Běh po zápalu plic
Neratovice
Saaid 29.09.2009 15:37:41
Zdar a sílu přátelé, před měsícem u mne byl zjištěn poměrně rozsáhlý oboustranný zápal plic, rád bych se zeptal jestli někdo z vás má zkušenost s návratem k běhu po této nemoci, rád bych si střihnul alespoň Velkou Kunratickou (cca 2 měsíce po zjištění zápalu plic). Před tím jsem běhal 4–6× týdně, 100–150km měsíčně, pro doplnění je mi 40 let a zápal plic jsem měl poprvé. Díky za rady.
Kroměříž
TonBar 29.09.2009 19:40:50
Šest týdnů bez sportu by mělo být minimem, závody – ještě alespoň dalších 6 týdnů i při dobrém průběhu ne. Sorry ale je to tak. Mimochodem ve hře je i otázka, proč mladý, zdravý, trénovaný muž dostal oboustranný zápal plic? Tedy oslabující činitel – jiné onemocnění? přetažení? přetrénování?
Neratovice
Saaid 30.09.2009 15:53:47
Díky za informace, je pravda že mám v rodině několik lékařů a jejich doporučení jsou ještě černější , vesměs doporučují vyčkat na absolutně čistý snímek a vzhledem k nastupujícímu podzimu a zimě zapomenout na běh ideálně až do jara, takže tvých 6 týdnů je dobrá zpráva, máš se zápalem plic osobní zkušenost?
Kroměříž
TonBar 30.09.2009 16:07:17
Osobní zkušenost nemám, ale jsem lékař se specializací interna a infekční nemoci. Samozřejmě dobu nepočítám od začátku nemoci, ale od nejen vymizení příznaků vč. rtg nálezu, ale od ukončení léčby. Uvádím opravdu spíše tu nejkratší možnou dobu rekonvalescence a také se opírám o informaci z monografie Tělovýchovné lékařství. A stále je nutno mít na mysli příčinu – proč k tomu došlo?
Neratovice
Saaid 01.10.2009 11:59:01
Je pravda že opravdu často trpím různými problémy horních cest dýchacích a od podzimu do jara není měsíc který bych mohl trénovat celý, ale dle imunologa jsem naprosto v pořádku, pravda již 2× u mne byl zjištěna aktivní infekce CMV a taky přiznávám že 4 dny před onemocněním jsem šel triatlon v asi 16 stupních a již pár dní před závodem jsem se necítil na 100 procent, ale zase nejsem blázen nešel bych ani klusat když vím že jsem nemocný. Jo a už vím původ Mykoplazma pneum.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.