Trenink na 1/2 maraton
Kojo 14.10.2009 09:54:09
Ahoj, jsem tu novy a potreboval bych poradit(jak jinak).Je mi 17, zavodim v cyklistice (silnicni).A ted pres „zimu“ bych mel behat tak jsem byl po prve minulou stredu, dal jsem si 8km celkem pomalu, ale ubehl jsem to v pohode cele 3,5 do kopce pak z kopce a zbytek rovina.Cas 45–55minut, presne nevim:(… No a protoze me to behani celkem hodne chytlo chtel bych pristi sezonu ubehnout nejakej 1/2maraton, ale vubec nevim jak mam zacit jak trenovat, jestli mam delat useky treba 5km rozbehani a pak 1km „sprint:D“ pak zas pomalu atd.Myslim, ze otazka zni celkem jasne, tak doufam ,ze mi nekdo poradi.Predem diky za odpoved a peknej zbytek dne.
Asi si ted rikate jak muzu myslet na 1/2maraton ,kdyz ani nevim, jestli me to bude bavit.Ale ja , kdyz si neco reknu tak to chci na 100% splnit bez ohledu na to co mi rikaj ostatni!
Honza Barbořík 14.10.2009 10:08:30
Doporučuji knihu od Miloše Škorpila Na maraton za 100 dní – http://extra.cz/…on100dni.pdf Je tam vše potřebné pěkně popsané. :)
Vyškov
Moulin1 14.10.2009 10:19:50
Na stránkách BEHY.CZ je odkaz TRÉNINK a v něm najdeš různé rady ohledně tréninku. Přidal jsem ti odkaz na první cyklus tréninku na 10 km. Je to sice trochu kratší trať než půlmaraton, ale pro začátek by ti to mělo stačit. Navíc si uděláš představu z čeho se skládá běžecký trénink. Časem můžeš výklusy prodlužovat.
Kojo 14.10.2009 17:22:32
Diky, za tak rychlou odpoved.Jak se vylecim(nachlazeni) hned zacnu trenovat.
Pobezite nekdo zimni bezecky pohar v Kadani?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.