Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest paty a mravenčení v noze

Bolest paty a mravenčení v noze

Nalezené položky: 12 První Předchozí | 1 | Další Poslední

toncek muž 13.05.2010 23:50:45

Zdravím, jsem začátečník – běhám cca 6 týdnů. Průměrně 2–3× týdně 30 – 45 minut. Prozatím v tenisových botech.

Před dvěma dny mě však po cca půl hodině začala strašně bolet pata na pravé noze. A to z ničeho nic. Přišlo to najednou. Musel jsem přestat a pomalu se dokulhat domů. Včera noha bolela při chůzi – nemohl jsem ani došlápnout na patu. Co je však zajímavé pouze v botech, jakýchkoliv. Pokud jsem chodil boso, tak to tak děsné nebylo. Dnes již je to lepší, chodit můžu i v botech a bolest pomalu ustupuje. Všiml jsem si, že mám kotník oteklý. Ovšem nevím jestli je to způsobeno tímto nebo ne. Nohy mi totiž otíkají i bez běhání (po výronu cca před 7 lety celkem často). Po celodenním sezení mi otíkají taky – což bohužel momentálně sedím většinu dne.

Otázka je jestli to je způsobeno boty či technikou? Za těch 6 týdnů co běhám, mě tohle nepotkalo až nyní. Běhání mě opravdu baví a tato příhoda mě utvrdila v rozhodnutí co nejrychleji koupit běžecké boty. Jen nevím jestli ty boty budou jedinou příčinou nebo ne.

Druhý problém se týká druhé nohy – po cca půl hodině běhu mi zase začne levá noha mravenčit – celé chodidlo. Nevím čím to je způsobeno. Vydržet se to dá, po doběhnutí to za nějakou dobu odezní. Jen je to nepříjemné. Zase nevím, jestli to je způsobeno obutím, technikou nebo zda to neznamená nějaký jiný problém.

Celkem 1196,38 km
Minulý měsíc 0 km

Kateřina G. žena 14.05.2010 09:30:41

>> toncek, 13. 05. 2010 23:50:45

MOc ti neporadím, jen k tomu mravenčení: Nemáš moc utáhnuté tkaničky? Když jsem si moc utáhla botu, taky mi mravenčila noha…

Motto: "Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností." Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll

Nymburk - Loučeň

Celkem 412 km
Minulý měsíc 0 km

Lois11 žena 14.05.2010 09:44:10

Hodně záleží na tom, jak moc běháš… U paty bych si tipla, že ti bota tlaší na achilovku u mraveční to může být botami, utažením tkaniček, plochými nohami, nebo tě prostě jen něco tlačí, aniž by sis to nějak moc uvědomoval. Třeba nejsi na ty boty zvyklí, nebo máš ploché nohy a nedostatečnou podporu klenby…

Motto: Je lepší mířít vysoko ke hvězdá a minout, než mířit do kupy hnoje a trefit se...

Celkem 718 km
Minulý měsíc 0 km

vosice žena 14.05.2010 10:09:59

Dcera měla stejný problém co se týče paty…nemohla ani chodit…já už to viděla na operaci…a přitom stčilo zajít k ortopedovi pro vložky do bot a bolest polevila. Myslím , že koupi pořádných běžeckých bot nic nezkazíš!Já bych to neodkládala. Kdysi jsem si taky zadělala na pěkný problém,když jsem začala z ničeho nic cvičit aerobic 2× denně v botech z tržnice…buď to byla ostruha na patě , nebo nějaký zánět…v každém případě ty bolestivé injekce do paty fakt nejsou nic příjemného!:-( A jsem přesvědčena,že to bylo botama…to je jediná věc , na které bych opravdu při běhu nešetřila!!

Motto: Kdo vítězí nad lidem je mocný,kdo vítězí sám nad sebou je nejmocnější. (Lao-c´)

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 14.05.2010 10:21:19

>> vosice, 14. 05. 2010 10:09:59

Boty jsou zaklad. Taky jsem chvili behal v normalnich botach a je to opravdu velky rozdil. Vetsina zacatecniku si neni jista, jestli u behu zustane a tak beha v tom „co je doma“.

Brno

Celkem 937 km
Minulý měsíc 0 km

leontynka žena 14.05.2010 10:25:21

Ahoj, to otikani nohou neni moc normalni, pokud se to deje i pres den bez zateze. Zkus si poridit nejakou podlozku pod nohy a aspon na chvili je pres den dat nahoru. Muze to byt i problem s lymfatickym systemem. Zkusila bych zajit za nejakym odbornikem – staci treba certifikovany maser/ka. Kvalitni boty jsou kazdopadne zaklad, ale pokud ty otoky nemizi, tak bych to fakt resila. Dulezite je taky dost a spravne pit.

Celkem 718 km
Minulý měsíc 0 km

vosice žena 14.05.2010 10:29:56

>> xPablos, 14. 05. 2010 10:21:19

A pak u toho nezůstane…jelikož se jim běhá příšerně!!

