Česnek: strážce našeho zdraví [článek]
Petr M. 21.01.2008 18:13:01
Bohuzel dle meho nazoru cesnek z ceske produkce jiz u nas skoro neni k sehnani, teda pokud si ho clovek sam nevypestuje;-) Nebo mate nekdo jinou zkusenost?
Pardubice
Tomas_Pce 21.01.2008 19:40:12
Petře má rodina pochází z obce Bánov u Uherského Brodu a tato vesnička je proslavená bánovským česnekem takže určitě česnek bánovský. Jinak jak říkají budhističtí mniši česnek po setmění není zdravý myslím, že na tom něco je, co na to ostatní?
listopad 23.01.2008 14:24:50
S česnekem mám jen ty nejlepší zkušenosti. Od doby, kdy jej užívám
(r.2000)se mně vyhýbají všechna onemocnění z nachlazení a neznám co je
rýma. Česnek upravuje krevní tlak i hladinu cholesterolu. Pro jeho
zpracování je velice důležité, že by neměl přijít do styku s kovem.
Pro jeho drcení je třeba používat umělohmotný nůž, pro užívání
plastovou lžičku, ne kovovou.
Také česnek z dovozu (čínský) není vhodný pro přípravu sirupu
nebo kapek.
garlicman 28.01.2009 18:03:39
ceskeho cesneku je malo. i ja miluju cesnek. dokonce jsem si pro nej jezdil kdysi az na slovensko kdyz jsem jiz nemel cas na to pestovat vlastni nepalicak, ale dnes jist cesnek nemohu, bolel me zaludek a pak ve spolecnosti… mohu vsak doporucit allivictus. nejak to michaji s lihem ale to neni ze me ani z manzelky citit p pozizi a ucinkuje to snad jeste lip nez syrova forma. hlavne, je to cesky proukt. de facto take krome nachlazeni nevime co je chripka, vsechny ty epidemie se nam vyhybaji. opravdu to funguje v sirokem spektru.
administrator 03.04.2010 13:32:20
Česnek je jednou z nejcennějších potravin na zemi. Bez česneku by možná nestály pyramidy, protože otroci na stavbách by pomřeli na infekce. Byl oblíbenou potravinou rovněž ve starém Řecku. Kromě výrazné silice obsahuje vysoké množství vitamínu A, B1, B2, C a E a celou řadu účinných látek, které z něho dělají skutečný všelék.
Odkaz na článek
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.