Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Mám se soustředit jen na běh? [článek]

Mám se soustředit jen na běh? [článek]

Nalezené položky: 33 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Celkem 6856 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:59 (2007)
půlmaraton: 1:46:39 (2010)
maraton: 3:53:44 (2012)

ipeterka muž 02.02.2011 17:41:00

Pro mě jakožto 100% hobíka je na 100% vhodná kombinace více sportů. Primárně je to MTB a běh. K běhu jsem se vlastně dostal tak, že v zimě nejezdím na kole … .

avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 05.02.2011 12:55:20

pestrost a roznorodost pohybovych aktivit a treningu ZVYSUJE „neuromuskularnu inteligenciu“.

robim viac sportov, cielene najma swim-bike-run. myslim, ze je dolezite v momente, ked robim akykolvek trening, uplne sa don ponorit. vhodnym stanovenim cielov, skladbou treningu a kombinaciou aktivit je mozne docielit kontinualne zlepsenie vo vsetkych cinnostiach.

ludsky sval je „blba“ struktura, ked ho napojime na elektriku, bude makat stale rovnako, tym padom ma najmensiu odpoved na trening. budovanie neurologickych okruhov a ich posilnovanie (myelinizacia) je cestou k efektivnemu zlepseniu techniky a vykonnosti.

hlavne pre hobbika je vhodnejsi pohlad na beh ako na technicky a nie objemovy sport. pri tomto pohlade je kombinacia roznych druhov pohybu a cvicenia prinosna.

som proti specializacii na jeden druh sportu…

… na doplnenie: pojmom trening nemyslim bezecky trening, ale trening vseobecne (workout)

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Pierrot muž 05.02.2011 13:18:30

Je třeba chápat, co je hlavní sport a co doplněk. Nelze podle mě (aspoň ne dlouhodobě) provozovat se stejnou intenzitou dva sporty. Způsoby tréninku jsou prostě jiné a často jdou proti sobě. Běžecký trénink, aby byl efektivní(!), potřebuje mít v den tréninku naprostou přednost. Nemůžu jít ráno do posilky, když mám odpoledne běhat čtvrtky nebo tempáč (resp. můžu, ale podle toho to pak vypadá). A dokonce ani ke klusání se to moc nehodí. Když klušu, mám odpočinkový den a nemůžu se zničit někde jinde. To už je lepší neklusat a jako odpočinek si zařadit doplňkový sport. Ale stejně to má své limity (včera jsem byl na fotbale a jsem tak rozlámanej, že bych dneska šel maximálně klusat..). 100km na kole jet prostě nemůžu, nejvýš tak 50. Což ale není žádná cyklistika.. Ale jak už tady zaznělo, důležité jsou cíle. Před deseti lety, když jsem stlačoval osobáky, bych nikdy nedal ostatním sportům tolik prostoru. Dneska běhám desítku o 2 až tři minuty pomaleji a kvůli tomu si požitek z fotbálku nebo kola neodepřu. Dokonce si dovolím hrát fočus dva dny před závodama...... (což je krajně neprofesionální)

Nalezené položky: 33 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.