Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Plateau ... aneb když jde kondice k šípku :(

Plateau ... aneb když jde kondice k šípku :(

Nalezené položky: 31 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední

Celkem 920,36 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:58:01 (2010)
půlmaraton: 2:19:55 (2010)

Mnemosyne žena 29.10.2010 23:21:35

Ach jo. Po půl roce běhání jde najednou všechno do háje – tepovku jsem stáhla z hrůzných výšin do akceptovatelných, nejdnou jsem v klidu zase na 99 (tam jsem začínala, během jsem se dostala na 70). Už jsem si užívala 16-kilometrové běhy, najednou mi 10 km přijde jako téměř nezdolatelná vzdálenost. Bohužel to není jen subjektivní dojem, dneska jsem si při super pomalých 5 km naměřila tep někde k 180 …

Co s tím? Zkusila jsem to překousnout, pak týden neběhat, pořád je to stejné. Tušíte někdo, čím to může být a jak se přestat zhoršovat?

Motto: ~ run free ~

Sloviensko

rudo muž 29.10.2010 23:35:21

ja vzdy zacinam analyzu stravou. chces popisat detailne co jedavas ? a pijavas ? a kolko spavas ?

Motto: you can't stop, what is coming !

Celkem 920,36 km
Minulý měsíc 0 km

Mnemosyne žena 29.10.2010 23:47:37

No, jím až moc a spím, na to co popisuje většina lidí, taky až moc :D

Neboli: Normálně spím 7 hodin denně, většinou jdu spát ca. o půlnoci. Jím stylem jednou denně – neboli pořád. Ráno kafe s mlékem + buď tmavý chleba se sýrem nebo řecký jogurt s medem a müsli, k svačině jablko, oběd buď vlastní výroby (těstoviny se zeleninou) nebo v Beasu v Týnské (vegetariánské indické, luštěniny + brambory + zelenina + rýže), k svačině banán + jogurt, k večeři megasalát „co dům dá“ + kus chleba. Někdy červené víno, nekdy hodně tmavou čokoládu (80–99% kakaa).

Piju magnézii (mívám křeče, tak ji mám místo tablet) a vodu, občas čisté přírodní džusy (ne hnusy z koncentrátu), zelený čaj (mao feng). Normálně piju hodně, je pravda, že poslední týden jsem pila málo (byla jsem 12 hodin denně v práci … na univerzitě jsou hnusný záchody, tak tam člověk nechce být co 2 hodiny), ale teď už zase piju normálně.

Proti tomu, jak jsem jedla předtím, se moc nezměnilo. Možná jím troch míň, a rozhodně jím míň masa, a piju míň kafe. Jo, dřív jsem před každým během vypila 1/5 l ionťáku, ale přišlo mi to moc chemie, tak piju vodu nebo nic – to mě teď napadlo, jak to píšu – může taková maličkost mít takový vliv?

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 30.10.2010 05:27:50

>> Mnemosyne, 29. 10. 2010 23:47:37

teda ja by som pri tomto menu nevladal ani chodit ;)

kde su kvalitne zivocisne proteiny, omega3 – maso, rybycky? kde su oriesky? kde je viac zeleniny?

magnezium z magnezie? oops… ako si na tom s vapnikom? s vitaminom D?

vela chleba a cokolada tam je tipujem preto, ze telo ma malo energie… naco je dobry chleba? naco je dobra cokolada inde nez pri dlhotrvajucom vykone?

banan a jablko budiz – ale v tvojo jedalnicku su to zas len dalsie jednoduche cukry pre rychlu energiu.

myslim, ze je mozne, ze tvoje telo jednoducho hladuje!

