych hodin. ANP sa da rozpoznat podla zakrivenia laktatovej krivky, AP (aerobny prah) je skor vymyslena hranica, ktoru treba skor odborne odhadnut. U niekoho je dosiahnuty ANP pri hodnote laktatu 4mmol/l, u ineho to moze byt 2.7mmol.l alebo 5,2mmol/l. Povedat, ze ANP je na hranici 4mmol/l pre kazdeho je chyba a hrube generalizovanie. AP je najlepsie vypocitatelna z maratonskeho tempa. Pre tych, co behaju kratsie trate sa to da odhadnut z pribliznej schopnosti zabhnut maraton podla vykonov na kratsich tratiach.

avatar

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 05.12.2007 16:24:15

Ahoj. Chtěl bych se zeptat Mata: kdy se dá předpokládát, že běžec má hranici ANP na 4 mmol, kdy třeba na 6 mmol atd. neboli, jak poznám jestli je někdo běžec, který má ANP třeba na 3 mmol? Dá se to nějak přibližně odhadnout podle toho, jaké má tepy při zátěži a tak ne? Jde mi o to, že mi při laktátovém testu bylo změřeno, že při 4 mmol (předpokládané ANP) běžím tempem 4:00/km. Když ale běžím tímto tempem v tréninku, nedělá mi problém uběhnout třeba i 12–16 km. Nebo mi nedělá problém běžet 6km po 3:30/km. Proto bych si mohl možná myslet, že mám třeba ANP právě na 6mmol (přibližně), kde mám tempo zhruba právě těch 3:30/km. Dík za informace. Dominik

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz
avatar

Pavel7 muž 05.12.2007 16:25:56

Dekuji za vysvetleni. Nesoustredim se v tuto chvili cilene na maraton, spis na triatlonovy trenink. Mym cilem (dlouhodobym) je sice nejaky zavod ironman, ktery v sobe maratonsky beh obsahuje ale jak rikam, je to dlouhodobejsi cil. Muzu se tedy jeste zeptat, jakym nejlepsim zpusobem urcit hranici TF, pri ktere bych maximalne rozsiril svoji zakladni vytrvalost (coz mi v tuto chvili chybi a je na to ten spravny cas)? Podle vseho bych se mel pohybovat v aerobnim pasmu, jehoz horni hranici je Aerobni prah. Melo by to byt pasmo, ve kterem bych se mel byt schopen pohybovat v radu hodin. Postupne na jare pridavat vice silovejsi trenink, ktery uz by mel byt v radech desitek minut nad touto hranici. Predem diky.

avatar

akademik muž 05.12.2007 17:03:20

Zdar-Doom,asi bych věděl a znám odpověd,ale posečkám na odborný komentář od Mata,rád se k tomu přidám i svým komentářem,ale vážím si Mata,tedy počkám na jeho komentář a pak bych doplnil o svůj. tvé indicie které uvádíš mají své opodstatnění a zdůvodnění. zatím zdar T.

avatar

Celkem 3543 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:13:04 (2004)

ED muž 05.12.2007 17:36:23

jedna z dobrých možností, jak ony virtuální prahy u sebe definovat, je podrobně si prohlédnout laktátovou křivku. tam kde poprvé začíná růst je AEP tam kde jde „do strmosti“ je ANP.

trénovaný běžec má konstantní laktát na všech „nízkých“ schodech zátěžové křivky (také tep v průběhu jedné fáze testu neroste). tam kde laktát náhle vzroste (byť třeba z 0,9 na 1,1), je první práh. v prvním zlomu. druhý práh je v druhém bodě zlomu – tam kde náhle při lineárním nárůstu zatížení roste koncentrace laktátu jinak, exponenciálně.

