Moira Stewartová v Polsku jen pár sekund od českého národního rekordu [článek]
Radek Narovec 17.10.2020 12:27:55
Skvělý výkon Moiry Stewartové na MS v půlmaratonu! V cíli v čase
1:11:08, což je třetí nejrychlejší půlmaraton české historie. Rychleji
kdy běžely jen Eva Vrabcová a Alena Peterková. Mira přepisuje historii!!!
V Polsku vybojovala skvělou 34. příčku v možná nejnabitějším
startovním poli půlmaratonské historie a vylepšila si svůj osobní rekord
o neskutečnou minutu 40 vteřin!
Odkaz
na článek
Meescha 17.10.2020 12:36:23
Holky tam sekaly osobáky jako na běžícím pásu. Moira vypadala po doběhu nešťastně, že jí ten rekord o kousek utekl, ale i tak parádní osobák a věřím, že příští rok se pod 1:11 dostane. Hrochová i Frintová též úžasné zlepšení PB, evidentně je v Polsku dobré počasí a všechny byly skvěle připravené.
Jo a zase se nám rozběhl boj obuvních firem, u žen se Adidas vrátil na výsluní, u chlapů to bude mít asi přece jen těžší.
Mato 17.10.2020 13:51:06
>> Meescha, 17. 10. 2020 12:36:23
Boty boli zastupene celkom dvojfarebne (Nike- Adidas), hlavne v prvej 20ke. Adidas sa poucil a vydal sa cestou Nike-hrubej makkej podosvy s pruzinovym karbonovym platom. Aj iny vyrobcovia naskocili na tento vlak – Saucony, NB, Brooks, len nemaju tu technologiu uplne dotiahnutu, resp. Saucony nema top bezcov v stajni, aj ked botky ma v zrovnatelnej kvalite, o 50€ lacnejsie…
Damy inak bezali skvele – ci uz ceske, alebo tie 5–6 minut vpredu. Skoda toho padu na 18.km u favorizovanej Kenanky Jepkosgeiovej. Mohol to byt este dramatickejsi finis…
Desert 18.10.2020 09:56:42
>> Meescha, 17. 10. 2020 12:36:23
az se zlepsis o 100s na pulmaraton v top case?????
>> Mato, 17. 10. 2020 13:51:06
saucony asi malo plati, resp. top bezci to maji podepsane jinde
Skritek Hugo 22.10.2020 18:27:10
Český tým skvěle, Moira naprosto parádně. Přiznám se, že pro mě je šokem především výkon naší Hrochové, že poběží Moira výborně se asi čekalo (tak výborně asi ne).
A take se přiznám, že při pohledu na výsledky mě nejdříve napadlo, zda mělata trať správnou délku. Ta záplava všemožných rekordů mě zaskočila. Ale ony měly spíše holky možnost více trénovat a nevypráskaly se na hromadě závodů. A je to znát.
Zaujalo mě, že všechny naše běžkyně běžely v Nike. To se fasovalo? V týdnu před závodem jsem viděla běhat v parku Marcelu Joglovou. Ona běhá obvykle v On running. Zaujalo mě, že v nich jen rozklusala a na úseky se přezula právě do Nike, ve kterých běžela závod. Z toho, co jsem viděla, jí ty boty neudělaly dobrou službu. V On běhala víc lehce, pěkně s odrazem v kotníku. V Nike mi přišla jak lachtan. Možná, když by běžela ve starých botech, byla by spokojenější. I když si zaběhla svůj solidní průměr.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.