… vysoke tepy mozes mat aj z toho, ze ti chybaju tekutiny – aky mas presne pitny rezim pocas behu a pred?

vypit pred behom 500ml iontaku – na co prosim ta? akurat ti to zahusti krv, pila si k tomu aj vodu z ineho zdroja?

ked by som si odpustil vsetky tie poznamky k jedalnicku, ktory ti mozno subjektivne prospieva ;), skus sa zamerat na svoj pitny rezim a uvidis, ci sa to zlepsi.

ak citis unavu a utrapy pri behu (ako pises), daj par dni pauzu a dopln mineraly, pripadne cokolvek, co telu chyba.

len pripominam, ze clovek ma predpoklady na vytrvalostny beh preto, aby dokazal lovit – a ide o velmi energeticky narocny sposob lovu, kde energeticky plusova bilancia a tym aj kvalitne prezitie moze byt zarucena jedine vtedy, ked v love uspeje a nazerie sa masa. sme teda geneticky predurceni na kombinaciu „vegetarianstva“ pri dodrzani nizkeho glykemickeho indexu a „masozrania“ kvoli energii a zasobam vsetkych potrebnych latok…

Motto: the best runner leaves no trace

Štěpánovice

Celkem 11490 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:13 (2011)
půlmaraton: 1:39:49 (2010)
maraton: 3:43:18 (2007)

VanaXXL muž 30.10.2010 07:02:58

Buď na Tebe něco leze nebo Ti něco chybí. Třeba železo? Zajdi si k doktorovi na rozbor krve.

Motto: Life is too short to remove USB safely

Sloviensko

rudo muž 30.10.2010 08:43:22

predpokladam ze nerobis intervaly a ine anaerobne vylomeniny a ze nebahs testy, ale len volne. Teda nejedna sa o pretrenovanie.

Pokial na teba nieco neleze, tak zostava zivotosprava.

7 hodin NEmusi byt dost a mas tam nula hodin pred polnocou, netreba strazit obrazovku az do hymny ako sa vravelo za sociku.

Ako Peter spravne naznacil zijes na cukroch a mliecnych vyrobkoch, to je tzv nezdrava varianta vegetarianstva. ak je ta indicka restika taka ista ako indicke restiky tuna, tak je to absolutne nejeditelne a nestravitelne : maglajz z carbs s korenim a prevarane az do uplneho zabitia zivin,absolutne chudobne na mineraly.

chleba musli cestoviny – vsetko je to uplne chudobne na mineraly a jedenie tychto veci vytahuje mineraly z telesnych tkaniv

zrejme ti chybaju aj bielkoviny ale hlavne ti chybaju ciste neznicene nezoxidovane a tepelne neznicene tuky, teda tuky surove roznych druhov s roznymi mastnymi kyselinami a ano treba sa sutredit aj na omega 3

tiez treba mat pravidelny prijem vitD a vitE, ktore v strave vobec nie su a teraz ked je slnko v europe prec tak sa nedostatok vitD to rychlo prejavi.

strava cukrova spotrebuje strasne vela vody, takze vsetko co sa popije ide mozno len na spracovanie tych cukrov a telo vysycha.

poznam ten zensky trik – ako si to zariadit tak aby sa curat nemuselo, to je cesta k starnutiu a chorobam.

vegetarianstvo je od slova vegetable = zelenina, nie od slova cukor alebo muka.

Cierna cokolada ti zrejme treba , kedze mas nedostatok mineralov ako chrom, vanadium, magnesium ktore su koncentrovane v kakovych boboch, je lepsie jest a pit vela kakaa a tiez skorice, netreba jest cokoladu.

mliecne vyrobky zdanlivio obsahujuce vapnik pri traveni sposobvuju opacnu reakciu a vapnik sa z tela straca navyse tym ze nemaju rovnomerne zastupenie mineralov vyplavuju z tela aj ine dolezite minerali.

najjednuchsuie je jest cely den zeleninove polievky zeleninove gulase a zeleninove omacky a podla individulanych postojov aj s roznymi druhmi masa. vegetarianstvo je mozne ale je to narocne.

hriby maju vela mineralov, niektore susene druhy hribov z azijskych obchodov napr black fungus obsahuje neuveritelne mnozstvo zeleza.

je mozne ze si neustalym jedenim cukrov vycerpavas hormonalny system kedze neustale pracuje cukrikovo-inzulinovy cyklus.

najhorsie je zacat ranajkami nasladko, napriklad musli, to je podvod na ludstve,

najlepsie ranajky su vajcia a zelenina

Celkem 920,36 km
Minulý měsíc 0 km

Mnemosyne žena 30.10.2010 09:06:54

Díky za rady. Něco zkusím.

