Červená řepa: popelka, která prodlouží život [článek]
Šnek 06.02.2008 08:16:40
Tak to bych teda nemohl.
listopad 06.02.2008 11:12:16
Nic proti řepě, specielně originální „boršč“ bez řepy není boršč. Pozor však u lidí, kteří mají dispozice k onemocnění dnou. Ty jistě dnavý záchvat nemine.
Vsetín
Plyšák 06.02.2008 13:57:34
Vynikající jsou brambory, cibule a řepa, vše nakrájet na zhruba stejně velké kousky (na půlměsíčky), promíchat s olejem, solí, pepřem a hodit na plech do trouby horkým vzduchem na cca 160 stupňů a až to bude hotové (podle brambor za cca 30 minut) to zbaštit. Dobré samostatně i jako příloha k masu. Fakt skvělé.
Vsetín
Plyšák 06.02.2008 13:59:29
Zapoměl jsem poměr řepa:cibule:brambory=1:1:1
Brno
hugo 06.02.2008 17:41:38
Řepu jím velmi často za syrova. Velmi dobrá a taky levná .
Praha-východ
Vanda 08.02.2008 18:35:51
sama si na ni netroufnu, školní jídelny asi taky udělaly své. Zato v Govindě si na ní vždycky pochutnám. Umějí ji skvěle udělat (jako všechno)
Falknovan 03.03.2010 11:20:21
Plně nesouhlasím s větou, že červená řepa není vhodná pro diabetiky. Vždyť podle tabulek má 10,6% sacharidů a to je podle mých zkušeností diabetika tak akorát pro jídlo. Dostane do sebe dostatek jídla (aby nebyl prázdný žaludek) a sacharidů. Pouze je potřeba nepřidávat suroviny bophaté na sacharidy.
administrator 03.04.2010 13:32:21
Červená řepa byla známa již ve starověku. Pochází ze středomoří a v současné době se nejvíce pěstuje ve východní Evropě a USA. Existuje řada kulturních odrůd, které se liší barevným odstínem i tvarem.
Odkaz na článek
medmik 26.08.2012 11:52:45
Malá oprava – řepa nebyla za socíku kompot, ale zeleninka k jídlu. Rodiče toho navíc měli plnou špajzku a podobně jako ve vývařovně se to dávalo k jídlu. Mor. Jinak pár zajímavých starořímských receptů, jak jak řepu zpracovat je tady Ale stejně za nejlepší a nejchutnější považuji ranní životabudič, kde odšťavním řepu, neoloupané jablko a k tomu malý kousek oloupaného zázvoru. Zdravost z tohodle zemitého drinku úplně sálá a člověk dostane opravdu hodně energie, a to skutečné, ne te falešné z kafe.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.