Běžci v okrese Brno-venkov?
Honza Barbořík 06.10.2009 10:30:22
Občas z auta někoho zahlédnu… Běhá někdo v okolí Kuřimi, Tišnova, Černé hory?
peterstolicny 30.12.2009 08:49:23
Ahoj, jsem první den na této stránce. Přihlásil jsem se na 1/2 maraton v březnu do Prahy a začínám TO rozběhávat. Jinak běhávám tak 5–10 kiláků týdně už mnoho let, tak před dvaceti jsem ty půlky dělal běžně, pak jsem se vymlouval, že mám hodně práce a málo času. Takže ještě před Novým rokem vstupuju do sebe. Mám ale problém: kde je v Brně a okolí rovinka, třeba 10 kiláků tam, 10 zpátky, tvrdý povrch, ale BEZ AUT. Ty výfuky byť s katalyzátory mne hezky štvou. A potkat tak trabanta… Poraďte, kde behat? Přeji příjemné „forestování“ Petr (64 let)
Štěpánovice
VanaXXL 30.12.2009 09:13:42
Čau, nějak mně tohle téma uniklo. Běhám v oblasti Předklášteří, Lomnička, Šerkovice, Lomnice, Borač, Doubravník, Nedvědice, Kaly, Dolní Loučky. Občas Strážek. Vše se startem a/nebo cílem ve Štěpánovicích. O 10km rovince po asfaltu bez aut nevím. Tady je to spíš všechno zvlněný až kopcovatý.
Brno
dao 30.12.2009 09:44:13
[quote=peterstolicny]Ahoj, jsem první den na této stránce. Přihlásil jsem se na 1/2 maraton v březnu do Prahy a začínám TO rozběhávat. Jinak běhávám tak 5–10 kiláků týdně už mnoho let, tak před dvaceti jsem ty půlky dělal běžně, pak jsem se vymlouval, že mám hodně práce a málo času. Takže ještě před Novým rokem vstupuju do sebe. Mám ale problém: kde je v Brně a okolí rovinka, třeba 10 kiláků tam, 10 zpátky, tvrdý povrch, ale BEZ AUT. Ty výfuky byť s katalyzátory mne hezky štvou. A potkat tak trabanta… Poraďte, kde behat? Přeji příjemné „forestování“ Petr (64 let)[/quote] V Brně je jediná delší rovinka a to kolem řeky(Svratky). Pravda zase se to občas potkává se silnicí. A ještě jsem si vzpomněl na Mariánské údolí a to je zase kolem potoka a nebo údolí Svitavy na Bílovice – taky kolem řeky. :). Do kopce je to větší zábava.
Brno
rk 30.12.2009 09:46:39
[quote=peterstolicny]… Mám ale problém: kde je v Brně a okolí rovinka, třeba 10 kiláků tam, 10 zpátky, tvrdý povrch, ale BEZ AUT. …[/quote] V Brně cyklostezka č.1, podél řeky Svratky. Od Křížové k Rondu směr Modřice a Olympie (t.j. 8km), případně to lze o asi 2 km natáhnout bez přítomnosti aut. Opačným směrem je jeden výškově asi 30-ti metrový kopec, jinak rovina, směr Bystrc (t.j. asi 6 km rovina).
peterstolicny 30.12.2009 10:07:19
Diky za informace. Já jinak běhávám z Ostopovic (kde bydlím) nádherné kopečky a dolu k potoku Bobrava a zase nahoru ke GSM věži, samé kopečky. Ale když jsem už zaplatil předem ty šílený peníze na pražský půlmaraton po dlažbě, tak jsem zvolil střídavě trénink s pejskem po přírodě a sám po tvrdém rovném povrchu. Ale po 10 km mne šíleně bolí nohy, to je asi tím, že běhám v cross botách, žejo. Začítkem lendna si koupím něco na silnici. Tak mi držte palce, ať ty starý svaly úplně nezničím
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.