Vegetarián nejsem, maso mám naopak ráda, jenže jsem celý den v práci v centru Prahy – a maso v hospodách :( Uzeniny nejsou nejlepší řešení, maso a ryby (a houby) doháním o víkendu.

Zelenina mi rozhodně nechybí, to spíš to maso. Je fakt, že v Berlíně mají super menzu a jedla jsem každý den maso a dvakrát týdně rybu. Nojo, jenže jak tohle vyřešit v centru Prahy???

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:59 (2010)
půlmaraton: 2:08:32 (2014)

Kulíšek žena 30.10.2010 11:23:55

>> Mnemosyne, 30. 10. 2010 09:06:54

V Týnské máš ještě tuhle možnost stravování: http://www.restaurace-maitrea.cz/

Samozřejmě to stojí víc než v „závodní“ jídelně, ale někdy si dopřát, není hřích…

Jinak, měj se sebou trochu soucit, myslím, že „aklimatizace“ po návratu z Berlína taky trochu energie spotřebuje…

Ať se Ti daří!

Motto: no stres

Čelákovice

Celkem 22125,06 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:50 (2011)
půlmaraton: 1:32:39 (2011)
maraton: 3:23:50 (2011)

Láďa S. muž 30.10.2010 14:58:30

>> Mnemosyne, 30. 10. 2010 09:06:54

Ahoj Renato, jsem rád, že je tu další běžecký nadšenec z Celetné 20. K tomu co řešíš je kromě životosprávy ještě důležité vyloučit riziko onemocnění – já znám podobné stavy z období chřipek a nachlazení, kdy sice třeba ještě nejsem regulérně nemocný, ale tělo s nějakými těmi viry už bojuje. S tímhle každý bojuje jinak – někdo to přeběhá (spíš překlusá), ale já si myslím, že lepší je si odpočinout a subjektivně mám ověřeno, co tady psal rudo, že hodina spánku před půlnocí dá víc, než spánek mezi 7 a 9 hodinou dopoledne. Přeju ti návrat té pracně získané získané formy a radost z běhu i hieroglyfů!

Motto: Teprve se zabíhám...

Celkem 920,36 km
Minulý měsíc 0 km

Mnemosyne žena 30.10.2010 16:54:49

>> Kulíšek, 30. 10. 2010 11:23:55

Díky, do Maitrei chodím :) Závodním a podobným jídelnám se vyhýbám, pitvání masa od kližek a pod. mám dost ze základky :D

Praha-Kunratice

Celkem 11110,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:07 (2012)
půlmaraton: 1:48:22 (2012)
maraton: 3:53:36 (2012)

HaGa žena 30.10.2010 16:55:58

Nemůžeš být celkově unavená? Začala jsi třeba s většími objemy, do toho nějaký stres (práce…), do toho začínající viróza? Zkus si dát pár dní odpočinek. Na mě to zabírá jako živá voda :-). Pokud to nepřejde, asi bych si nechala udělat sedimku a krevní obraz (ta klidová tepovka mi přijde fakt vysoká…)

Motto: ...let the river flow...

Celkem 920,36 km
Minulý měsíc 0 km

Mnemosyne žena 30.10.2010 16:58:43

>> Láďa S., 30. 10. 2010 14:58:30

To povídej mému tělu, s tím spánkem před půlnocí … prostě neusnu, a převalovat se v posteli mě nebaví.

A Celetné 20 zdar – musí nás tu být mnohem víc, ne?

