Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Běhání s roztroušenou sklerózou

Běhání s roztroušenou sklerózou

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Lichnov u NJ

Celkem 3101 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:02 (2011)
půlmaraton: 1:54:30 (2014)

Dejzinka žena 05.10.2009 19:06:50

Ani jsem se na to nechtěla ptát, ale nedá mi to, protože jsem nikde na internetu nenarazila na žádné informace. Je tu mezi vámi někdo nebo znáte někoho, kdo by běhal s roztroušenou sklerózou? Jak často, jaké objemy, jak rychle? Co na to tělo? Jak dlouho trvá regenerace? Co na to doktoři?

Motto: Já to nevzdám!

Jílové u Prahy

Celkem 160 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:43:01 (2008)

Sharkan muž 05.10.2009 20:45:47

určite je to dobre…nie je celkom jasne stanovené aké tréninkové dávky si môže človek s SM (RS) nakladať…manželká má diagnostikovanú RS cca 2,5 roka .. doktori jej radili najskôr aby nešla do vyčerpania (kedy sa prejavujú následky ataky – mlhavé videnie) ale teraz jej doporučujú športovať naplno. Manželka má za sebou 2 maratóny Mimochom ten druhý sme dobehli ako rodina aj s našou 3 mesačnou dcérkou v kočári, s kojením na 23 km a hneď v cieli. Proste podľa našich skúseností – šport obecne a v kombinácii s nejakou rozumnou životosprávou je pre udržanie RS v nečinnosti úplne super!!!

Motto: Vzdať to možeš kedykolvek a preto to nikdy nevzdaj ! Are we there yet?

Lichnov u NJ

Celkem 3101 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:02 (2011)
půlmaraton: 1:54:30 (2014)

Dejzinka žena 07.10.2009 18:57:24

Tedy to jsi mě fakt překvapil, vůbec by mě nenapadlo, že se dá běžet maraton. Já mám takový skromný cíl zvládnout desítku pod hodinu. Pravda je, že RS mám diagnostikovanou od r. 1995 a mám za sebou období, kdy jsem nejenom neviděla, ale ani moc nechodila a nezvládala se starat dokonce ani o děti. Můj největší sportovní výkon bylo dojít na polikliniku 500 m na další infuze kortikosteroidů:-) Když jsem konečně vyžebrala souhlas doktorů a udělala si v pětadvaceti řidičák, přidala jsem další disciplínu – jízdu autem na kontroly do RS centra ve FN. Prostě pestrý život, který mi absolutně nevyhovoval. Zkrátím to, prošla jsem pětiletou léčbou copaxonem s každodenní aplikací podkožních injekcí a prohlásila se za zdravou. Doktorům jsem to radši neřekla, protože by se mnou nemuseli souhlasit, a začala jsem běhat. A tak jsem tady a snažím se nasávat informace a zkušenosti pokročilejších kolegů běžců:-)

Motto: Já to nevzdám!
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.