(aleš tvrzník k tomu vydal celou brožuru "laktát a jak ho měřit, ale nečet sem ani neviděl)

avatar

Celkem 66693 km
Minulý měsíc 80 km
10 km: 0:36:02 (2007)
půlmaraton: 1:20:04 (2009)
maraton: 2:57:46 (2012)

ironman muž 05.12.2007 18:54:50

to Pavel7: mozna ti uplne presne neodpovim, ale vzhledem k tomu, ze pises, ze se zamerujes na TT, tak bych ti poradil, aby ses nezameroval jen na tempo pod AEP, coz mam zjisteno je castou chybou u TT. Je dulezite behat i behy do cca hranice 5 tepu pod ANP. Tuto chybu jsem mimo jine delal i sam a trvalo mi nekolik let, nez jsem ji metodou pokus-omyl odstranil. Tvoj presnou vykonnost neznam, takze to je rada na slepo, ale zkus si sam zanalyzovat svuj trenink. Hodne mi pomohly treninky tipu 12–20km v tempu 10–5tepu pod ANP. to akademik: u ty hlasky 120 = cca ANP jsem se fakt rezal, osobne nikoho z tak nizkym ANP neznam, aj Vabr ma vyssi. vetsina znamych bezcu a TT se pohybuje v pasmu 165–185 tepu.

Motto: Never give up!!!
avatar

Brno

Celkem 5681 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:36:10 (2009)
maraton: 3:28:59 (2007)

vl001 muž 05.12.2007 19:38:21

2 Pavel7 můžu jen potvrdit ironmanova slova a to z pozice turistického dokončovatele ironmanů :). Podívej se na nějaký popis IM tréninku, i tady na serveru něco je. Rozhodně netrénuj jen pod AEP…

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 06.12.2007 08:11:11

[quote=Dooma]Ahoj. Chtěl bych se zeptat Mata: kdy se dá předpokládát, že běžec má hranici ANP na 4 mmol, kdy třeba na 6 mmol atd. neboli, jak poznám jestli je někdo běžec, který má ANP třeba na 3 mmol? Dá se to nějak přibližně odhadnout podle toho, jaké má tepy při zátěži a tak ne? Jde mi o to, že mi při laktátovém testu bylo změřeno, že při 4 mmol (předpokládané ANP) běžím tempem 4:00/km. Když ale běžím tímto tempem v tréninku, nedělá mi problém uběhnout třeba i 12–16 km. Nebo mi nedělá problém běžet 6km po 3:30/km. Proto bych si mohl možná myslet, že mám třeba ANP právě na 6mmol (přibližně), kde mám tempo zhruba právě těch 3:30/km. Dík za informace. Dominik[/quote] Dooma, prave to som sa snazil predlozit v predoslom prispevku: ANP sa NEDA predpokladat- da sa jedine zmerat, alebo viac-menej odhadnut podla vykonnosti v min/km. K tomu sa potom daju pridelit tepy a hodnota laktatu. ANP sa vsak meni v zavislosti od trenovanosti, pocasia, unavy a akychkolvek inych vplyvov. Podla toho co pises, by som Tvoj ANP odhadoval niekde okolo hranice 3:25–30/km, co je dost priemerne pri Tvojej vykonnosti na kratsich tratiach (bez urazky). Aj hodnota laktatu pri tomto tempe je relativne vysoka, co ukazuje na nedostatky v OV a behu na a tesne pod ANP… mozes byt vsak anomalia a mat vseobecne posunute hodnoty smerom hore. Ak uz teda musis pouzivat laktatomer v treningu, tak to nerob na blind, ale pravidelne sa nechaj testovat (najlepsie kazdych 6–8 tyzdnov), inak su to zbytocne vyhodene peniaze za lakmusove papieriky, ihlu a pristroj. Ak nemas pristup na behatko a k laboratoriu, tak si nechaj trenerom spravit Giglliotiho test (opakovane 2km useky v stupnovanom tempe)- je podla mna este presnejsi ako test na behatku, najma ak sa spravi v hale za konstantneho pocasia. Jan Kervizter mal o tomto testovani na webe dobry clanok v cestine. V anglictine je toho na mraky na webe.

