Fitcentra a běžecké trenažéry
Barcelona 14.10.2006 00:38:24
Nejsem si jistý jestli to patří přímo do tohoto okruhu témat ale určitě to s tím tak na 40procent souvisí tak snad nebudou potíže…
Chodíte v zimě běhat do fitek na běžecké trenažery??Jdou tam nastavit třeba úseky, že bych 400metrů běžel a pak 400 metrů meziklus a tak??Uvažuju že bych v zimě na těch pásech něco odběhal ale nevím no, pokud tam ty úseky nepůjdou…
Barcelona 14.10.2006 09:32:59
[quote=Jura]Kam se chceš na jaře dostat , abys musel „jít na to“ přes běžecké trenažéry ve Fitku ??? Takový, který to umí není levnou záležitostí a pochybuji, že by se to okolí ve Fitku líbilo . Není to zrovna v těch rychlostech tichý stroj a pokud nejsi zrovna mistr Evropy, tak to budou „Ti pod činkami“ těžko chápat. Běhátko má pochopitelně mnoho výhod (sledování tempa, tepu, možnost měření, …), částečně eliminuje vliv špatného počasí, ale podobně jako cyklistický trenažér nenahradí cyklistiku venku. Raději se pokus dostat občas do haly ( 2× Praha, Jablonec, Ostrava, Nymburk,…). Ovšem opět, jestli Tě tam vzhledem k výkonnosti pustí.[/quote] Já bych tam chodil dopoledne ve všední dny páč nechodím do školy ani do práce tak by tam podle mě nikdo nebyl co myslíš?
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 14.10.2006 09:36:41
Když tam nikdo neni, tak to bejvá zavřený – aspoň u nás to otevíraji až odpoledne… A v Praze tam budou lidi i dopoledne. Ale k věci: tady máme 2 fitka – v jednom nic, v druhom pás je. Nastavíš si rychlost (od želvy do zajíce) a běháš. Na nejvyšší rychlost jsem v klidu dával 4 minuty (říkal jsem tomu tisícovky) – nevim, jak bych tam natrénoval čtyřstovky. Ale taky je to o výkonnosti. Myslim, že tam nikdo další na zajíce neběhá… Ukazuje to i rychlost a vzdálenost, ale moc bych tomu nevěřil… je to jen orientačně… Ale v Praze se dá nastavit i sklon a tak dále.
Barcelona 14.10.2006 09:42:28
Já koukal a ty trenažéry stojí nejlevnější 20000 a většina přes 40000.....to je šíííííílenooooost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Barcelona 14.10.2006 10:32:54
No ale běhat pořád dokola dlouhé vzdálenosti to nevede ke zlepšení kondice, to je stereotyp, navíc pomalu a dlouho můžu běhat i v mrazu to tělu nevadí…takových těch 1000metrů dejme tomu 4× za sebou s meziklusem, to bych třeba uvítal
Oslík 14.10.2006 10:42:15
[quote=Barcelona]No ale běhat pořád dokola dlouhé vzdálenosti to nevede ke zlepšení kondice, to je stereotyp, navíc pomalu a dlouho můžu běhat i v mrazu to tělu nevadí…takových těch 1000metrů dejme tomu 4× za sebou s meziklusem, to bych třeba uvítal[/quote] Přesně tak jsem to běhal. Ale vytrvalost je základem k rychlosti… Na to je to suer – člověk běží hodinu a pořád stejně rychle. Je zajímavý sledovat, co to dělá s tepovkou – i když běžím stejně rychle, byla tehdy cik-cak…
Barcelona 14.10.2006 10:51:24
[quote=Oslík][quote=Barcelona]No ale běhat pořád dokola dlouhé vzdálenosti to nevede ke zlepšení kondice, to je stereotyp, navíc pomalu a dlouho můžu běhat i v mrazu to tělu nevadí…takových těch 1000metrů dejme tomu 4× za sebou s meziklusem, to bych třeba uvítal[/quote] Přesně tak jsem to běhal. Ale vytrvalost je základem k rychlosti… Na to je to suer – člověk běží hodinu a pořád stejně rychle. Je zajímavý sledovat, co to dělá s tepovkou – i když běžím stejně rychle, byla tehdy cik-cak…[/quote] Miloš Škorpil řekl že účast v maratonu tě může třeba stát lepší čas na 1500 než 4:30 že to pak prostě nedáš…já té vytrvalosti moc nevěřím, Miloš Škorpil mi už píše co budu trénovat a podle toho se pak můžu rozhodnout co na tom trenažéru běhat…
pecjan 14.10.2006 11:32:47
[quote=Jura]Raději se pokus dostat občas do haly ( 2× Praha, Jablonec, Ostrava, Nymburk,…). Ovšem opět, jestli Tě tam vzhledem k výkonnosti pustí.[/quote] Nevíte prosím, jak to funguje? Musím být členem nějakého oddílu a chodit tam hromadně, nebo je tam umožněno chodit i jednotlivcům? Teď mám hlavně na mysli v Praze. A vůbec- neznáte nějaký pražský atletický klub (spíš klubík-ne nějaké supervýkonnostní jako Olymp,USK atd.), který by mě vzal mezi sebe na zimní přípravu (hlavně sprinterskou)?