Celkem 920,36 km
Minulý měsíc 0 km

Mnemosyne žena 30.10.2010 17:16:55

>> HaGa, 30. 10. 2010 16:55:58

No týden jsem neběhala, nepomohlo … uvidíme, možná jsem na sebe fakt jenom moc tvrdá. Včera jsem si po běhu dala – jen tak, bez měření, pro radost – běžeckou abecedu a pár sprintů a moc jsem si to užila. Z hlediska tréningového plánu asi k ničenu, ale z hlediska nálady a chuti do běhání super :)

Brno

10 km: 0:36:12 (1999)
maraton: 3:06:00 (2000)

martin76 muž 30.10.2010 18:06:39

>> Mnemosyne, 30. 10. 2010 16:58:43

mel jsem donedavna taky problem se spanim. do pulnoci jsem pracoval a sel jsem od pc v podstate rovnou do postele. zkusil jsem si pred tim chvili brnkat na kytaru (kolega z oboru si chvili cte), pomaha i pivko pred spanim. jinak hlava porad srotuje a jeste hodinu se prevaluju a mam vycitky, ze misto prevalovani jsem jeste mohl delat:).

Motto: i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergillia v originále

Celkem 3059 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:10 (2011)
půlmaraton: 1:55:58 (2011)

Hokki muž 30.10.2010 18:22:12

>> Mnemosyne, 29. 10. 2010 23:47:37

Mezi popisem toho všeho, co jíš a piješ, mne spíš zaujala nenápadná zmínka, dokonce v závorce, „byla jsem 12 hodin denně v práci“ – nemůže být právě v tom zakopaný pes? Vycházím z vlastní neblahé zkušenosti… :-(

moo muž 31.10.2010 06:57:33

A co takhle uplne zapomenout na treninkove plany a beh a dat uplne jine sporty-plavani, spinning atd. proste cokoli-odpocne nejen telo ale i hlava.eva

Shon@11 muž 31.10.2010 07:29:13

>> rudo, 30. 10. 2010 08:43:22

Rudo chtěl bych se Tě (Vás)zeptat na ty mléčné výrobky které zmiňuješ. Já osoběn je mám hodně rád a jím je denně.Za den např. sním zhruba 300 ml polotuč. mléka, cottage sýr, a ještě třeba nějakých 100 gramů tvarohu. Jindy zase třeba místo mléka bílý jogurt apodobně (poctivý – ne nízkotučný). Chutnají mi a jím je taky kvůli bílkovinám. Zajímá mě tvůj názot jestli je nejíst vůbec, nebo v tomto množství je to ok? Zajímalo by mě taky jak moc si myslíš, že je pravda že mléčné výrobky zahleňují organizmus a mají vliv na různé rýmy, nachlazení, záněty nosních dutin atd? A taky třeba na akné? Jenom by mě zajímal tvůj názor – podle tvých příspěvků tady na fóru si myslím, že tomu asi budeš rozumět a v těchto věcech se vyznáš. Díky.

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:18 (2000)

radon muž 31.10.2010 14:00:42

>> Mnemosyne, 29. 10. 2010 23:21:35

Tento stav znám.Je možné,že máš vymlácené železo.nech si nabrat krev ke zjištění hodnot zásobního železa a krevní obraz ke zjištění hodnot červených krvinek.podle mě to nic vážného není,jedná se možná o začínající virozku,které se tělo brání.Zahoď na chvíli sportester,psychika umí své.Ja jsem před 4 lety byl byl tak unavený,že jsem padal na usta a nebyl jsem schopen běhat ani jezdit na kole.Udělali mně rtg a ct plic a zjistili mi sarkoidozu 1 stupně.měl jsem lehce zvětšené uzliny v hrudníku,samo to za měsíc odeznělo.To ale nebude tvůj případ.

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 31.10.2010 15:18:32

>> Shon@11, 31. 10. 2010 07:29:13 Ak ti chutia, jedz ich, kvoli bielkovinam ich ale nepotrebujes. Pre cloveka to nie je prirodzena strava – ked tak jedz spolu s nimi zeleninu, najlepsie surovu

Motto: the best runner leaves no trace

Praha

Celkem 28074,85 km
Minulý měsíc 50,91 km
10 km: 0:48:21 (2015)
půlmaraton: 1:54:21 (2015)
maraton: 4:17:55 (2013)

