zablokované žebro
atlet brčko 11.05.2006 14:07:03
Ahoj vsem, potrebuju poradit. Nejakym zahadnym zpusobem se mi podarilo zablokovat si zebro. Myslela jsem, ze to vcera rozbeham, ale ouha. Posledni 2km z 8km celkem jsem bezela skoro se slzami v ocich. Pri kazdem hlubsim nadechu me neuveritelne zaboli asi 4cm pod pravou lopatkou. PIM je uz v nedeli a ja se toho potrebuju zbavit. Fyzioterapeuta mam domluveneho az na zitra. Pomuze plavani, nebo mam jit zkusit nejaky vyklus pres bolest? Nebo nevite o nejakem zpusobu, jak to zebro odblokovat? Dekuju, pavla.
NNN 11.05.2006 14:57:15
Zkus kontaktovat M. Adamce na Triatletu. Zrovna se trápí asi stejným problémem a mohl by nějakou radu „pustit“.
Brno/Havířov
forest 11.05.2006 15:36:51
mě pomáhá „naložení“ do teplé vany… a pak rychle pod peřinu (prostě, když to uržím v teple, tak to samo povolilo)
sam 11.05.2006 20:16:22
Loni v sobotu před maratonem v Paříži jsem si naštípl (nalomil ?) žebro. Před závodem jsem si vzal dva ibalginy 400 a spolu s předstartovní euforií jsme na žebro skoro zapomněl. Začal jsem ho zase cítit až po půlce, ale běželo se mi tak dobře, že jsem to moc nevnímal a zaběhl si osobák. Třeba budeš stejný případ
atlet brčko 12.05.2006 08:24:22
[quote=sam]Loni v sobotu před maratonem v Paříži jsem si naštípl (nalomil ?) žebro. Před závodem jsem si vzal dva ibalginy 400 a spolu s předstartovní euforií jsme na žebro skoro zapomněl. Začal jsem ho zase cítit až po půlce, ale běželo se mi tak dobře, že jsem to moc nevnímal a zaběhl si osobák. Třeba budeš stejný případ [/quote] Dekuju. Plavani ani vcerejsi sauna nepomohly (i kdyz je to asi o 5%lepsi), takze ibalgin rozhodne pribalim- treba diky nemu neucitim vubec zadnou bolest a pobezim od startu az do cile :)
sam 12.05.2006 09:04:20
Pokud to fakt dost cítíš, možná bys měla zkusit si vzít i večer před závodem. On mimo jiné pomáhá uvolňovat případnou svalovou křeč, která se vytvoří jako reakce na takovou událost. Lépe se vyspíš a může se to přes noc i trochu uvolnit. Já s tím mám bohužel jisté zkušenosti, protože mě poměrně dost často bolí záda (něco jako ischias). Ach ty radosti veteránského věku
trava 19.05.2006 09:00:17
dej tomu max. týden a pak jdi k nějakýmu rehabiliťákovi já měl v březnu něco podobnýho a pomohl až doktor.
Pha Stodůlky, Rychlebské hory
žula 10.04.2007 12:36:08
[quote=sam]Loni v sobotu před maratonem v Paříži jsem si naštípl (nalomil ?) žebro. Před závodem jsem si vzal dva ibalginy 400 a spolu s předstartovní euforií jsme na žebro skoro zapomněl. Začal jsem ho zase cítit až po půlce, ale běželo se mi tak dobře, že jsem to moc nevnímal a zaběhl si osobák. Třeba budeš stejný případ [/quote] Jak dlouho ti přetrvala bolest? Já mám momentálně asi to samé a už 14 dnů nemůžu běhat vůbec, kolo jen po rovné silnici bez hrbů, plavání nic moc a spaní jakbysmet. Prostě každé zatnutí mezižeberních svalů je utrpení (ani jsem nevěděl při čem všem jsou používány
díky petr
Hořovice
pavli 27.05.2007 21:04:55
Když jsem našla toto vlákno, nemůžu nepřispět. Včera kamarád uspořádal na Brdech takový prátelský závod. Šlo se ve dvojicích s jedním kolem. Trasa byla nádherná, koloběželo se z Jinců do Všenor (37 km). Tři km před cílem jsem škobrtla a plavným letem jsem přistála přímo na hrudníku, kterýžto zapéroval (ani bych tomu nevěřila), něco křuplo a bylo po legraci. No, ty 3 km jsem dohekala do cíle. Večer jsem zašla na rentgen, žádné žebro není zlomené, ale asi na 3 místech mám žebra slušně naražená. Zkrátka teď je po běhání, v podstate můžu jenom sedět a pomalu chodit. A pak si něco naplánujte … (Když člověk plánuje, pán Bůh se směje)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.