avatar

akademik muž 06.12.2007 20:46:18

Zdar- MATO-i to je ta moje zdrženlivost v tom,že jsem chtěl počkat na tvůj odborný komentář-sedí,myslím že je to správné a reálné hodnocení na dotaz,plně souhlasím ani jinak bych to asi nevyjádřil-má to samozřejmě své specifika ale globál je správný,fér, i od EDA ten hodnotící aspekt má svou logiku-i s tím souhlasím, jen je to třeba opravdu posoudit podle konkret.a dosažitel.tre­nink.výkonnst­.apektů a dle toho hodnotit či stanovit objektivitu prahu ANP-a to asi opravdu dle stupně a vývoje trenovannosti konkr.jed.-tam se hodnoty mohou výrazně i posunovat–k lepšímu.
není k tomu asi víc než to co Edd a Mata co dodat.. ztotožňuji se s jejich názory.

avatar

akademik muž 06.12.2007 21:09:02

FOR: Ironman- zmrkl jsem tvůj -připomínku na můje -mylné první neověř.hodnocení -ale po nakouknutí do TD jsem to poopravil- a ty hodnoty hranice ANP byly jinde-jistě bylo k usmání-ale ta realita byla fakt jinde a ty hodnoty byly těžce vysoko-i tu korepetici jsem uvedl-ta hodnota ANP byla někde -zač.zim.obd.u hod­noty 150–160, ale konec února byla někde jinde -tedy až kolem 175–180,MTF čili dle vývoje trenovannosti a výkonnosti/ i tu metodiku kontroly stanovení ANP jsme dělali jak na zač.zim.přípr­.obd.kdy se začínalo toto období od listopadu s rozvojem OV a práci na AV a objemu- a první test byl v prosinci po 8 týdnech přípravy- a další za 2 měs,kdy ta fazona a stav OV,TV a ostat. měly být jinde jsme druhý test měli cca. konec února popř.u sparinga-vytrvalce ještě za 5 týd.posl. i ten jsem absolvoval- nechci hodnoty uvádět,já jsem byl spíš překvapen tím,jaké hodnoty lze a múže mílař v zim,obd.docílit- a co by mohl s tím i v sezoně běhat – resp.s jakým potenciálem může jít do speciel.předzáv.-jarní přípravy-a pak v sezoně zhodnotit- … stačí. zdar , díky a přání sportov.elánu T.

avatar

Pavel7 muž 07.12.2007 11:18:45

Diky vsem za nazory, neco si z toho vyberu a zkusim si tedy urcit svuj osobni AEP. Jinak k Ironmanovi, samozrejme nehodlam trenovat pouze pod hranici AEP. Moje idea je takova, ze v zimnich mesicich bych behal zejmena v tomto pasmu a dlouhe useky, abych ziskal zaklad. Minimalne jedenkrat tydne a pozdeji dvakrat tydne zaradim neco jineho, kopce, rychlejsi useky, fartlek apod. Nekdy v unoru breznu bych se rad zacal pohybovat mezi prahama.

avatar

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 08.12.2007 14:13:26

Děkuji Matovi i Akademikovi za informace. Taky si myslím, že moje ANP se pohybuje někde kolem 3:30/km. Vím, že to není nic moc a že bych měl mít lepší ANP, ale pracuje se na tom:-). Laktátový test 4×2km jdu ve středu, tak uvidíme. Díky.

