Mravenčení a mrtvení rukou na kole
Ivoch 07.01.2008 09:53:44
Stává se mi pravidelně, že jak jedu na silničním nebo i horským kole, tak mě po zhruba 2 hodinách začnou nepříjemně brnět prsty na rukou a po čase mi úplně znecitliví. Musím ruku několikrát zatnou v pěst a zahýbat jí. Nevím, čím to je, ale docela mi to vadí. Dělají to obě ruce. Máte s tím ěnkdo nějakou zkušenost?
pug 07.01.2008 10:07:26
Nemáš náhodou v místě tepny na zápěstí gumu od bundy, dresu, nebo utahovací pásek od rukavic? Popruhy od případného batohu tě netlačí?
Ivoch 07.01.2008 10:16:43
Nemám. Dělá mi to i v krátkým dresu.
[quote=pug]Nemáš náhodou v místě tepny na zápěstí gumu od bundy, dresu, nebo utahovací pásek od rukavic? Popruhy od případného batohu tě netlačí?[/quote]
Jecminek.Maselnik 07.01.2008 11:12:36
je to úplně normální, proto taky skoro všechna tréninková doporučení obsahují radu měnit v průběhu tréninku úchop. Problémem může být také to, že se o ruce příliš opíráš, což může značit příliš nízko položená řídítka nebo jinou chybu v posezu, kdy držíš na rukou příliš velkou část své hmotnosti. Možná také jenom zbytečně pevně držíš řídítka. Co může pomoci z pomůcek:
- měkčí omotávka na silnici nebo gripy na horáku
- rukavice s měkkou vystýlkou na dlani.
Ivoch 07.01.2008 12:42:20
No ty mám zapnutý dost volně.
[quote=pug]A co ty rukavičky?[/quote]
jirkoun 08.01.2008 07:08:03
Spatny posed…, nebo nejaka telesna anomalie
NNN 08.01.2008 09:38:40
Taky jsem to řešil. Pomohly až rukavice s tuhým „přemostěním“ místa na dlani kudy vedou nervy do konce ruky.
PS: rukavice dělá několik výrobců, nechci tady šířit reklamu
ironman 08.01.2008 10:47:45
naprosto bezna zalezitost, problem je v tom, ze jsi prilis ztuhly v rukou, chce to uvolnit se. Traduje se prihoda, ze Jan Rehula trenoval pred OH v Sydney s byvalym vybornym cyklistou jmenem Valenta a ten pry porad rezal pres ruce pumpickou, ze je ma tuhy.
SPORTBILI 08.01.2008 16:16:47
mě pomáhá,několikrát za jízdy zakroužit celými pažemi.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.