Skákání přes švihadlo
Daniela20 05.07.2009 18:20:34
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda-li někdo z Vás skáče přes švihadlo a když ano, jak často a kolik přeskoků, popřípadě v jakém tempu? Slyšela jsem, že švihadlo pomáhá zvyšovat rychlost běhu, ale zas ničí pěkně kolena. Nějaké názory? Já skáču tak třikrát-čtyřikrát týdně s tím, že budto si zaskáču (25min s přestávkama snožmo a nebo střídám nohy) nebo zaběhám(7 Km)..
Katherin 05.07.2009 20:08:00
Zacinala jsem na 3×20 a ted uz treba zvladnu 3×100 temer denne (rano). Skacu radeji v botech a snozmo. Nekdy me z toho boli zada. Kolena mne z toho nebolela.
vesi 05.07.2009 22:52:19
Hlavně neskákat naboso. Kotníky potřebují fixaci v botách
Liberec
Xixao 07.07.2009 07:36:49
kotniky zadnou fixaci nepotrebuji. Kotniky potrebuji akorat tak zpevnit skakanim prez svihadlo. Svihadlo je idealni RHB po zraneni kotniku.
Brno/Havířov
forest 07.07.2009 10:54:10
Přesně tak, jak píše xixao. K těm kolenům, jak píše Daniela20, je to trošku blbost – pokud skáče běžec přes švihadlo, tak celý pohyb je z kotníků – jak odraz, tak dopad. Švihadlo by mělo zvýšit dynamiku práce v kotníku – silnější a rychlejší odraz.
Slavkov u B.
Majka1 07.07.2009 11:21:43
Jako děcka jsme na treninkách ve sportovní gymnastice pokaždé v rámci závěrečného posilování dělaly nespočet skoků přes švihadlo. Musely jsme při výskoku propínat špičky a zatnout zadek. Kolikrát jsme přeskočily netuším, trvalo to cca 10 minut, ale když se nikdo nedíval tak podstatně míň. Potom jsme běhaly schody na čas – třikrát panelák ( 12 pater po 16 schodech ). Kdo doběhne poslední za každou vteřinu rozdílu od prvního dest dřepů. To si vzpomínám na ty seskoky dolů po osmi s hlavou těsně kolem topení ( občas do topení ). Tehdy to byla zábava a sranda, protože nás byl houf a dělaly jsme u toho blbinky. Každopádně na pevný odraz z kotníků a odolnost steheních svalů jsou schody a švihadlo nepřekonatelný lék. Bacha na achilovky a ploché šlapky, snadno se natáhnou! Skákejte v místě bez průvanu. Taky nám na to švihadlo docela dobře sloužily ponožky s ustřiženou patou a špičkou. Po pořádném zahřátí pořádně protahovat.
Daniela20 07.07.2009 16:20:26
Dekuji, jste me potesili:-) mam totiz problem s kolennimi vazy a nechci si to pres leto nijak pokazit.
Ads 20.07.2009 13:51:24
Miluji skakani pres svihadlo. Ja spis „beham“ pres svihadlo. Zalezi kolik mam casu, ale obvykle delam 500 skoku na 1 nohu, 500 na druhou a toto si zopakuji jeste jednou nebo vickrat. Skacu naboso, na koberci nebo parketach. Miluji chuzi naboso, mam pocit, ze si tak nohy odpocinou od bot a krasne se prsty protahnou. Skacu spis v zime, kdyz nechodim behat (nebeham tehdy kdyz snih a/nebo led drzi na zemi, nechci si zlomit koncetiny). Protahnu si jak nohy, tak i ruce. Je to prijemne odreagovani se.
sebrlovna 23.07.2009 19:16:42
Tohle tema mi docela sedlo, na svihadlo uz se taky chystam, tady v parku je to docela bezna zalezitost a spousta bezcu ma u sebe svihadlo a v mezipauze si proste zaskace a bezi dal. Takze me to navnadilo a hodlam to vyzkouset taky, tak jsem zvedava :) A jsou to vetsinou vazne sportovci, takze to snad zavadne nebude
chico 23.07.2009 20:02:45
A já se to nikdy nenaučil ach jo
Daniela20 24.07.2009 17:51:12
Kdysi jsem hravala ping pong (zavodne) a kazdy trening jsme museli minimalne pet minut na zacatku skakat snozmo, vajicka, po jedne noze..tak to se clovek celkem naucil:-) ale dokazu si to zive predstavit, ze to proste nejde, moje mamka se treba zas nikdy nenaucila krouzit obruci.:.-) okolo pasu. Jestli to budete zkouset dal, tak hodne stesti:-)
chico 25.07.2009 17:51:31
což o to já se do určité doby snažil. Ale protože bych se svým elegantním stylem mohl vystupovat v béčkovém zábavném programu, tak jsem toho radši definitivně nechal. Tahle sportovní disciplína mi zůstane dosmrti uzavřena
Papy 25.07.2009 21:43:37
Tak zrovna vcera vecer na dovolene jsem detem predvadel jak se skace pres svihadlo, ktere si koupily. V odbehanych bezeckych botach jsem od sklenky neceho ostrejsiho predvedl asi jen 10 preskoku (pomerne vysokych) a rano se probudil s obrazenym pravym chodidlem hned pod prsty. Nutno dodat, ze tech sklenek nebylo moc a zbytek dne po skakani jsem nic necitil. Jakobych si narazil kustku pod „ukazovackem“ na noze. Nic jineho jsem neprovadel, takze to musi byt ty preskoky. Nemuzu na nohu poradne doslapnout, ale pomalu se to zlepsuje. Doufam, ze zitra budu ok, protoze jsem toho za posledni dny moc nenabehal a konecne uz chci. Normalne pres svihadlo neskacu, ale priste si tuto akrobacii dobre rozmyslim.
Crunch 06.08.2009 14:51:32
Zdravim, jako stolní tenista už mám něco naskákáno. Kolena při skákání přes švihadlo určitě netrpí, výskok je nízký a jelikož není lokomoce (dopředný pohyb) tak náraz je minimální. Posiluje se hlezno, lýtko ale i břicho, protože tělo se ve výskoku fixuje. Když je venku počasí kdy se běhat nedá, je švihadlo ideální kompenzace
Daniela20 06.08.2009 15:53:18
Ja jsem taky hravala stolni tenis, tam jsem se prave naucila, jak se poradne se svihadlem da znicit:-)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.