Nachlazení
Čelákovice
Láďa S. 15.04.2011 11:28:10
>> M@ty, 15. 04. 2011 11:07:40
s teplotou určitě lež, žádné rozběhávání! to by sis koledoval o věší průser
belpe 15.04.2011 12:15:27
>> M@ty, 15. 04. 2011 11:07:40
S teplotou!? V žiadnom prípade. Organizmus s niečím bojuje (preto teplota) a ty ho chceš ešte zaťažiť behom?
Neverím ani na vybehávanie začínajúcej choroby.
Môj prístup – nemusí byť ani teplota, ale keď sa cítim unavene a hlava by chcela napriek tomu bežať, stačí si doma nasadiť pulzmeter a trochu chodiť po byte.. keď tep neklesá pod určitú hranicu, tak sa na tréning vykašlem, spravím si čajík a venujem sa inému (rodinke, spánku, knihe atď).
Bratislava
andyxx7 15.04.2011 13:27:18
ja som bol naposledy chori v 21.3.2010, ked som si povedal, ze prvykrat v zivote som prezil zimu bez prechladnutia. a v ten vecer som zacal kychat a do rana nadcha ako svina. tak som sa docital na nejakej joginskej stranke, ze treba lahucko behat (u mna to bolo tempom 8:00) a asi 4km. vraj aby sa pohol lymfaticky system a tym padom sa vyplavili skodliviny z tela von. Na druhy den uz len mierna nadcha a na dalsi opat lahky beh a do rana som bol bez nadchy. cize poveru, za nadcha sa lieci 7dni som zboril. u mna stvrty den som bol bez nadchy. od vtedy som nebol chory(ani nadcha). ale prebehal som celu zimu vonku, len jeden trening som vynechal, spavam pri 18St a troska sa zdravsie stravujem. ale musim zatukat radsej, tuk-tuk-tuk
Prostějov
M@ty 15.04.2011 15:46:41
>> belpe, 15. 04. 2011 12:15:27
Když už jsme u toho, někde jsem slyšel tak jak říkáš, že když je teplota tělo s něčím bojuje a že by člověk měl brát i co nejméně prášků na snižování teploty, protože pak to tomu tělu v podstatě překazíme…pravda – lež…názory? Díky
Čelákovice
Láďa S. 15.04.2011 16:03:29
>> M@ty, 15. 04. 2011 15:46:41
teplota je určitě pozitivní, tělo pracuje k uzdravení, snižování teploty má význam jen proto, aby si tělo mezi tím (je-li teplota déle) odpočalo – například jde při snížení lépe usnout, což je pro uzdravování taky důležité
Olomouc
321919 15.04.2011 21:42:18
S teplotou určitě neběhej! Jinak mám letité zkušenosti, pokud jde jen o počínající nachlazení, vzít o jedno tričko více a lehkým výklusem se zapotit. Po výklusu rychle pod sprchu, nebo ještě raději do teplé vody ve vaně. Na závěr čaj a do postele se vypotit. Vždy mi zatím tato metoda pomohla. Ale musí jít opravdu jen o začínající nastydnutí a rýmu, bez teploty.
Brno
Docent 15.04.2011 22:04:32
>> M@ty, 15. 04. 2011 15:46:41
slyšel jsem, že teplota by se měla snižovat až pokud se dostane cca nad 38 stupňů
pokud je pod touto úrovní, tělu by to mělo pomoci se vyrovnat s nemocí
takže s prášky pro snížení teploty by se to nemělo přehánět
rudo 15.04.2011 22:23:03
zakladna otazka je : je to naozajstana infekcia, alebo je to samocistiaci proces organizmu, ked sa vyhadzuju z tela von stare toxiny, odumrete bunky, zjedene a nadychane svinstvo atd…
Telo si pravidelne vytvara samocistaice cykly, caka na vhodne podmienky, na situaciu ked je cistejsia strava cistejsi vzduch, nizsia psychicka a fyzicka zataz a je extra sila energia na spustenie samocistenia.
V praxi je to pre atletov, ktori nevenuju tomuto dostatocnu pozornost a nespustaju samocistenie pravidelne v pripravnom obdobi dost problematicka zalezitost, Velmi casto sa stava aj elitnym taletom, ze po dlhom tazkom treningu ked nastane faza vyladenia – lahky trening v posledne 2 tyzdne pred dolezitymi pretekmi, organizmus v stave relativneho oddychu, energie navyse, spusti samocistenie
zacne panika a sportovy lekar v repre time zacne davat prasky na zastavenie samocistenia, cim sa imunitny system uplne zblbne.
Kazdy clovek, atlet ci neatlet by mal byt vdacny vzdy ked zacne nieco von vykychavat a vykasliavat, pretoze to len znamena ze jeho telo neakceptuje to svinstvo zo stravy a zo vzduchu. Clovek zijuci vo velkomeste by mal kychat a kaslat 365 dni do roku, 24/7.
Štúrovo / Bratislava
Bohuš 16.04.2011 19:23:16
>> rudo, 15. 04. 2011 22:23:03
Rudo, a ako to je potom pri otužilých ľuďoch, ktorí nebývajú vôbec chorí na tieto bežné choroby? Môže byť podľa Teba otužilosť týmto spôsobom na škodu?
rudo 16.04.2011 23:35:54
>> Bohuš, 16. 04. 2011 19:23:16
Bohus dobra otazka. Poznal som 2 typy otuzilcov a samozrejme je mnoho ludi niekde medzi tym.
Jeden typ otuzilcov sa snazi naucit znasat chlad a nezaujimaju sa o vnutornu cistotu organizmu a pokial sa im podari otuzovanim zastavit niektore samocistiace procesy, tak sa to v nich akumuluje dlhodobo. Patria do skupiny ludi (nie su v tom len otuzilci) ktory desatrocia su vzorom zdravia, ziadne kychanie, kaslanie, ziadne chripky, proste nic, a neskor maju vazne problemy napriklad so srdcom, nervovou sustavou a ine nechcem tu menovat strasiace chorby.
Druhy typ berie otuzovanie ako sucast sirsieho systemu samocistenia, stara sa o stravu, chodi dychat a sportovat do hor, k moru, robi dychacie cvicenia a ine ocistne praktiky, casto otuzovanie pre nich zacala pocas saunovania – prehriati skok do ladovej vody alebo vyvalat do snehu… pre nich otuzovanie nie je ciel ale prostriedok.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.