Problém s nehty na palcích u nohy
ramzes 05.03.2009 22:55:35
Nesetkal jsem se ještě z někým, kterému by pravodelně ,,slézaly" nechty na palcích u nohy. Přestože nemám malé boty , tak mě tyto nehty vydrží ,,nové" tak sezónu dve a zas dojde k jejich zmodrání a potom dlouhá doba odrůstání. Trochu mám problém, se způsobem běhu a sice , že došlapuji víc na špičky než je zdrávo. Snažím se to nedělat,ale občas se u to přistihnu. Jiné vysvětlení nemám. Může být problém ještě v něčem jiném???
Liberec
bedrich 06.03.2009 06:01:54
[quote=ramzes]Nesetkal jsem se ještě z někým, kterému by pravodelně ,,slézaly" nechty na palcích u nohy. Přestože nemám malé boty , tak mě tyto nehty vydrží ,,nové" tak sezónu dve a zas dojde k jejich zmodrání a potom dlouhá doba odrůstání. Trochu mám problém, se způsobem běhu a sice , že došlapuji víc na špičky než je zdrávo. Snažím se to nedělat,ale občas se u to přistihnu. Jiné vysvětlení nemám. Může být problém ještě v něčem jiném???[/quote] Hele ja uz asi 10let mam vsechny nehty cerny, ted uz to vubec neresim, protoze mam na sobe tak tri vrstvy nehtu a striham to skripackama na meď.Oni stejne nejsou moc potreba, jen to nevypada zrovna moc vkusne:)Ja to mel z orientaku, ze sem vzdycky o neco zakop a kdyz dorustal ten novej, tak ten sel taky pryc a jak rikas je i tim jak behas, ale zase bych kvuli nehtum nemenil uplne bezecky styl.Jestli nepredvadis nekde na mole, tak na teh nehtech asi nesejde:)
Brno
hugo 06.03.2009 08:03:39
Já jsem na tom taky podobně, akorát mě zlobí jen dva nehty.
Beroun
mirek hasal 06.03.2009 08:06:28
Mám stejný problém s ukazováčky. Nehet zmodrá, odpadne, dorůstá a tak furt dokola. Poprvé se mi to přihodilo při maratonu a teď si to pravidelně udržuju každým delším během přes 20km. Říkáš, že nemáš malé boty, ale to si třeba jenom myslíš. Zkus o půl čísla větší. Hlavně na delší běhy. Mě to částečně pomohlo. Někteří ultramaratonci používají až o 2 čísla větší boty a ještě si shora odstřihávají část boty, aby prsty byly volné.
Předboj
MirO 06.03.2009 08:47:10
Na běhy delší než 20 km doporučuji boty minimálně o 1 číslo větší. Já na maratony používám boty o jeden a půl čísla větší. Prokrvením při běhu a dlouhodobou zátěží dochází ke zvětšení (otoku) nohy o to min. jedno číslo ! Jestliže vám modrají a slézají nehty, je to skoro jistě z důvodu malých bot. Doporučuji také pravidelně zastřihávat nehty.
Předboj
MirO 06.03.2009 11:34:44
[quote=mapo]Normálně nosím vel.37, na běhání 38, teď zkouším 39 a nehty jsou hrozný pořád…jestli ono to nebude spíš těmi nárazy, noha v botě stejně sklouzne dopředu, i když je bota větší. Při ultra se mně dělají otlaky a ty natékají, třeba i pod nehty. Po závodě to propíchnu jehlou, voda vyteče, uschne to, a za pár dní upadne nehet i se suchou kůží kolem. Nohy mně během závodů otékají jen trochu, 2 dny po závodě je mám oteklé hodně, ale pomalým během se to rychle zlepšuje.[/quote] u ultra je to určitě o hodně náročnější. Doporučuji vyzkoušet boty různých výrobců. Záleží také hodně na vnitřní výšce boty v oblasti palce. Mně zmodral palec jen jednou, změnil jsem boty na adidas a od té doby v pohodě :)
Pranjal 06.03.2009 13:26:30
A ja som si myslel, že čierne nechty sú normálne a tu píšete, že niekto ma ja biele :D . Ale teraz vážne. Už si ani nepamätám, kedy som mal všetky nechty biele. Samozrejme používam tenisky väčšie ako normálne (dokonca aj o 2 čísla). Čo pomáha, je odstrihnúť špičku tenisky. Nie je to elegantné a musíš rátať s tým, že sa ti dnu dostanú ľahšie kamienky, ale funguje to. Nehodí sa to moc na zimu. Pri slabom daždi ti noha tiež skôr premokne, pri silnom ti to môže byť jedno. Samotná špička nemá na funkčnosť tenisky až taký význam. Nohu na správnom mieste v topánke ti má držať šnurovanie, inak sa ti bude chodidlo posúvať, čo ti spôsobí otlaky.
coro 06.10.2009 21:21:35
Ja som na to doplatil na Košickom maratone, palce na nohach podliate krvou, otlaky na oboch nohach , a dospel som k nazoru že je to jednoznačne nevhodným číslom obuvy. Bežne nosim č.44 ale prejdem až na č.46, nohy sa my nezmestily do topánok :D , čo ma ale mrzí je strata 15min. na trati vdaka prestávkam kvoly bolesti pri došlape,bol najväčší boj vôbec to dobehnúť :rolleyes:
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.