Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » je lepší běžet jednou denně, nebo dvakrát?

je lepší běžet jednou denně, nebo dvakrát?

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední

lendule žena 24.11.2009 09:37:52

Ahoj, na jiném fóru někdo psal, že když se běh rozdělí do dvou – tzn. půl hod. ráno a půl. večer, tak je to efektivnějš na spalování, než když se běží hodina v kuse. Je to pravda? Ptám se jen teoreticky, mám ráda svou hodinu v kuse a nehodlám to měnit, jen se nemůžu rozhodnout, kde je pravda. .

Vyškov

10 km: 0:39:21 (2009)
půlmaraton: 1:29:47 (2007)
maraton: 3:24:33 (2012)

Moulin1 muž 24.11.2009 09:42:28

Lepší je běžet hodinu v kusu. Jestli Ti jde o spalování tak určitě. Nejdřív se spalují cukry a tuky se začíná spalovat až zhruba po půl hodině. Dvojfázový trénink chápu u vrcholových sportovců, kterým jeden trénink denně už nestačí, ale u hobíků to moc časté není.

Celkem 8501 km
Minulý měsíc 0 km

r4d3k muž 24.11.2009 11:57:42

[quote=lendule]A­hoj, na jiném fóru někdo psal, že když se běh rozdělí do dvou – tzn. půl hod. ráno a půl. večer, tak je to efektivnějš na spalování, než když se běží hodina v kuse. Je to pravda? Ptám se jen teoreticky, mám ráda svou hodinu v kuse a nehodlám to měnit, jen se nemůžu rozhodnout, kde je pravda. To se tu často řeší. Pokud jde pouze o pomalý běh, tak hodina bude lepší, pokud by hodinka byla pomalá a půlhodinky intervalový, rozdělilo by se to tady na dvě skupiny, kdy každá dá několik odkazů na studie, které potvrzují tu nebo onu teorii.

Motto: Nikdy se neděje vůbec nic. Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle. Dan Millman

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 24.11.2009 14:00:27

aj mňa toto trápilo,napr ráno keď mám yhon,som chcela behať napr 5km a potom niekedy večer druhých5km,ale potom ma to trklo,že je nejaká krivka,opodľa ktorej telo ide ,teda najprv ide energia viac(nie iba)na cukry,až neskôr sa dostane k lilpidom,ale to už by bol koniec tréningu,takže by sa tam vlastne nedostalo a večer teda od začiatku,iba keby to boli intervaly,teda rýchle behy,kde sa dostanem niekoľkokrát na max.,ale to by som sa už večer skôr plazila.Ibaže z hľadiska jednoduchej matematiky o výdaji by to bolo možno to isténapr 500cal spolou=250ráno,250ve­čer,ale niesme stroje,ale ľudia a význam má aj to dookola TF,intenzita,čas,za kt.sa tep vráti do normálu…to všetko zrejme vplýva na spaľovanie.af­ter burn.

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 24.11.2009 14:19:42

K této otázke podle mě neexituje jednoznačná odpověd. Neco do sebe má fakt, že při delší aktivitě se spalují tuky ve větším poměru. Na druhou stranu, dvě aktivity za den místo jedné víc urychlí metabolizmus. Hlavně ta ranní.

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 24.11.2009 17:20:32

Nerid se tim, ze se tuky spaluji v pozdejsi fazi, nejde totiz ani tak o spalovani tuku, ty se spalujou prirozene i v prubehu dne, cukry jsou predevsim docasna vypomoc pri zvyseni zateze. Spis bych se zameril na rozvoj kondice, abys mohla priste behat hodinu a pul, tam se o tom spory moc vest nedaji:-) Tudiz behej tu hodku v kuse a postupne si pridavej, pokud o to mas teda zajem;-)

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."

lendule žena 24.11.2009 18:14:27

[quote=SlavoK]K té­to otázke podle mě neexituje jednoznačná odpověd. Neco do sebe má fakt, že při delší aktivitě se spalují tuky ve větším poměru. Na druhou stranu, dvě aktivity za den místo jedné víc urychlí metabolizmus. Hlavně ta ranní.[/quote] Tohle je přesně i můj názor! Mě právě zajímalo, jestli někdo dokáže dát tu jednoznačnou odpověď..

Každopádně mi nejde o spalování tuků ani o trénování na maraton. Zaběhnu si čtyřikrát do týdne tu hodinku prostě proto, že mě to baví a potřebuju někde vybít energii, toť vše.

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 24.11.2009 19:50:26

Tak je vlk sýty aj ovca celá,pekný večer,zajtra ráno hodinku ako vždy…

Praha-východ

Celkem 4388 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:39 (1970)
půlmaraton: 1:31:16 (1970)
maraton: 3:22:27 (1970)

Vanda žena 25.11.2009 07:40:04

Tak se běž někdy vybouřit na závody – nás ženskejch závodí pořád málo, za světem jsme pozadu a kdo jim propad, ví jak je to skvělé- koření a zúročení tréninku či chcete-li běhání pro radost, neb i závodit lze samozřejmě pro radost. Při krátkých závodech jedeš tedy, pravda, na cukry… ale: mám vyzkoušeno, že když jsem si hlvně v létě, kdy mne sluníčko vytáhlo z posltele dříve, dala ráno půlhodinku klusu a odpoledne svůj obvyklý trénink, spalovalo se rychleji. Dvoufáz jdu jen někdy, když potřebuju dohnat nějaké manko z tréninkového plánu nebo trénuju ten den kromě sebe ještě svou PIM skupinku… a pokud jde opravdu jen o to pohodové běhání, za hodinu spálíš tuku jednoznačně více, takže jsem v tvém případě pro hodinu.

Motto: We are the champions, my friendwe keep on fighting till the end...

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 07.12.2009 22:30:49

Naneštěstí mi časové důvody v posledních týdnech neumožnily běhat pravidelně hodinu a více. Kilometráž tak získávám z větší části z více kratších běhů v průběhu dne, které spojuji s přesunem na místo, kde potřebuji být (MHD využiji jen částečně nebo vůbec). Například dnešních 12,8 km tak bylo tvořeno pěti(!) běhy a to délek 4 km, 1,1 km, 2,4 km, 1,6 km a 3,7 km. Vím, že to není rozhodně optimální přístup, nicméně věřím, že je lepší snažit se běhat aspoň takto, než vůbec …

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.