Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Vyhřezlá plotýnka

Vyhřezlá plotýnka

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

adela.hyxa žena 07.10.2009 21:47:55

Ahoj, je mi 31, mám vyhřezlou plotýnku v oblasti L4-L5, doktoři mi zakázali běhat, bolesti mám už 3. měsíc, ale po neustálých návštěvách u neurologa je to mnohem lepší a zkouším už i trochu běhat, nechci to vzdát. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Běhám asi 5 let, boty mám odpružený, celý život se hýbu…doporučili mi jen plavat a posilovat záda, ale to mi nestačí. Někdy jsou bolesti nesnesitelné třeba 3 dny, ale pak to 14 dní jde. Díky za všechny rady a informace.

avatar

Čelákovice

Renda muž 08.10.2009 10:41:47

Ahoj, právě jsem si prožil dva měsíce se stejnými problémy. Něco k problému píšu v několika posledních spotech na blogu http://9thmoon.blogspot.com. Každopádně bych řekl, že víc než neurolog ti pomůže pořádnej fyzioterapeut. A samozřejmě cvičení na zpevnění zádových svalů. Bohužel je to běh na dlouhou trať.

avatar

remo muž 08.10.2009 11:30:39

Zdravím, vyhřezlá ploténka ještě nic neznamená. Jsou výhřezy, které nečiní větších problémů. Problém nastává ovšem tehdy, pokud tlačí fragment ploténky na nervový kořen. To se projevuje bolestí v průběhu nervu – podle výšky poškození : bolesti vyzařující po přední, zevní nebo zadní straně celé dolní končetiny. Pokud tlak výhřezu ploténky přetrvává, může vzniknout nervová obrna v patřičném průběhu nervového kořenu, může dojít i ke ztrátě ovládání svěračů. Jak se výhřez ploténky bude chovat, zda bude pokračovat progrese – útlak, nebo regrese, smršnění, je naprosto individuální a nedá se na začátku zjištění onemocnění odhadnout. Teprve čas a průběh onemocnění ukáže směr vývoje výhřezu ploténky. V každém případě je vhodné, pokud stav pacienta dovolí posilování bříšních a zádových svalů, mimo torzní cviky, a to nejlépe po poradě se zkušeným fyzioterapeutem, který je zaměřen na vertebropaty. Vytrvalostní běh bych doporučil s výhradou až po jasném vývoji průběhu onemocnění. www.revmacentrum.cz

avatar

adela.hyxa žena 08.10.2009 16:20:44

Díky za info a rady. Mě právě bolesti do celé končetiny vystřelují, ale jak říkám, není to pořád…výhřez mám prý 14×7mm, tak uvidím, jak se to bude vyvýjet. Jinak samozřejmě záda i břicho posiluju, plavu, tak třeba se to zlepší. Moc díky.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.