Dr. zaver: chonropathio gen. 1. dx.
SVKmatej 03.11.2010 06:55:18
Ahoj viete mi povedat co bude dalej alebo nejake vase skusenosti?
Mam boles v podkoleni uz 4 tyzdne sa neviem poriadne z toho dostat. Myslel som, ze to je v slache ale podla tychto vysetreni uz teda neviem …
Bol som u ortopeda a spotorveho lekara, ktory mi urobil aj rtg. (prit. chondropathia tib. plateau, margin. cyst. prejasnenie tib. hrany). Podla jeho slov aspon co som pochopil mi to da do kopy a ze budem moct dalej behat. Nemate niekto podobny problem alebo nejake skusenosti a odporucania ???
Dakujem
Shon@11 03.11.2010 07:21:39
>> SVKmatej, 03. 11. 2010 06:55:18
Ahoj, nikde se mě nepodařilo najít, co přesně ta tvoje diagnóza znamená, ale bolest pod kolenem pociťuju při běhání taky. Začalo to asi 2 měsíce zpět, nejdřív jsem po půl hoďce běhu cítil lýtko (takové jakoby stažení svalu) běhal jsem dál, pak jsem byl 14 dní nemocný a dal jsem od běhu pauzu. Po návratu k běhání se to vrátilo a je to ještě trochu horší než předtím. Teď se a bolest přesnula ze spodní části lýtka a cítím spíše podkolení šlachy a horní lýtko. Mohl bys napsat jaké příznaky jsi měl ty?? Jinak zatím nevím jestli mám běhat dál, když to není nijak velká bolest a běhat se s tím v pohodě dá, nebo dát pauzu dokud t onepřejde (otázka je jestli by ta pauza pomohla).
SVKmatej 03.11.2010 07:54:37
>> Shon@11, 03. 11. 2010 07:21:39
no u ma to bolo takto … behavam cross polmaraton a maraton … na jednom treningu som bezal po betone (ale k tomu by som nedalaval velky doraz – pri treningu to striedam)na zaciatku asi po 2 km som zacal citit taku pichlavu bolest v zapoleni (alwbo podkonemi – neviem presny termin) na blizsie k vonkajsej strane. Isiel som ale dalej (to bola asi najvacia chyba) po 10 km bola ta bolest hrozna som necladal ani nohu v kolene vystriet tak ale aj napriek tomu som to dobehol domov bolest mi strelala aj do lytka a zo zadu do stehna. dal som si na to konsku nast tam mi tu bolest uplne stiahla za cca 3 sni som isiel zvovu ale na 7 km sa mi to vratilo ale v nesom potom som si dal tyzden volno ked som potom behal na okruhoch tak bolest bola uplne minimalna ..ked som isiel 15 km do kopcov tak sa to zhorsilo rozhodol som sa ist k doktorovi obvona povedala ze to bude asi natiahnute najprv sa to zlepsilo potom uz to ostalo na takej cudnej slabucej bolesti ktora ide v takom jemnom pace aj do strehna tak ma poslal po 2 tyzdnoch k ortopedovi. ten urobil rentgen a zistil ze tam je prevdepodobne trochu postedena chrupavka a asi aj zadny krizny vaz tak som zvedavy co dalej
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.