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz
avatar

akademik muž 08.12.2007 18:07:11

Zdar Doome- můžeš mi upřesnit v jakém pásmu budeš ty 4×2km absolvovat,dost mě to zajímá, a budu ti držet pěsti,aby jsi to dobře a pro tebe uspokojivě zvládl a dalo ti to konkret.status quo jak nyní na to jsi.,ale bože je teprve zač.zim.přípra­vy,tedy žádnou paniku a času je dost. a co a na co se připravuješ do sezony? a dle nynějšího stavu tren.objemu a tak dík měj se a zdar T.

avatar

akademik muž 08.12.2007 18:12:57

Zdar -Pavle7– taky mě zajímá tvá trenink.příprava jak nyní a na co v sezoně se chceš zaměřit a jaká je skladba trenink,zátěže- rád bych se s tebou o tyto informace a podpoření či vlastní názory na možnosti a rezervy tvého výkonnost-trenink.rozvoje – podpořit,poradit- jen pokud se mohu dotázat a pokud mi to můžeš nějak detailněji upřesnit– zdravím a přeji hodně zdraví,vůle a chuti v tom našem sportovním počínání zdravím i ostatní T.

avatar

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 08.12.2007 19:01:54

[quote=akademik]Zdar Doome- můžeš mi upřesnit v jakém pásmu budeš ty 4×2km absolvovat,dost mě to zajímá, a budu ti držet pěsti,aby jsi to dobře a pro tebe uspokojivě zvládl a dalo ti to konkret.status quo jak nyní na to jsi.,ale bože je teprve zač.zim.přípra­vy,tedy žádnou paniku a času je dost. a co a na co se připravuješ do sezony? a dle nynějšího stavu tren.objemu a tak dík měj se a zdar T.[/quote] Ahoj. Ještě nevím, jak rychle je budu chodit. Ale počítám, že první tak 9 minut a poslední těsně nad 6. Ale to upřesníme s trenérem na místě podle pocitu a další časy upravíme podle prvního měření laktátu. Připravuji se především za dva roky na ME do 22 let, limit bych mohl atakovat již letos, tak uvidím. Napíšu Ti na mail, abychom nemuseli debatovat pořád tady. Pěkný den přeju…zdar

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz
avatar

akademik muž 08.12.2007 19:47:15

Zdar Doome, nevím jakého máš trenéra,ale jen prosím o zdrženlivost a trpělivost-je teprve prosinec a tytotesty jsou fakt na zač.zim.přípr­.období-tedy jen ty výsledky testů budou jen -jak a co ještě a jak,to jak a kudy je více důležitšjší,jen se umět rozumě sebe ohodnotit a s tvým trenerem,spíš to bude chtít -a to po emailu -rád ti pomůžu,poradím,jen potřeba znát hodně a víc o tobě,předpo­klady,dispozi­ce,dosavadní výsledky,slabiny,a tak- můj.je t.f.sro@seznam.cz– rád ti budu poblíž i radou- zdar T.

avatar

akademik muž 08.12.2007 19:56:58

Ještě pro Dooma- prosím o uvedení na můj e.mail,tvojí specializaci a atak,a to co je nutné vědět, jinak pokud to nebude v rozporu s metodikou od tv.trenera bych rád dal něco dobrfého do talonu-pro tebe,uveď mi prosím za poslední měs skladbu a objem treninku,a tvojí vitál.kap.plic-pokud to víš a tělesné parametry,vč.váhy-to všed je moc důležité pro detailní posouzení a nasměrování,všeho k tvému lepšímu výkon.růstu– čekám a brzo se ti ozvu- i podle tv.specializace bych volil i formu náročnosti a rozložení testu jako vodítka .dík a zdar T.

avatar

Vsetín

Celkem 3112 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:32 (2011)
maraton: 3:36:41 (2007)

Plyšák muž 09.12.2007 12:42:03

Akademiku, mohl bych Tě požádat, jestli by si nemohl začít psát přehlednější texty – věty co začínají velkými písmeny a končí tečkou? Také používání zkratek a nedokončování výroků dělá problémy s čitelností. Občas se ti tam taky zatoulá úplně cizí slovo. Mám značné potíže Tvé texty číst, přestože bych je četl rád. Špatně se v nich orientuje. Dík =)

