náhradní trening na veslařském trenažéru
Praha, Ďábličák
dvorka 01.12.2009 21:38:41
Určitě jsou tady na fóru veslaři a veslařky, kteří by ti lépe poradily, ale když nikdo neodpovídá…
Nevím, jestli může být trenažér náhrada místo běžeckého tréninku (já bych řekl, že spíš ne), ale je výborný na udržení a zlepšení kondice. Já na něm jezdím křížové tréninky, abych alespoň trochu posílil svoje atrofované svalstvo (břicho, záda, ramena ruce), anebo když mě něco pobolívá a nechci problematické místo zatěžovat.
Trénuje se obdobně jako při běhání – obecná vytrvalost (například 10 – 15km), tempo, intervalové tréninky (dvoustovky, pětistovky, kilometry) a podobně. Nejklasičtější trať je 2km (stejně jako když se jezdí na vodě), ale jezdí se dokonce i půlmaratóny a maratóny.
Aby jsi si neublížil, něco z toho ježdění měl a ideálně se mohl hezky „zrušit“, přečti se něco o technice, nebo si to nech od někoho vysvětlit. Já osobně si myslím, že je to hodně důležité. Podrobnosti najdeš na webu (viz níže), teď tuším vyšel například článek v časopise Běhej. Česky třeba tady:
Já mám deník na:
http://www.concept2.com/…/default.asp
Jsou tam různé soutěže, challenge, ranking a jiné zajímavé věci, takže mě to zase o trochu víc baví ;)
Ustí nad Orlicí
majkp 02.12.2009 11:44:47
Ahoj, pokud to nemas daleko do Prahy nebo Brna, muzes taky zvazit moznost navstivit nekterou z lekci vedenych instruktorem, v Praze treba www.conceptfitness.cz no a v Brne ted konkretne nevim, ale urcite pujde neco najit na googlu. Instruktor Ti vysvetli vse k trenazeru a technice a lekce je rozhodne zabavnejsi nez kdyz si sam veslujes nekde v posilovne.
Techniku urcite nepodcen. Nejhorsi chyba je kdyz sedatko v zacatku zaberu „predjizdi“ ramena a trup neni zpevneny, je to pak jako bys zvedal neco tezkyho se shrbenejma zadama – mas celkem slusnou sanci si je odrovnat. Ostatni chyby uz nejsou tak kriticky, vedou vetsinou k tomu ze se zbytecne vysilujes nespravnymi pohyby (napriklad zabirani rukama prilis brzo apod.).
Jako nahradu bezeckyho treninku veslovani chapat nejde, spis doplnek, na posileni svalu trupu a zad, obecna vytrvalost na nem ale jde natrenovat taky, zalezi jak trenujes.
K behani za tmy, zkousel jsi zvazit celovku?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.