Bolest svalů
pecjan 09.04.2006 17:32:31
Je mi jasné, že bolest svalů ke sportu patří. Dokonce mám kolikrát
dobrý pocit, když mě bolí – jako že jsem dobře trénovala apod.:-) Ale
kde je hranice mezi tou „dobrou“ bolestí a „špatnou“?
Na konci týdne jsem to trochu přehnala s tréninkem a teď nemůžu chodit.
Není to ono příjemné pálení nohou, ale fakt moc,moc bolavý stav:-(
Myslela jsem si o sobě, že jsem už správnej tvrďák:-) a nic mě jen tak
nerozhází, ale tohle je fakt brutální. Dnes jsem to zkusila rozchodit, ale
stěží jsem obešla blok…Podlamovaly se mi nohy (připadala jsem si jak
trubka) a schody do našeho 3.patra jsem spíš vyšplhala, než vyšla.
Tak by mě zajímalo, jestli i vy ještě zažíváte bolesti svalů, nebo jste
už tak zatažení, že se vás tohle vůbec netýká- a teď se ukáže, kdo je
správnej tragéd:o)
m.thums 09.04.2006 17:39:25
Začal jsem běhat po špičkách – cupitání a bolely mě asi týden lýtka, včera maraton ( tragicky ) dnes 15 km, nebolí nic…asi jde o zvyk.
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 09.04.2006 18:00:44
Ale to víš, že bolí, ale už to není ta prkenná ztuhlost, co bývala. Aniž bych přemýšlel, jestli bolí nebo nebolí, zařazuji po každém tréninku střečink. Pomáhá střídání horké a teplé masážní sprchy. Pomáhá masáž froté ručníkem, nohy se znovu prokrví. Když jsem začínal, přikládal jsem po dlouhém tréninku studené ručníky na stehna. Občas mažu masážním olejem s Arnikou. Prostě dělám všechno, co umím, abych nohy znovu prokrvoval a odplavilo se z nich, to co bolí.
Brno
running-observer 09.04.2006 19:00:40
Mám ovšem dojem, že bolest, jakou popisuješ, není normální stav. Ta normální bolest by měla po dvou až třech dnech skoro úplně zmizet, a to bez ohledu na to, jestli v těch dalších dnech bude regenerační běh, masáže či jiná fyzioterapie. Ve všech ostatních případech je třeba se zamýšlet, kde je něco špatně – přetrénování, nedostatečný strečink, nedostatečné prohřátí před začátkem, resp. začátek tréninku v ostrém tempu… nebo chyba ve výživě…
pecjan 09.04.2006 19:52:14
Myslím, že příčinou byla nepřiměřená zátěž. Běhala jsem kopečky, odrazy, žabáky- ale vše se zátěží, na což jsem nebyla zvyklá…Mno, příště si už dám bacha. Jo a bez rozběhání, protahnutí atd. nevyjdu z baráku;-)
Brno
running-observer 10.04.2006 22:22:12
[quote=pecjan]Myslím, že příčinou byla nepřiměřená zátěž. Běhala jsem kopečky, odrazy, žabáky- ale vše se zátěží, na což jsem nebyla zvyklá…Mno, příště si už dám bacha. Jo a bez rozběhání, protahnutí atd. nevyjdu z baráku;-)[/quote] Myslím, že žabáci nejsou pro tělo moc prospěšní, mohou nadělat víc škody než užitku, tím spíše se zatěží… To ostatní je dobré, ale s mírou…
trava 11.04.2006 08:25:16
Pryč jsou již doby žabáků v písku u Baltu a na všech lyžařských a tenisových soustředěních. Podle nových tréninkových metod se žabáky přímo NEDOPORUČUJOU. Takže jedině KOSÁKY :). Co myslíš tou zátěží – pytle s pískem? čus trava
pecjan 11.04.2006 10:16:32
Pytle s pískem??Hahaha..to bych zkolabovala hned po prvním úseku:-) Občas sice na dráze používám pás s provazem a s pneumatikou (ne s pružným lanem, jako Železný:-))) -pro lepší akceleraci a tak, ale teď jsem měla jen taková ta pásová závaží na nohou. A stačilo mi to. Jinak je jasný, že žabáky nejsou např. na kolena to pravé ořechové, ale jsou dobré na výbušnost… Dík za reakce.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.