Jizi žena 31.10.2010 17:17:44

>> Mnemosyne, 30. 10. 2010 16:58:43

Z Celetný nás tu určitě víc je :-) A nemáte na egyptologii třeba mikrovlnku? Že by se to dalo řešit krabičkama z domova? Jinak u školy můžu na polední menu doporučit Bambus pod Kotvou, hodně dobrý jsou Turci proti Paladiu (mají hezký sezení v patře) nebo v Kaprovce směrem k hlavní budově (myslím) druhá ulice doprava na pravé straně – je tam taková česká klasická hospoda – hlavní jídlo kolem 80–90 korun a není to špatný… A nemůže být ta únava a vysoká tepovka fakt „jen“ důsledkem nabitýho programu a změny působiště? Přeci jen Praha je proti Berlínu krapet jiné kafe…

Sloviensko

rudo muž 31.10.2010 21:52:00

>> Shon@11, 31. 10. 2010 07:29:13

ano myslim si ze mliecne vyrobky sposobuju vsetky tie negativne spominane veci. Ale treba tiez mysliet na dalsie skupiny sposobujuce rovnake a podobne problemy : margariny a muka a vsetky mukovo obilninove vyrobky. Mliecne vyrobky nepovazujem za dobry zdroj bielkovin, a ako som spominal sposobuju chaos s mineralmi a specificky s vapnikom a so stavom kosti.

Ked sa ide do hlbky mliecnych problemov tak vyvstanu otazky : kravske alebo ine mlieko ?, surove alebo znicene homogenizaciou a pasterizaciou ?, mlieko ako take alebo rozne vyrobky z ktorych mnohe su dosledkom roznych procesov v podstate niciacich povodne mlieko.

Ghandi mal svoju vlastnu kozu a pil jej mlieko surove.

To je velmi odlisna potravina od toho co sa predava v obchodoch. Pamatajme na najvacsieho a najskodlivejsieho podvodnika pre ludstvo : Louis Pasteur a okrem inych veci, pasteurizacia potravin a specificky mlieka a mliecnych vyrobkov.

Dalej existuju kravy A1 a A2, pricom geneticka mutacia A1 produkuje tazko stravitelne mlieko sposobujuce alergie, mutacia A2 prudukuje mlieko ovela lepsie stravitelne a takmer bez alergickych reakcii. Mlieko A2 sa predava, aspon v niektorych krajinach, je samoztrejme drahsie. Dokonca tu sa predava A2 surove, nehomogenizovane a nepasteurizovane, obycajne v health food shopoch ale koli zakonom musi byt oznacene : nevhodne pre ludsku konzumaciu, predava sa ako pletove mlieko akoze do kupela a podobne, samozrejme tym sa uspokoji vladny zdravotny terorista a ludia co sa vyznaju to spokojne piju.

Pri roznych syroch ide o to co sa deje pri procese a ako sa menia tuky, mnohe syry su znicene az do stadia ked mliecnu tuk chuti a posobi ako vosk, uplne nestravitelna hmota blokujuca potom krvne toky a blokujuca krvne vlasocnice a neskor cele cievy. Snad jediny zmysel ma jest vysokobakterialne probioticke vyrobky ako tie najlepsie jogurty a este lepsie je snad pit kefir,

ja som si zacal doma vyrabat kefir a pokial sa mi podari pouzivam na to A2 surove nehomogenizovanme a nepasteurizovane mlieko. Ale beriem to ako prostriedok cistenia organizmu posilnenie imunitneho systemu atd a vobec nie ako zdroj bielkovin alebo vapnika.

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km

Kulíšek žena 31.10.2010 22:52:23

>> rudo, 31. 10. 2010 21:52:00

Nevšimla jsem si, že by se na mlíku vyznačovala genetická mutace krav…;-)

Aneb, ať žije krupicová kaše s pleťovým mlékem…:-))

Ale neber to zle, rudo, máš kontroverzní postoje a ty vždycky vyvolávájí nejvíc otazníků a emocí… – mě se to na Tobě líbí!:-)

Sloviensko

rudo muž 31.10.2010 23:04:23

>> Kulíšek, 31. 10. 2010 22:52:23

ked mlieko nema oznacenie, tak je to automaticky povazovane za A1,

mlieka co su A2 su vzdy vyrazne oznacene ako A2.