Motto: Kdo vítězí nad lidem je mocný,kdo vítězí sám nad sebou je nejmocnější. (Lao-c´)

Celkem 718 km
Minulý měsíc 0 km

vosice žena 14.05.2010 10:34:51

Promin,ted asi odbočím…ale jak jsem si přečetla tvé jméno…jmenuješ se stejně jako můj bratr:-)..a to příjmení není až tak obvyklé:-)) Ale on je ročník 1980..a od přírody lenoch:-) To jen tak na okraj…:-) Tak přeji brzké uzdravení a at to nevzdáš!

Michal.vx muž 15.05.2010 04:06:00

Nejsem běžec, ale prověřil bych si, zda nemáš problém s páteří – uskříplý nerv, výhřez ploténky apod. To může zatlačit na nerv a ten může pozlobit v noze. Ale jak říkám, je to spíš jen jedna z možností a ne moc pravděpodobná

toncek muž 21.05.2010 00:06:37

Kateřina G. : Ano, to mravenčení nejspíš bude příliš utáhnutými tkaničkami.

Lois11 a ostatní: Ano, mám ploché nohy, takže si také myslím, že je to botama. Zvláštní je, že mě bolí pouze jedna noha.

leontynka: To otíkání není tak hrozné. Spíš mi oteče pouze jedna noha a to, třeba když jen špatně došlápnu. Měl jsem ošklivý výron a sám doktor mi tehdy říkal, že ten kotník už nikdy nebude tak, jak byl. Takže není to tak strašné. Teď jsem to týden sledoval a nohy neotíkají a to sedím prakticky 10–12 hodin denně.

Jinak dal jsem si cca 10 dní pauzu a včera opět vyběhl. Musím říct, že se mi běželo dobře, úplně lehce po té delší pauze a měl jsem z toho radost. Bohužel po cca 15 minutách noha zase začala bolet, takže jsem toho po 20 minutách raději nechal, abych si neublížil ještě víc. Dnes už opět moc nebolí. Čeho jsem si však ještě všiml, že spíš než pata ta bolest přechází na vnější stranu chodidla, na tu hranu. Od paty prakticky po celé straně. Snad to bude jen botama, nerad bych si koupil boty a zjistil, že noha bolí stále.

Boty určitě koupím, přesně jak již tady padlo nechtěl jsem je kupovat dřív, protože jsem nevěděl, zda u toho vydržím. Což teď už vím. Baví mě to a teď mě štve, že nemůžu běhat. Včera jsem se při běhu cítil opravdu dobře, po těch 20 minutách jsem byl úplně v pohodě. Nohy (svaly) mě vůbec nebolely, s dechem taky v pohodě..Kdyby mě nelimitovala ta noha, dal bych si ještě půl hodinku. :-)

Bohužel boty budou muset asi 3 týdny počkat. Mám před sebou státnice, takže celé dny trávím nad učením a do města se nedostanu nebo spíš není nálada. Takže budu běhat buď jen chvilku s tím co mám a nebo někdy navečer vyrazím. Musím si o tom ještě něco přečíst. Něco už jsem nastudoval, nohy mám ploché (pronace ?), takže potřebuju něco s podporou klenby. Snad mi trošku poradí v obchodech. Nejspíš zajdu do nějakého A3 a podobných (Adidas, Nike). Pro začátek bych nechtěl investovat více jak 2000 Kč. Tak snad seženu i něco vhodného v této cenové relaci. Ve specializovaných obchodech bych asi za tuto cenu nic moc nesehnal..

vosice: Tak to je zvláštní. Já sice bratra mám, ale nejmenuje se stejně jako já a navíc je ještě mladší než já. :-) Asi shoda jmen. Na pár lidí už jsem také narazil..

Nymburk - Loučeň

Celkem 412 km
Minulý měsíc 0 km

Lois11 žena 21.05.2010 07:42:28

>> toncek, 21. 05. 2010 00:06:37

Doporučuji ti obchod Triexpert, pokud jsi z Prahy. Tam tomu opravdu rozumí, ty nohy ti změří a pak ti doporučí boty přímo na tvoji nohu a můžeš si jich vyzkoušet i víc, jaká značka ti lépe sedne. Já jsem vyfasovala i vložky a vůbec investice do nich nelituji (myslím, že tebe to taky nemine). To, že tě bolí jen jedna noha může být tím, že každá noha je jiná. Já mám také jednu nohy víc plochou i s větší pronací a také jen na ní se mi udělal zánět šlach (paradoxně z těch vložek, protože jsem to s nimi hned přehnala a nezvykala si na ně postupně :-). Takže určitě doporučuje specializovaný běžecký obchod, kde mají možnost nějakého měření nohy.

Motto: Je lepší mířít vysoko ke hvězdá a minout, než mířit do kupy hnoje a trefit se...

toncek muž 21.05.2010 17:43:24

Bohužel jsem z Ostravy. Obchod s podobným přístrojem funguje i zde, ale tady jsem zjistil, že tam asi v cenové relaci kolem 2000 Kč moc na výběr nebude.

Nalezené položky: 12 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.