kolenní vazy
s_u 15.04.2010 07:24:00
dobrý den,
prosím o radu, chodila jsem cca půl roku na spinning 2–3×týdně, pak fitko, kde byl běžící pás, chodila jsem i doma na Moravě, ale poslední dny, kdy chodíme s kamarádem pravidelně běhat, tj 3× týdne, občas vynechání :) tak mě začalo hrozně brát koleno, konkrétně podkolenní vazy při běhu… první den běhu v pohodě, ale další se to začalo projevovat, dneska pajdám a mám koleno obvázané sudeným obkladem.. :( jsem pravačka a bolí mě levé koleno.. s dr nemám dobré zkušenosti, prosím o rady, děkuji
Praha
tPaK 15.04.2010 08:10:02
Měl jsem podobné problémy, pomohl odpočinek a pravidelný strečink (myslím, že u těch podkolenních vazů byl u mě problém ve zvětšeném napětí hamstringu a lýtka). Samozřejmě víc může říct fyzioterapeut, který dokáže odhalit konkrétní zdroj problémů a poradit vhodné cviky na jejich odstranění a předcházení. Pomohlo mi třeba http://www.strecink.cz/view.php?… s tím, že se střídá směr špičky (ven, k sobě, dovnitř).
s_u 15.04.2010 08:12:19
>> tPaK, 15. 04. 2010 08:10:02
děkuji za radu, neznáte nějakého dobrého z prahy??
Praha
tPaK 15.04.2010 08:13:42
Jednu dobrou znám, kontakt pošlu do vzkazníku.
fousekjan 16.04.2010 21:16:09
Kdysi (2006) mě dlouho bolelo pravé koleno, chodil jsem k doktorovi který mi předepsal Mobilin (tablety) a priznitz. Po nich me to bolelo mín. Ted mám problém s tím, že kdyz delsi dobu netrenuji, tak se mi bolest kolene vrátí a prejde po pár dnech pravidelneho treninku. Artroskopie zjistila ze mam natrzeny krizovy vaz, takze mam to prave koleno mírne volnejsi. Takze hlavne posilovat svaly v oblasti kolene, protahovat a nekdy pomuze koleno stahnout.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.