Recenze Polar RS300X G1
Gary_1975 07.09.2009 22:25:50
Ahoj. Má někdo zkušenosti s Polarem RS300X G1? Díky.
freedom 09.09.2009 11:44:01
Ahoj, mam ho cca pul roku, tak se ptej.
tomashor 09.09.2009 14:59:04
[quote=freedom]Ahoj, mam ho cca pul roku, tak se ptej. [/quote] Ahoj, zajímalo by mě jestli máš nějaké problémy s GPS? Při běhu lesem, při plavání, atd. A zkus uvést nějaká negativa (positiva jsou vypsaná v popisu výrobku :) ) Zatím díkes ;)
freedom 09.09.2009 15:46:04
Beham vsude mozne krome mesta, takze pole, hodne lesy a ani jednou se mi nestalo, ze by GPS nemela signal. Kdyz ho ztrati, tak hodinky pipaji a to se mi stava jedine tehndy, kdyz je vybita baterka. Samotny prijimac je fakt hodne citlivy. Ve vode jsem ho nikdy nezkousel – bo plavani neni zrovna muj oblibeny sport. :( Za negativum bych povazoval vydrz baterie, samotna GPS je docela zrava a zalezi na kvalite baterie. Nektere vydrzi 4 hodiny, s jinymi je to 15h. V kazdem priapde je dobre baterku z GPS vyndat, kdyz ji zrovan nepouzivas. Ja jsem to vyresil dobijecimi NiMh 1.2V, ktere v tom taky bez potizi par hodin vydrzi. Co mi zacina ted vadit je, ze to behem treninku nezaznamenava prubeh TF a rychlosti, jen Max, Min a prumernou hodnotu. O nadmorske vysce ani nemluve- to proste neumi. Ale to jsem si neuvedomil, ze bych to nekdy potreboval. Dal bych docela ocenil moznost nastaveni treninkoveho planu na vice jak 3 casove zony-intervaly. Vic nez 3 to bohuzel neumi. Jinak samotne hodinky jsou ok, vse funguje jak ma, pas je bez potizi.
Staci? :) Ale klidne se ptej dal.
freedom 09.09.2009 15:52:14
Jo a jeste bych pridal jedno negativum – prenos dat do PC pouze pres ten jejich priblbly FlowLink, ktery se mi fakt kupovat nechce.
tomashor 09.09.2009 16:19:32
„behem treninku nezaznamenava prubeh TF a rychlosti, jen Max, Min a prumernou hodnotu“
Tak to by mi asi taky trochu vadilo sakra :) Ale tak kdyz budu chtit trenovat v tf mezi např. 140 – 165 tak to preci hodinky hlidaji ne? Nebo to nejakou chvili trva než to zprumeruji a vyhodnoti? (to by totiz znamenalo ze bych se mohl nejakou dobu pohybovat mimo stanovenou tf, neni to tak?) Dál by mě zajímala přesnost GPS :) Když budu běhat po 400m okruhu, bude mi to s presnosti na metry počítat kolečka?
freedom 09.09.2009 16:28:53
OK, mozna jsem to blbe napsal, behem treninku to samozrejme hlida pasmo ktery si nastavis a pokud jsi mimo, tak to okamzite pipa. Ale samotny prubeh TF to nezaznamenava, tedy kdyz se chces po treninku podivat v jakym okamzik jsi mel jakou TF tak mas proste smulu, vidis jen Max, Min a prumer.
Na okruhu nebeham, takze moc netusim. Ale je tam nejaka funkce AutoLap, coz by napovidalo, ze tam nejaka takova funkce bude. Doma se podivam a dam vedet.
tomashor 09.09.2009 16:35:09
Tak to jo ;) super. Jj autolap by takhle měl fungovat ;) A poslední dotaz, jak je to s tou GPS, jak presne meri (myslim jaka je napr. odchylka na 1000m, mas to vyzkousene? Meri to i rychlost nebo jenom vzdalenost? A kdyz rychlost ano, tak ti to ukazuje aktualni nebo taky jenom prumernou?
freedom 09.09.2009 16:51:46
Presnost mereni vzdalenosti je dana presnosti systemu GPS a ta je myslim (v pripade ze se mylim tak mne opravte) ±10m. Meri to samozrejme i rychlost a je to stejne jako s TF, tedy v prubehu treninku ti to ukazuje aktualni i prumernou ale na konci zjistis jen tu prumernou, tedy to opet nezaznamenava prubeh rychlosti.
