ROZHOVOR - Marie Dostálová: Léčím se ze závislosti [článek]
Jita 27.11.2008 07:42:36
Přikláním se k tvrzení – nic v rekonvalescenci neuspíchat, snad jsi se opravdu poučila. Nejdůležitější je stabilita v kloubu. Velmi doporučuji v Olomouci navštěvovat fyzioterapeutické RRR centrum na FTK UP (konkrétně Mgr. Smékala). Předpokládám ale, jestli jsi tam studijně, tak tam i rehabilituješ. Přeji úplné uzdravení a pak další úspěchy na tratích. Jitka
Brno
milan 27.11.2008 08:28:28
Zajímavý a trochu smutný rozhovor. Ale je jen bohužel logickým
pokračováním prvního, zde uveřejněného z dubna tohoto roku. Přeji
běžkyni zejména úspěšnou léčbu ze závislosti na úspěších?
Horolezectví bych rozhodně nedoporučoval, rizika a následky s tímto
přístupem jsou fatální.
Zmínka o věnování se svým dětech a studiu může být dobrým začátkem
k rozpoznámí priorit.
Praha
mapo 27.11.2008 08:51:53
Marie (Maruško) držím moc palce, hlavně trpělivost a pomalu…Až Ti
nebude po psychické stránce nejlíp (asi často), připomeň si, co opravdu
chceš – znovu běhat a dobře
A k těm prioritám, co zmiňoval v příspěvku Milan, když se to dobře
zorganizuje a člověk opravdu chce, dá se zvládnout mnohé-děti, škola
i sport. Ženy mají mnoho rolí a být matkou je jen jedna z nich.
Brno
milan 27.11.2008 09:24:30
>> mapo, 27. 11. 2008 08:51:53
Souhlasím, těch rolí mají matky (ale nejen ony) víc. Jen nevím, jak lze
řízenou tělesnou sebedestrukcí zvládat úspěšně zaměstnání, školu a
rodinu.
Toto přece není vrcholový sport, ale průměrná úroveň relativně
úspěšná v českém měřítku.
Jarka P 28.11.2008 14:43:56
Maruško,vím,jak běháš-ráda a dobře.Držím palce a přeju ti brzké uzdravení a návrat k běhání.
Majka 30.11.2008 15:29:52
Ahoj Milane,spíš než na úspěších jsem závislá na pohybu vůbec.Když běžec(i rekreační běžec) se pohybuje každý den a je to jeho každodenní náplň,a pak se nemůže téměř vůbec pohybovat tak potom pozná že je to určitý druh závislosti na jakémkoliv pohybu.A k těm proritám-samozřejmě že jsou to na prvém místě mé dcerky,snažím se také jim co nejlépe věnovat,na běžecké závody si tu mladší většinou beru s sebou,alespoň pozná svět a život izjiné stránky a není jen stále doma u počítače.Poznnala krásu přírody,když ji beru na Běhy do vrchu a ve školce ji nechtějí téměř věřit a mnohé děti „závidí“ kdy všude v tom věku už byla.Tím běháním,tréninkama se doslova odreagovávám od všech stresů a cítím se potom daleko lépe,jako kdybych všechno špatné,nahromaděné uvnitř mně setřásla tím běháním,jsem pak jak znovuzrozená,plná elánu a nové síly do života.Ale jsem si vědoma že za to dlouhodobé zranění si můžu sama,nyní mi zbýva obrnit se velkou dávkou trpělivosti.Přeji hezký den.
Majka 30.11.2008 15:37:00
Děkuji všem za povzbudivé příspěvky.Věřím že jsem se poučila z toho všeho a že brzy se uvidíme na různých běžeckých akcích a závodech.Mimo jiné, chci zkusit příští rok v létě i duatlon(tam se alespoň neničím tak jednostranně), uvažuji i o triatlonu,ale téměř neumím plavat.Na naší fakultě(FTK UP Olomouc) jsem snad nejhorší plavec..Znovu všem děkuji Majka
Brno
milan 01.12.2008 06:05:23
>> Majka, 30. 11. 2008 15:29:52
Milá Marie,
rozhodně Ti přeji rychlou rekonvalescenci a návrat k plnohodnotným
každodenním radostem. Bez velké dávky trpělivosti a sebereflexe skutečně
nejde najít dlouhodobé uspokojivé řešení.
Proč o tom vlastně píšu?
Nejen oba zde uveřejněné rozhovory a moje letmé setkání s Tebou na
letošním Hanáckém půlmaratonu mě přiměly vyslovit názor za kterým si
stojím. Další důvody jsou ryze osobního charakteru, proto je zde nebudu
zveřejňovat. Pokud by Tě však zajímaly, napiš mě mail.
administrator 03.04.2010 13:32:40
Každý z nás sportovců to zná. Milujeme svůj sport, obětujeme mu hodně, téměř vše. Čas, peníze, úsilí. Avšak dříve nebo později může přijít zdravotní komplikace. Jaké to je, když se nesmíte dlouhé měsíce postavit na nohy? Co na to běžcova psychika? Tak především o tom jsme si povídali s úspěšnou olomouckou vytrvalkyní Marií Dostálovou, která se do podobné nezáviděníhodné situace dostala.
Odkaz na článek
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.