Motto: Velcí trpaslíci to mohou dotáhnout až na malé obry.
avatar

akademik muž 09.12.2007 17:49:30

Zdar Plyšáku- omlouvám se,budu si na to dávat víc pozor,– a jaké cizí slova tam lítaly-anglické či německé,občas mi přeskočí slovník, jen nyní čekám na Dooma,jak si bude stát s těmi testy, a koukám sám ,jak tak na zač.prosince je s stavem OV tak jak uvádí dost dobře,ale pořád nevím jaká je jeho specializace a jak by si stál,kdyby se něco jinak naordinovalo- a jaký je objektivní status quo s úrovní AEP,a ANP- v různých zátěžových kombinacích, ale on se ozve a odtajní ,a jinak se měj a dej něco do placu,at taky něco se dozvím o tobě-valachu-tož pohoď ahoj T.

avatar

Celkem 3543 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:13:04 (2004)

ED muž 09.12.2007 19:22:19

[quote=akademik]Zdar Plyšáku- omlouvám se,budu si na to dávat víc pozor,[/quote] [quote=hned nato akademik]…a koukám sám ,jak tak na zač.prosince je s stavem OV tak jak uvádí dost dobře,ale pořád nevím jaká je jeho specializace a jak by si stál,kdyby se něco jinak naordinovalo- a jaký je objektivní status quo s úrovní AEP,a ANP- v různých zátěžových kombinacích,(…)[/qu­ote] jsem štastný. nejsem jediný, kdo tady neudrží myšlenku, natož písmenka tak, aby to dokázali přečíst a pochopit ostatní

avatar

akademik muž 09.12.2007 20:01:18

Zdar -Ede,jo já bohužel jsem mnohdy víc myšlenkově rychlejší a nekontroluji si napsaný text.doufám,že to není zas něco spíš ironického-to bych si už snad ani nezasloužil- ale při troše koncentrování a myšlení je snad hračkou to vše pochopit- ale myslím Ede,že jsem se před nějakou dobou na tebe něco ptal,a odpověd nikde-tak kde to vázne sportovní kolego? jinak je to na houpačce, jinak umím psát i srozumitelněji popř.gramaticky i spisovně pokud se na tom tak bude trvat??? zdar a pošli něco ať tě taky nějak prolustruji či okomentuji,neboj se, budu víc shovívavější a korektnější. T.

avatar

Pavel7 muž 10.12.2007 13:08:08

To Akademik: Diky, ze se zajimas o moje trenovani, jsem polichocen :-). Kdyz tak ctu prispevky ostatnich, musim se rozhodne zaradit mezi hobiky a jeste navic mezi ty zacinajici. Presto, ze je mi skoro 33 let, a temer cely svuj dosavadni zivot jsem sportoval (prevazne fotbal), nikdy jsem nemel zadny uceleny plan ani cil, spis sen. Ten sen byl odjet si nejaky zavod triatlonu. To se mi splnilo uz nekolikrat, a protoze me to opravdu bavi, dal jsem si dalsi, dlouhodoby, cil a tim je ironman. Presneji pristi sezonu polovicni a v sezone 2009 plnou palbu. I kdyz jsem temer celou sezonu behal, plaval i jezdil na kole, tak to nemelo zadny konkretni ramec a to bych rad zmenil. Takze jsem si po precteni nejake literatury a porade s par prateli, ktery uz maji neco za sebou, pripravil svuj plan na celou sezonu 2008. Ten plan zacina rozvijenim zakladni vytrvalosti, ktera mi evidentne chybi. Na tu se ted zameruji a rad bych v tom vydrzel (kolo a beh) minimalne do konce unora. V praxi to znamena, ze 3–4 tydne jdu behat a 3–4 tydne jezdim na spinningovem kole. K tomu chodim jeste 3× tydne na plavecke treninky. Kolo a beh se snazim se drzet pod urovni AEP (to byl vlastne muj puvodni dotaz na zmereni), jedu souvisle 1–2 hodiny, podle casu a nalady. Krome toho cca 1× tydne (a pozdeji 2×) bych rad zarazoval neco jineho, faktlek, intervaly, atd. V breznu a dubnu bych uz se rad zameril na beh a kolo na urovni mezi prahama a rozvijel trochu vice vytvalost 2 a silovost. Pokud v tom, co jsem napsal nekdo vidi nejakou blbost, ocenim kazdy komentar. diky P.

