treninkove boty (na kros)
viku
05.06.2008 01:13:46
Ahoj vsichni, chtel bych se zeptat (zejmena vas co ted pravidelne, dlouhodobe behate) jake byste mi mohli doporucit bezecke boty. Cena do 3000Kc. Chtel bych boty na kazdodenni behani (klus) v prirode – beh hlavne po lesnich cestach (po silnici jen pokud neni jina moznost). Boty by meli mit ne moc hladkou podrazku a meli by byt samozrejme co nejmekci, aby netrpeli klouby, holene. Co se tyce kvality (jak boty dlouho vydrzi), tak dobry zkusenosti jsem mel/mam se znackou Adidas (napr. Adidas Response, Savage). Navic ty adidasy byly i celkem pohodlny (mekky). Mel jsem i boty asics, ale ty byly co se tyce kvality ve srovnani s adidas horsi, jinak ale dost pohodlny. Ted uvazuju opet o botach Adidas Response TR14 nebo Supernova trail 5. Jiny, ktery se mi libi jsou napr. Asics, GEL-TRAIL ATTACK WR. Jaky byste mi doporucili – treba i od jineho vyrobce? Mate s tema botama, co jsem uvedl, nejake zkusenosti? Je pravda, ze „krosovy“ boty maji horsi tlumeni narazu nez silnicni (?) – pokud ale chci behat hlavne po lesnich cestach, tak je lepsi si koupit boty na kros nebo existuji nejaky neutralni (kros i silnice)?
Dik za rady. vik
Brno/Havířov
forest
05.06.2008 10:53:44
Jo, krosové boty jsou s tlumením na tom hůř. Není potřeba vzhledem k podkladu, na který jsou primárně určené, a je navíc u nich potřeba snížit profil paty (vetší stabilita).
Něco mezi? Jestli vybrat univerzálu, tak spíše silniční botu. Se silniční botou v terénu se sice vytrápíš, ale s krosovou na silnici zničíš.
Jílové (to u Děčína)
toro
06.06.2008 22:29:52
Mohu jen potvrdit, já se krosovou botou totálně odrovnal po 10km silnice, že jsem se z toho dostával skoro dva týdny. A to bylo těsně před mým prvním závodem.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík
06.06.2008 23:15:42
Toro: Tak jak na tom jsi, chlape? To je taky dost, že se ozveš. Ale k tématu: Mám krosovky Mizuna Wave Blaze a běžel jsem v nich i asfaltovou desítku – nebylo to nic moc, výsledek na nic, ale necítil jsem se nějak zničený… Na druhou stranu to byl „pouťák“, kde jsem vlastně běžel sám a jsem si vědom toho, že jsem mohl běžet rychleji, jen to v těch krosovkách nějak nešlo rozeběhnout, tak jsem jednou zvolnil… Ale fakt nevím, jestli to bylo botama. Jinak já nemám problém v terénu se silničkama – když to klouže, tak kloužou všechny a když je sucho, tak se dá taky v obou… :D
Dobřichov
honzaherda
07.06.2008 07:53:35
mám top model new balance 908 a naprostá spokojenost – klidně v nich odběhneš pár km na asfaltu, do tempa cca 4:30 na km to skoro nepoznáš. Tlumení je slabší, ale ok. Záběr v terénu mnohem lepší než u silničních, perfektně vzdušné, svršek vydrží dost a podrážka doufám taky, ale mám je jen krátce, tak nemohu soudit. Oproti adidas TR9 co jsem měl rozhodně lepší! Ty jsem sešlapal svou pronací velmi brzy a celkově byly až moc úzké.
Nové Zámky, Slovensko
aja
10.07.2008 07:44:26
Ja som riešil podobný problém. Nosim asics dvetisíckovú radu a do terénu nosím teraz 2120 s krosovou podrážkou. Pravdaže nie je to žiaden extrémny terém, preto sa mi to hodí a nie je problém ani s cestou. Len sa asi ta krosová podrážka skôr zničí.
Komik1000
10.07.2008 19:13:03
já mám zálusk na PearlIzumi Syncro Seek II – to by měli bejt botky pro oba terény.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.