Vyhřezlá plotýnka
adela.hyxa 07.10.2009 21:47:55
Ahoj, je mi 31, mám vyhřezlou plotýnku v oblasti L4-L5, doktoři mi zakázali běhat, bolesti mám už 3. měsíc, ale po neustálých návštěvách u neurologa je to mnohem lepší a zkouším už i trochu běhat, nechci to vzdát. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Běhám asi 5 let, boty mám odpružený, celý život se hýbu…doporučili mi jen plavat a posilovat záda, ale to mi nestačí. Někdy jsou bolesti nesnesitelné třeba 3 dny, ale pak to 14 dní jde. Díky za všechny rady a informace.
Renda 08.10.2009 10:41:47
Ahoj, právě jsem si prožil dva měsíce se stejnými problémy. Něco k problému píšu v několika posledních spotech na blogu http://9thmoon.blogspot.com. Každopádně bych řekl, že víc než neurolog ti pomůže pořádnej fyzioterapeut. A samozřejmě cvičení na zpevnění zádových svalů. Bohužel je to běh na dlouhou trať.
remo 08.10.2009 11:30:39
Zdravím, vyhřezlá ploténka ještě nic neznamená. Jsou výhřezy, které nečiní větších problémů. Problém nastává ovšem tehdy, pokud tlačí fragment ploténky na nervový kořen. To se projevuje bolestí v průběhu nervu – podle výšky poškození : bolesti vyzařující po přední, zevní nebo zadní straně celé dolní končetiny. Pokud tlak výhřezu ploténky přetrvává, může vzniknout nervová obrna v patřičném průběhu nervového kořenu, může dojít i ke ztrátě ovládání svěračů. Jak se výhřez ploténky bude chovat, zda bude pokračovat progrese – útlak, nebo regrese, smršnění, je naprosto individuální a nedá se na začátku zjištění onemocnění odhadnout. Teprve čas a průběh onemocnění ukáže směr vývoje výhřezu ploténky. V každém případě je vhodné, pokud stav pacienta dovolí posilování bříšních a zádových svalů, mimo torzní cviky, a to nejlépe po poradě se zkušeným fyzioterapeutem, který je zaměřen na vertebropaty. Vytrvalostní běh bych doporučil s výhradou až po jasném vývoji průběhu onemocnění. www.revmacentrum.cz
adela.hyxa 08.10.2009 16:20:44
Díky za info a rady. Mě právě bolesti do celé končetiny vystřelují, ale jak říkám, není to pořád…výhřez mám prý 14×7mm, tak uvidím, jak se to bude vyvýjet. Jinak samozřejmě záda i břicho posiluju, plavu, tak třeba se to zlepší. Moc díky.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.