avatar

Celkem 3543 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:13:04 (2004)

ED muž 10.12.2007 18:20:49

[quote=akademik]Zdar -Ede,jo já bohužel jsem mnohdy víc myšlenkově rychlejší a nekontroluji si napsaný text.doufám,že to není zas něco spíš ironického-to bych si už snad ani nezasloužil- ale při troše koncentrování a myšlení je snad hračkou to vše pochopit- ale myslím Ede,že jsem se před nějakou dobou na tebe něco ptal,a odpověd nikde-tak kde to vázne sportovní kolego?[/quote] no, ironické to bezpochyby bylo, ale snad i sebeironické a vůči Tobě shovívavé projíždím tohle vlákno (i „Tvoje původni“) a hledám Tvou otázku – možná sem ji přehlíd, poraď kde hledat, ať si oči nevykoukám

[quote=akademik také]zdar a pošli něco ať tě taky nějak prolustruji či okomentuji,neboj se, budu víc shovívavější a korektnější. T.[/quote] rád pošlu ale nevim přesně čeho so žádáš? kde mám ANP? tepově vysoko, rychkostí nízko :lol: vážně, jsem dychtiv každého komentáře, ale úplně nerozumím poždavku

avatar

Celkem 66693 km
Minulý měsíc 80 km
10 km: 0:36:02 (2007)
půlmaraton: 1:20:04 (2009)
maraton: 2:57:46 (2012)

ironman muž 10.12.2007 20:19:15

to pavel7: vcelku OK, jenom bych rekl, ze vicemene vytrvalost nabirej minimalne do konce dubna s tim, ze jakmile se otepli, tak presedni na kolo a jezdi venku, tydenni cetnost treninku je ok, dokonce bych rekl, ze treba Czechman a Nitra jsou vzhledem k tomu realna kombinace, pokud by od brezna prisli delsi cyklosvihy v delce 60 a posleze az 120km. IM netreba se bat, jak rika jedno TT prislovi, Ironman je krasny v tom, ze neni neprekonatelny.

Motto: Never give up!!!
avatar

akademik muž 10.12.2007 20:21:05

Zdar Ede-oproti iiným nejsem a nemám zapotřebí být ironický-jen jsem si jako nový prostě nemohl zvyknout na mnohdy svérázné odpovědi,které se dají těžko i definovat,ale jestli je ta forma komunikace o životním stylu sportovců-hobíků,či jen fandů atletiky,bývalých ,mladých tak jsem mnohdy na rozpacích,jak někdy zareagovat ,je to mnohdy i dost nevkusné,cynické až urážející–a to si sportovci snad nedělají byť jen slovně a ve foru.A schválně proč vůči mě taková ironie,dotkljsem se někoho? jen zpočátku na výpady,které se mě osobnostně dotkly,tak jsem jen kontroval a fakt dělám to nerad. Jen jsem chtěl o tobě vědět něco víc,jak a kolik trenuješ či jakých příp.závodůse zúčastňuješ a jaká forma zátěže či stal treninku je nyní a zpět tobě vyhovující,a jak jsi na tom.- popř.pokud můžeš i detaily. nejde o komentář,snad si vytříbit rozumně názory na některá specifika treninku,tv.názory a podstatu tř.tvé irrelevantní kritiky,ale jsem v poho a rád spíš budu korektně s účastníky komunikovat a sdílet své podněty,zkuše­nosti,pocity a­pod.

Zdravím všechny a přeji hezké a příjemné nejen sportovní dny T.

Nalezené položky: 36 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.