Nie som si clekom isty ako sa to A1 rozsirilo a skade to prislo, mam pocit (ale to moze byt nepresna info) ze kedysi davno na uzemi CSSR existovali iba kravy A2, teda ten zdravy variant, napriklad v australii boli vsetko kravy A1 – rovnako ako ine zvierata vsetky kontinent zasvineny britskou tupostou a kravy A2 sa len nedavno priviezli z Noveho Zelandu. koli specializovanemu vynosnemu biznisu.

Predpokladam ze vdaka EU su uz aj na uzemi cze-svk rozirene kravy A1 a kravy A2 boli systematicke odstranene, mozno ale nie, to by chcelo nejaky riadny domaci prieskum

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km

Kulíšek žena 31.10.2010 23:11:43

>> rudo, 31. 10. 2010 23:04:23

Tak to jsem vskutku netušila, děkuji za rozšíření obzoru!:-)

Jinak máš asi pravdu, díky EU, už bude pravděpodobně všechno mléko standardizované a teď už můžeme očekávat jen befel k přemalování krav na fialovo…;-)

Chrudim

kámen úrazu žena 01.11.2010 10:50:20

Výživa, dostatek spánku, počátky nemoci, to vše se tu nade mnou už probíralo, to vše má velký vliv a může být příčinou Tvýho zpomalení. Nebo taky ne. Možná prostě jen moc chceš, přitom je podzim, období přirozenýho útlumu, zpomalení, pokud se snažíš lámat to na stejný rychlosti, je normální, že máš vyšší tepy. Nebo ani to ne. Běháš půlrok. Možná je to známka počínající chronické únavy, první vážnější žďuchnutí těla, když si nereagovala na mírnější náznaky. I objemovým tréninkem se můžeš do toho stavu dostat, z čeho si začala, z nuly, žádnýho sportu? A co si budeme povídat, začátečníci, i pokud by neběhali vyloženě rychlejší úseky, nesnažili se o intenzity, i tak často běhají v příliš vysoké intenzitě. Ono to často omílané „cítím se po tréninku fajn a druhý den můžu zase“ znamená jen to, že se neběží téměř špička, ne to, že se běží dostatečně v klidu. I v rámci základní vytrvalosti je lepší volit pohyb v spodní části ZDV – stejný vliv na trénink, rychlejší regenerace. Jasně, prokládat to i vyššími tepy, úseky to chce, ale u začátečníků je potíž většinou opačného charakteru než nedostatkem intenzity. Ambice je mrcha. :-) Jaký máš tepový rozdíly u závodů a tréninků? To hodně napoví, jak moc se ve skutečnosti při tréninku namáháš.

Ať je to jak chce, může to být klidně směsice všeho, vidím to na 14 dnů úplný pauzy, dostatku spánku, kvalitní stravy. A pak velmi pomalý začátek – nízká intenzita, ideálně hodně chůze v kopcích, běh krátce, postupně prodlužovat, nesnažit se o stejné délky a rychlosti jako v létě, zařadit i další sporty, k jaru přidávat na běhu, intenzitě atd. Nejde si udržet vysokou výkonnost po celý rok. A kdy jindy tělo zklidnit, „uměle“ zpomalit (i když se třeba neprojevily třeba zdravotní potíže, nechuť, nebo pokles výkonnosti jako u Tebe) než před zimou, kdy do dalších důležitých závodů je času dost. Je to jako když se odrazíš od dna bazénu – letíš k hladině rychleji, než když se snažíš stále a s rostoucím úsilím udržet metr pod hladinou. Chce to ale ke dnu se dostat, a to radši uměle pauzou na podzim, než tělem vynuceným selháním, to by ses taky mohla dřív utopit…

Motto: Když šlapu, tak žiju! :-)

