KUCHAŘKA: Krevní skupina 0 [článek]
nPu 05.03.2008 09:01:12
já mám to štěstí a jsem 0 . na stravování podle krevního typu jsem narazil již před
nějakou dobu v knize od Fořta (na přesný název si už nevzpomenu, bylo to
ale spojeno s výživou pro kulturisty).
chvíli jsem se ty zásady snažil dodržovat, ale moc praktické to nebylo
(největším neštěstím pro mě byly ty obiloviny – co pak člověk má
snídat?). navíc, když jsem se vrátil k „normální“ stravě, v mém
případě tedy vesměs racionálnímu jídelníčku, žádný markantní
rozdíl jsem nezaznamenal…
Pavlína 05.03.2008 11:01:32
Myslím, že tělo si samo řekne, co chce. Důležité je vypozorovat, po čem se dobře cítíš. Já jsem to takhle pozorovala dost dlouhou dobu a až potom jsem si poprvné přečetla o krevních skupinách a následně i o ajurvédě. Zjistila jsem, že to v mém případě překvapivě sedí. Nemyslím, že je potřeba se tím přísně řídit a také se tím neřídím. Nechci být otrokem jakýchkoliv teorií. Je to pro mně určité vodítko. Více dbám na jídelníček 1 – 2 týdny před závody. Ale jinak si dobré jídlo neumím odpustit ať je to co chce.
Pavlína 05.03.2008 11:06:57
>> nPu, 5. 3. 2008 09:01:12
Knih na toto téma je řada. K obilovinám: znám lidi s 0, kteří jsou vůči nim tolerantní. Ale znám i takové, kteří si tyhle věci musejí odpustit a jíst něco jiného. Nejsou schopni racionální stravu vůbec zpracovat, působí jim dost potíží (aniž by zkoumali nějaké teorie).
administrator 03.04.2010 13:32:23
Pokud jste šťastnou „nulou“, vězte, že jste po předcích zdědili odolný trávicí systém, masožravost, nadměrně aktivní imunitní systém, špatnou snášenlivost na změny prostředí a novou skladbu stravy, tu nejlepší schopnost vyrovnávat se se stresem vyvolaným fyzickou aktivitou, potřebu stimulace metabolismu pro udržení štíhlé postavy a vitality.
Odkaz na článek
Žilina u Kladna
Pohoda 28.12.2013 10:57:20
Máte někdo zkušenosti s tímto druhem stavování ? Jsem skupina O, ale mám pocit, že maso ke svému životu skoro nepotřebuju
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.