Svatojánský běh
Praha 10
Jirka T. 01.02.2006 14:58:40
Už jsem tady jednou chválil kladenské organizátory a i jejich Svatojánský běh patří mezi mé oblíbené závody na začátku roku. Od loňska se změnilo zázemí, přesunulo se do učiliště, takže se převlíká ve třídách, k dispozici jsou i sprchy. Trať je už, zdá se, stabilizovaná – z města se vybíhá po asfaltce, ale to netrvá dlouho a zabočuje se na polní cestu a do lesa nahoru ke kapličce sv Jana, je to mírné stoupání, pak následuje stále lesem dlouhá, předlouhá rovinka, mírný seběh, který se už stáčí zpátky, kratší rovinka a kritický výběh znovu ke kapli, tentokrát trochu náročnější, a pak už stejnou cestou, tedy nejprve mírně s kopce a pak po asfaltu do cíle – celkem cca 7,5 km. Nevím tedy, jaký povrch bude v lese, mám z toho trochu obavy, loni led organizátoři vzorně posypali pilinami, ale to ho nebylo moc. No snad nás nenechají zabít se. Tak kdybyste si v sobotu chtěli příjemně zazávodit … Je tam i tradiční stánek New Balance s výhodnými cenami. Ještě možná jak na start, veřejnou dopravou nevím, já tam jezdím autem po chomutovské, sjede se na Stehelčeves, projedou Vrapice a jste na kraji Kladna v Dubí, pořád přímo, po hlavní a za železničním podjezdem už uvidíte rozklusávájící se běžce.
Jo, ještě bych mohl nabídnout místa v autě, zatím jsme jen 2, jedu ze Zahradního Města a kolegu nabírám ve Strašnicích.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.