Ofelie 14.10.2006 13:35:10
[quote=pecjan]Nevíte prosím, jak to funguje? Musím být členem nějakého oddílu a chodit tam hromadně, nebo je tam umožněno chodit i jednotlivcům? Teď mám hlavně na mysli v Praze. A vůbec- neznáte nějaký pražský atletický klub (spíš klubík-ne nějaké supervýkonnostní jako Olymp,USK atd.), který by mě vzal mezi sebe na zimní přípravu (hlavně sprinterskou)?[/quote] Zkus třeba pražskou Slávii. Trénovala jsem s nimi jednu sezónu a za celkem rozumné peníze se dalo chodit 3× týdně do haly, plus ven na stadion a do posilovny. Nebo zkus najít halu, kterou máš nejblíž a dojdi se zeptat přímo tam. Myslím, že chodit jako jednotlivec, to moc nepůjde, ale uřčitě najdeš oddíl, který tě vezme s sebou. Držím palce!
Barcelona 14.10.2006 14:45:51
Jsem z Jeseníku.....to je severní morava
Oslík 14.10.2006 15:47:21
[quote=Barcelona]Jsem z Jeseníku.....to je severní morava[/quote] To nevidim moc optimisticky, ale existují pronájmy tělocvičen. Pokud tam ale budeš chtít dát těch 20 km, tak se z toho asi zblázníš… Nbeo jestli ti nevadí běžet nějakých 100 koleček… Možná by nebylo na škodu dát si místo 1,5 hodin běhu 3 hodiny fotbálek, ale v tom jsi odborník spíš ty…
Blueberry68 26.08.2013 11:54:26
Tak já zkušenosti mám s fitkama v Jablonci, což je Městská hala, Corso, fitko v bývalém Telecomu ve městě a ještě je jedno ve Mšeně u přehrady. Viděla bych to asi takhle: než se někde uhnízdíte, měli byste vyzkoušet každé fitko v okolí. Protože jen tehdy zjistíte, co vám na tom jednom vadí a co má to druhé lepší. Pro mě osobně se stalo tím favoritem Corso, kde je příjemné prostředí i obsluha, lidi tak nějak poznám od vidění a s mnoha z nich se znám, no a ceny mají taky super. Můj kamarád chodí do Městské haly, a jemu se tam také líbí. Já jsem tam tolik známých neměla, takže jsem raději uvolila Corso. Nicméně, jak jsem řekla, každý si do toho fitka musí zajít a všechno vyzkoušet. Může se taky stát, že přijdete do fitka, které bude mít pně vybavenou posilovnu nejmodernějšíma novýma strojema, ale vy tam nebudete chodit proto, že ta slečna, co dělá za barem, se tváří jak „vyvrhnutej vorvaň“. Tohle se mi třeba v Corsu nikdy nestalo :) Pokud jste úplní začátečníci, měli byste taky koukat na to, jestli obsluha fitnessu, která tam je, se o zákazníky stará. Myslím tím například dohled na to, jestli cvičíte dobře, měla by vám poradit, když budete dělat něco špatně a měla by vám také říci, jaké cviky dělat pro tu a tu partii, kolikrát a popřípadě by vám mohla doporučit nějakou cvičební sestavu „kolečko“.
Jinak co se týče těch běžeckých trenažérů, určitě jen kvůli nim je zbytečné do fitka chodit. To už si raději běžte zaběhat někam do přírody, ideálně na nějakou lesní cestu, kde vám je dobře a je tam čerstvý vzduch :) minimálně to je faktor, který někdy upřednostňuji před plně zapoceným a smradlavým fitkem :)
Plzeň
Luthi 26.08.2013 12:55:05
>> Blueberry68, 26. 08. 2013 11:54:26
To je sice pěkné a dá se to aplikovat po většinu roku, ale v zimě pro pracujícího člověka, který by se bál po tmě do lesa, moc jiných možností není.
Tudíž do fitka jsem chodila právě a jen kvůli pásům. Loňskou zimu jsem odběhala ze 75 % ve fitku a bylo to v pohodě. Přes týden pás a o víkendu delší výběh/y venku. Intervaly jsem zjišťovala a alespoň tam, kam jsem chodila já, to nastavit nešlo. I tak se na tom ale obecně úseky běhaly docela dobře – přeci jen mám ta čísla před sebou…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.