bolest podkolenem
Slavkov u Brna
speed 01.01.2008 18:30:26
Už týden mně bolí pod oběma kolenama na vnitřní straně nohy a to i v klidu!Dokážete poradit?
Ironjozef 01.01.2008 19:43:54
ako nízko pod kolenami ? – najlepšie napíš v ktorej tretine podkolennej časti.
Slavkov u Brna
speed 01.01.2008 19:54:16
Zhruba 5–7cm
Ironjozef 02.01.2008 09:43:39
Tak to je trochu vyššie ako som myslel. Ja som mal, podobné problémy, ale v dolnej tretine podkolenných častí na vnútorných straných a na oboch nohách. To bol problém s okosticami. Uhnal som si to preťažením. Podstatne som zvýšil dávky behu na tvrdom povrchu, s tým, že som behal aj viac dní po sebe bez regenerácie. Najskôr to bolelo pri behu, potom po behu, nakoniec stále. Už sa s tým nielenže nedalo behať, ale takmer ani chodiť ani zaspať. Tento problém som vyriešil nasledovne :
- dal dom si pauzu od behania 3 týždne – nahradil som to kolom
- absolvoval som vyšetrenie u podiatra
Výsledkom vyšetrenia bolo vyformovanie termoplastických vložiek Formthotics a hlavne ich vybalancovanie, nakoľko zistil, že jednu nohu mám kratšiu o 0,5cm. Na odporučenie podiatra behám na tvrdom teréne bez pôvodných vložiek v botách, ale používam kombináciu dvoch vložiek – spodná vrstva – tlmivé ploché vložky NOENE – cca. 2mm hrubé (zachytávajúce energiu nárazu), druhá vrstva formthotics. V teréne používam iba formthotics. 3. postupne som to zažal rozbehávať – prvé 3 týždne iba na mäkkom povrchu – tráva – začal som s cca. 10km navyšoval som to do 18km. Beh ovšem obnášal nasledujúcu procedúru : pred behom : 10 min rozcvičenie na rotopede + stretching beh po behu : 20 min uvolnenie na rotopede + stretching + horúca vaňa aspoň na 10–15min
- každý večer masáž podkolenných častí – nie bolestivých miest
behám vždy obdeň – po behu je vždy deň bez behu potom som zaradil 1× do týždňa asfalt po dvoch týždňoch 2× – v tomto období vždy 22km a tak aj chcem aby to v zime ostalo 3× beh – 1× terén 18km 2× asfalt 2×22km Keďže sa venujem triatlonu, tak to dopĺňam 3–4plaveckými tréningami do týždňa a dvomi cyklistickými. Ešte som zabudol na asfalt som vybehol v nových botách neutrálne NB 720 a zdá sa mi to lepšie ako predtým v Saucony Progrid Huricane9. Možno je tvoj problém inde a možno ti to trochu pomôže Ahoj.
Rosťa Ostravak 09.01.2008 18:40:34
[quote=speed]Už týden mně bolí pod oběma kolenama na vnitřní straně nohy a to i v klidu!Dokážete poradit?[/quote] Speede koukni na cvik, který mi velmi pomohl a publikuju ho na našich stránkách. Tyhle bolesti máš z běhání na tvrdém podkladu tj. udusaný sníh, led atd. http://mkseitl.blogspot.com/…-kolena.html :cool:
Slavkov u Brna
speed 07.02.2008 20:50:36
Díky Rosto ,opravdu to pomohlo !!!!! :)
nPu 07.02.2008 23:01:00
kolena taky tu a tam pobolívají… obecně to podle mě chce klid/rehabilitace/masáže. těm, co nevydrží nehýbat se, doporučuji v spining/cyklo – podle počasí
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.