Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » Pomoc s výběrem bot pro začáteč. s dopadem na střední/přední část nohy

Pomoc s výběrem bot pro začáteč. s dopadem na střední/přední část nohy

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

opiate muž 01.12.2009 17:46:13

Zdravím, potřeboval bych prosím poradit s výběrem bot. S běháním začínám, především kvůli tomu, že mě čeká test fyzické způsobilosti v rámci ucházení se o místo. Poslední roky jsme sportování moc nedal, občas kolo a chození po horách. Je mi 25 let, vážím cca 85 kg při 190 cm, kdysi jsem už trošku běhal (pár měsíců), ale nijak jsem to neřešil – na běhání jsem měl obyčejné kecky značky Power za 500,–. Nyní bych k tomu chtěl přistoupit trochu odpovědněji – objednal jsem si pulsmetr Sigma Onyx Fit, no a teď tedy řeším výběr bot (do 2000,–). Potřebuji natrénovat běh na střední vzdálenost, to jest uběhnout co nejvíc do 12 minut, ale chtěl bych, abys se v daných botách dal zvládnout i člunkový běh na rychlost a obratnost. Jak jsem již podotknul v nadpisu, jsem typ, který dopadá spíše na střední/přední část chodidla. Udělal jsem si průvodce výběrem na behej.com, ale moc mi to nepomohlo. Řekl bych, že klenbu mám normální (i když jednu nohu mám podle otisku na hranici normální/vysoká klenba), s lehkou/střední pronací, nohy také normální, možná lehce do X. Pokukuji po Asics 1140/2140 – pokud budou sedět, je to v tomto případě dobrá volba? Jenže u nich není zmíněn dopad na špičku – měl bych se tedy spíš orientovat na boty, u kterých v tom katalogu je, protože jsou tomuto stylu speciálně uzpůsobeny, nebo je to jedno? Jaká rezerva ve velikosti je žádoucí – stačí o půl čísla větší, nebo raději o celé? Díky moc za každou (dobrou) radu.

avatar

opiate muž 05.12.2009 01:15:29

Nakonec jsem se rozhodl pro zakoupení neutrálních bot Asics Nimbus 10 (alternativně Cumulus 10) a do nich na míru vytvarované vložky, což je podle ortopeda lepší řešení, než nákup „korekčních“ bot (btw. asi nebude s tímto názorem jediný, viz. http://www.run-magazine.cz/clanky/?… ). Pokud máte někdo zkušenosti s vložkami Superfeet a Formthotics, tak se o ně prosím podělte – nějak se mezi nimi nemohu rozhodnout.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.