Ploche nohy - behani
MiBi 14.04.2008 12:07:45
Dnes mi lekar rekl, ze mam ploche nohy. To jsem si ostatne myslel „cely zivot“, resp. az do vysetreni v CASRI pred dvema lety, kdy mi Doc. Tichy(?) rekl, ze to neni pravda… Ted mi zase lokalni chirurg beh vymlouva, ze s taaaakhle plochejma nohama se behat nesmi, protoze se zhuntuju. Ted babo rad.
- komu byste verili?
- ma zde jeste nedko jiny ploche, resp. temer ploche nohy a beha?
- asi nepravdepodobne: je zde nekdo, komu ploche nohy nedovoli behat?
Diky. M.
KaatjaK 14.04.2008 19:58:21
Od malička mám příčně i podelně ploché nohy. Problémy jsem měla jen jednou – zborcená klenba. Ale doktor mi jen napsal ortopedické vložky na míru a vesele jsem běhala dál. Atletiku dělám od 9 let a ploché nohy mi nevadily ani když jsem byla běžec ani teď, když dělám trojskok a dálku. Ty ortopedické vložky fakt doporučuju – ortoped ti vystaví poukaz – a např. v Ergonu (Praha) ti je za týden vyrobí. Taky je dobré provádět rehabilitační cvičení – tzv. píďalky, chození po vnější / vnitřní straně chodidla, atd.
alfun 09.09.2009 15:33:49
Ahoj, zeptal bych se ještě na něco podobného, byl sem před časem u sportovního lékaře a říkal mi, že mám příčně ploché nohy (občas mě pobolívají kolena – že to může být tím). Má s tím někdo zkušenost? Může mi někdo doporučit konkrétní vložky do bot nebo musím k ortopedovi aby mi nechal udělat speciální?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.