Rada...
muc 07.03.2009 13:40:39
Chcem sa poradit kupil som si Asics gel kayano 14 po cca 6 km ma otlacili na vnutornej strane paty, na okraji. Myslel som ze su male a tym padem i uzke a som ich vymenil za vacsie cislo. To iste sa opat opakovalo. Chcem sa spytat ci myslite ze to rozbeham , je mi lito boli dost drahe, dakujem
Lasman 08.04.2009 16:45:16
No, něco podobného řeším, ale ne na paě, nýbrž na malíkové hraně. Zatím to vypadá, že výrobci bod nedělí boty jen podle délky, ale i podle šířky (u nás v ČR zřejmě se prodává standartní šíře medium) samozřejmě záleží na každém výrobci, ale šel bych touto cestou. Hledal bych jakou máš šířku chodidla a jaká je šíře boty.
zmatloj 09.04.2009 02:50:47
[quote=muc]Chcem sa poradit kupil som si Asics gel kayano 14 po cca 6 km ma otlacili na vnutornej strane paty, na okraji. Myslel som ze su male a tym padem i uzke a som ich vymenil za vacsie cislo. To iste sa opat opakovalo. Chcem sa spytat ci myslite ze to rozbeham , je mi lito boli dost drahe, dakujem[/quote] Ještě bych nad nimi hůl nelámal. Nedávno jsem si koupil nové Niky. Po každém běhu mě z těch bot tak bolely nohy, že jsem je vzteky chtěl hodit do popelnice. Problém bych viděl v tom, že jsem v nich začal hned běhat naplno. Přesně tak jsem to udělal i u předchozího páru bot (jiná značka) a prošlo mi to, takže nad radami typu „v nových botách nejdříve začít chodit, pak pozvolna klusat a až pak naplno trénovat“, jsem jen mávl rukou. Byl jsem hloupý, udělal jsem chybu, teď už jsem poučený a do budoucna si dám pozor. Nakonec jsem se s těma novýma Nikama sžil a běhá se mi v nich výborně. Takže si myslím, že je šance, že ještě své Asicsy rozběháš.
Olomouc
321919 09.04.2009 17:38:06
Běhám a závodně chodím téměř 50 roků a vždy v nových botách nejprve párkrát jen vyjdu a potom vyrazím jen na lehký trénink a vždy se mě tato varianta vyplatila.Bota skutečně pozvolna „sedne“ a potom ji užívám bez jakýchkoliv problémů.
Medzev, Slovakia
joseph74 27.05.2009 22:19:09
Nazdárek, som tu nový. začal som behať 11.5 2009, chystam sa na maraton do Košíc. Dufam že aspoň dobehnem do 5-tich hodín. Čítal som tu už hoci čo. Dnes som si kúpil . New Balance MR 1062 EU, trenirky , tričko, šiltovku a ponožky to všetko zn. Kelenji. mam zabehnutých 70 km. 20.5.bude polmaraton Košice – Seňa, chcel by som tam ísť. Zvladnem to ??? Obuv je dobrá ??? zabehol som zatial 15 km za hodinu a 41 minut , trenujem dalej , mám ísť na ten polmaraton ??? diky za rady…
Praha 10 - Petrovice
smartus 28.05.2009 09:29:50
[quote=Leszczynski][quote=joseph74]Nazdárek, som tu nový. začal som behať 11.5 2009, chystam sa na maraton do Košíc. Dufam že aspoň dobehnem do 5-tich hodín. Čítal som tu už hoci čo. Dnes som si kúpil . New Balance MR 1062 EU, trenirky , tričko, šiltovku a ponožky to všetko zn. Kelenji. mam zabehnutých 70 km. 20.5.bude polmaraton Košice – Seňa, chcel by som tam ísť. Zvladnem to ??? Obuv je dobrá ??? zabehol som zatial 15 km za hodinu a 41 minut , trenujem dalej , mám ísť na ten polmaraton ??? diky za rady…[/quote] Ahoj, dovolim si neco napsat za sebe. Pokud jsi tech 15 km zabehl bez vetsich potizi a bolesti, pak s nejakym dalsim treninkem ten pulmaraton urcite zvladnes zhruba kolem 2 hod. Ale maraton uz vyzaduje opravdu dlouhodobou pripravu s tim, ze je potreba telo navyknout na delsi zatez. Planujes, ze pobezis za 5 hod. To uz je poradna makacka a hlavne obrovsky napor na klouby a vubec na cele telo a nemusel bys z toho vyjit zdrav! Ve Tvem pripade bych ten maraton odlozil na pozdejsi dobu.[/quote] Nemluví spíš o Košickém maratonu 4.10.? To je pak myslím dost času – aspoň doufám, já sám o moc víc času nemám ;)
Medzev, Slovakia
joseph74 28.05.2009 09:33:34
Ahojte , ano myslel som Košický maratón 4.10 !!! Ako mam pokračovať s treningom ???
Praha 10 - Petrovice
smartus 28.05.2009 09:38:23
[quote=joseph74]Ahojte , ano myslel som Košický maratón 4.10 !!! Ako mam pokračovať s treningom ???[/quote] Zkus si na netu najít knihu Miloše Škorpila – Jak uběhnout maraton za 100 dní. Já sám podle ní trénuju, i když mám těch dní víc. Knihu uvolnili zdarma ke stažení.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.