Litoměřice,Brno
mr.pohoda 09.09.2009 17:01:34
Na přesnost GPS na stadionu se rozhodně nedá spolehnout a měření je lepší, pokud si každé kolečko ručně označíš jako uběhnuté kolo (stisknutím tlačítka LAP). Zkoušel jsem přesnost minulý měsíc vícekrát s různými GPS a ikdyž jsem běžel stále ve vnitřní dráze, na mapě pak trasa vypadá takhle http://connect.garmin.com/…ity/10866477
tomashor 09.09.2009 17:36:33
ok, dikes oběma za info. Koukam Mr. Pohoda :D ze mas Garmina 310XT, super vecicka, jen uz v trochu jine cenove relaci :( Dlouho jsem zvazoval, ktery sporttester vybrat, ale myslim, ze nejsem zase takovej hracicka ohledne nabehanejch km a abych pak hledal na mape kudy jsem bezel, radeji bych se zameril na hlavni funkce sporttesteru a to TF a praci s ni.
Ted sem jeste prostudoval tu stranku co jsi posilal odkaz a koukam ze to je z Cooprova testu, ale mas tam ubehnutou vzdalenost 2,2 mil coz je cca 3,5 km a cas 14,49, ani jedno neodpovida Cooprovu testu, ten je 12min nebo 3km nemylim-li se :) (nebo jsi jenom poukazoval na nepresnost namerene vzdalenosti pomoci GPS?)
Vsem preju hodne nabehanejch km a prijemne stravene chvile s technologii na zapesti ;)
freedom 09.09.2009 20:20:04
Tak jen doplnim, ze AutoLap automaticky zmeri cas kola po ubehnuti urcite vzdalenosti, kterou zadas do hodinek. Nebo jak pise mr.pohoda, lze to udelat i rucne.
Gary_1975 09.09.2009 21:42:18
Zdravím Vás, pánové. Po přečtení diskuse jste mi odpověděli v zásadě na všechny otázky – díky všem. Pokud bych to mohl shrnout, pak platí, že RS300 G1 je vhodný pro běžného amatéra a pro tuhle kategorii běžců hodinky s GPS nemají větších nedostatků. Když tedy pominu skutečnost, že vyhodnocování tréninku je možné přes další dokoupení propojení s počítačem a výdrž byterií. Zeptám se tedy ještě jenou jako tele: jak vypadá nastavení tréninku a jaké výsledky z nastavení pak dostanete? Díky.
Litoměřice,Brno
mr.pohoda 09.09.2009 21:59:13
tomashor: uběhl jsem 12 minut a trénink zapomněl vypnout, proto je čas delší a je tam také spojnice přes trávu (bohužel) jinak 310XT jsem měl jen půjčený, ale kdybych kupoval sporttester, zvolil bych právě ten, podle mě to je ideál
freedom 09.09.2009 22:14:31
Zdravim, s tim co pises nelze nez souhlasit. Ja jako amater jsem s nima spokojeny. Jinak neni spatny se prokousat diskuzi na [url]http://forum.polar.fi/[/url]. Co se tyka vyhodnocovani treninku tak si nemyslim, ze prenos do PC je nutnost, tech par udaju ktere mi z toho vypadnou si zadam do deniku rucne a docela rad. :) Ad nastaveni treninku:
- zvolim si pocet casovych zon (Max3) treninku
- pro kazdou casovou zonu nastavim delku trvani a pasmo TF ve kterem se chci pohybovat
- …a bezim :)
- nebo se da bezet jentak ze to nehlida ani cas ani TF
Po skonceni treninku mam tyto vystupy:
- celkovy cas
- ubehle km
- prumerna a max rychlost
- prumerna a max TF
- spotreba energie kcal
- cas straveny v jednotlivych TF pasmech
- cas, rychlost, TF a ubehla vzdalenost kazdeho kola
snad jsem na nic nezapomnel.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.