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km

Kulíšek žena 01.11.2010 11:59:12

>> Mnemosyne, 30. 10. 2010 17:16:55

Jen poznámka…možná bych v Tvém případě neomezovala čas „útlumu“ konkrétní dobou (např. na týden), protože mám tak trochu tušení, že bys pak mohla začít dřív, než bude nutné…Myslím, že to, kdy se znovu rozběhnout poznáš časem sama…-až začne tělo po běhu upěnlivě žadonit…;-)

Trochu do toho promítám svou vlastní zkušenost, neboť je té tvé trochu blízká, poslední týden pracuji téměř nepřetržitě minimálně 12h denně, chodím spát kolem půlnoci a ve výsledku stejně nezamhouřím oko, protože mi v hlavě práce zůstává (viz Martin 76, s tím rozdílem, že ani brnkání na kytaru nezabírá…). Výkonnost při běhu mi poklesla o 50% (dnes už jsem ranní tradiční běh vynechala úplně)…

Jsem zvyklá být na sebe tvrdá, ale nehodlám obětovat své zdraví (sebe) předstávám o tom, jak to či to má být…

Vzhledem k tomu, že Tě trošku znám, doporučila bych Ti něco podobného, ostatně, v obdobách to tu zaznívá opakovaně i z jiných úst…

Měj se labůžně.:-)

Liberec

Celkem 2180 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:32 (2009)
půlmaraton: 1:55:58 (2009)
maraton: 4:15:31 (2009)

megatraged žena 03.11.2010 14:47:33

Řešim něco podobného,ale mátořim se už rok.Začalo to výronem kotníku/blbostí na mejdanu/ a už jsem se zpět do tempa nedostala.Jak přidám na objemech a hodinách , vydržim tak 3 týdny a odpadnu.Buď zdravotně nebo motivačně…Jsem otrávená sama ze sebe.Po odběhnutý desítce jsem unavená a děsně dlouho regeneruju.Možná zvyšuju zátěž moc rychle..nevim­.Přidala jsem posilovnu a chůzi do kopce,běhů je minimum.Myslim, že jsem fyzicky zdravá..ale cítím se unavená.Prostě to nejde a tím víc ztrácím motivaci…spíš to bude někde v hlavě.Euforku mívám zcela vyjímečně.. a tak to zajídám a ještě zhoršuju…Ještě , že je tu tenhle web.. dneska jsem četla o Jesenickým maratonu a zase jsem dostala chuť něco takovýho zažít.

Celkem 920,36 km
Minulý měsíc 0 km

Mnemosyne žena 05.11.2010 20:26:05

Díky všem za reakce, už se to snad zlepšuje.

Možná mi chyběly kopce – po úterních 5 km kopců jsem si ve čtvrtek 10 km vyloženě užila, a dokonce už jsem ani (na své poměry) neběžela jako šnek! Snažím se „nemuset“, pomáhá to. Místo 40 km týdně budu ráda, když se dostanu na 25 – ale důležité je, že mě to baví.

@ Jizi – máme, ale v jedné místnosti je nás pět, a představa, že si tam navzájem smrdíme jídlem :((( Ale hlídám si maso, zdá se, že mi fakt chybělo.

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km

Kulíšek žena 05.11.2010 20:33:48

>> Mnemosyne, 05. 11. 2010 20:26:05

Gratuluju, to je super!

Štúrovo / Bratislava

Celkem 7421 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:47 (2011)
půlmaraton: 1:19:53 (2011)
maraton: 2:48:03 (2011)

Bohuš muž 11.11.2010 09:20:10

>> rudo, 30. 10. 2010 08:43:22 najhorsie je zacat ranajkami nasladko, napriklad musli, to je podvod na ludstve, najlepsie ranajky su vajcia a zelenina

Rudo, prosím Ťa môžeš rozviť, prečo je najhoršie začať raňajkami nasladko? Bol by vďačný aj za odkaz na literatúru. Zatiaľ som sa s takýmto názorom ešte nestretol. Pravidelne už roky raňajkujem ovsené vločky s medom (alebo trstinovým cukrom) alebo len ovocie (v lete častejšie). Ďakujem.

Nalezené položky: 31 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.