Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » náhradní trening na veslařském trenažéru

náhradní trening na veslařském trenažéru

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha, Ďábličák

Celkem 19097 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:55 (2009)
půlmaraton: 1:20:36 (2010)
maraton: 2:56:52 (2009)

dvorka muž 01.12.2009 21:38:41

Určitě jsou tady na fóru veslaři a veslařky, kteří by ti lépe poradily, ale když nikdo neodpovídá…

Nevím, jestli může být trenažér náhrada místo běžeckého tréninku (já bych řekl, že spíš ne), ale je výborný na udržení a zlepšení kondice. Já na něm jezdím křížové tréninky, abych alespoň trochu posílil svoje atrofované svalstvo (břicho, záda, ramena ruce), anebo když mě něco pobolívá a nechci problematické místo zatěžovat.

Trénuje se obdobně jako při běhání – obecná vytrvalost (například 10 – 15km), tempo, intervalové tréninky (dvoustovky, pětistovky, kilometry) a podobně. Nejklasičtější trať je 2km (stejně jako když se jezdí na vodě), ale jezdí se dokonce i půlmaratóny a maratóny.

Aby jsi si neublížil, něco z toho ježdění měl a ideálně se mohl hezky „zrušit“, přečti se něco o technice, nebo si to nech od někoho vysvětlit. Já osobně si myslím, že je to hodně důležité. Podrobnosti najdeš na webu (viz níže), teď tuším vyšel například článek v časopise Běhej. Česky třeba tady:

http://www.indoorrowing.cz/

Já mám deník na:

http://www.concept2.com/…/default.asp

Jsou tam různé soutěže, challenge, ranking a jiné zajímavé věci, takže mě to zase o trochu víc baví ;)

Motto: Nike Lunaracer '08/Nike Vomero 2/Mizuno WaveRider 13/Newton Sir Isaac ~ tryskáče/výlety/pás/zábava
avatar

Ustí nad Orlicí

Celkem 4957 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:52 (2012)
půlmaraton: 1:36:25 (2012)

majkp muž 02.12.2009 11:44:47

Ahoj, pokud to nemas daleko do Prahy nebo Brna, muzes taky zvazit moznost navstivit nekterou z lekci vedenych instruktorem, v Praze treba www.conceptfitness.cz no a v Brne ted konkretne nevim, ale urcite pujde neco najit na googlu. Instruktor Ti vysvetli vse k trenazeru a technice a lekce je rozhodne zabavnejsi nez kdyz si sam veslujes nekde v posilovne.

Techniku urcite nepodcen. Nejhorsi chyba je kdyz sedatko v zacatku zaberu „predjizdi“ ramena a trup neni zpevneny, je to pak jako bys zvedal neco tezkyho se shrbenejma zadama – mas celkem slusnou sanci si je odrovnat. Ostatni chyby uz nejsou tak kriticky, vedou vetsinou k tomu ze se zbytecne vysilujes nespravnymi pohyby (napriklad zabirani rukama prilis brzo apod.).

Jako nahradu bezeckyho treninku veslovani chapat nejde, spis doplnek, na posileni svalu trupu a zad, obecna vytrvalost na nem ale jde natrenovat taky, zalezi jak trenujes.

K behani za tmy, zkousel jsi zvazit celovku?

Motto: Runners have balls, all others just play with them...
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.