Polar Wearlink + vadná funkce čidla tepu
dickrichardsrunning.blogspot.cz
Dick Richards 03.03.2011 11:50:32
Zdar všem,
prosím o radu. Možná už tady to téma bylo, tak se omlouvám, nicméně mám problém s POLARem RS100. Mám ho něco přes rok s pásem Wearlink+. Poslední dobou mi začíná dost blbnout, tzn. ukazuje 0 tepů, pak najednou 250. Když vyběhnu, dost dlouho mu trvá, než se ustálí na tepu, který by zhruba odpovídal.
Dal jsem do pásu po roce (cca před 2 měsíci) novou baterku. Zkusil jsem i „podložit“ sonogelem, ale nic nezabírá. Navíc se mi zdá, že v čidle na páse to tak divně chrochtá, jakoby tam byl uvězněnej cvrček…
Má někdo podobné zkušenosti, rady, tipy na pomoc.
Díky, zdar.
Český Brod
mirek33 04.03.2011 10:35:57
Sleduji občas diskusní fórum na polar.fi. O problémech se snímačem tepové frekvence je tam toho dost. Takže 1) problém může být přímo v modulu snímače tepové frekvence – otevři prostor pro baterii a podívej se na boční kontakt baterie ( ten který se opírá o boční hranu baterie když je tam vložena). Někdy se může stát, že se kontakt při vkládání nové baterie zdeformuje pokud nevkládáš krytku prostoru s vloženou baterii přesně podle značek. Podívej se na videonávod jak měnit baterii na http://www.polar.fi/…eo_tutorials kde klikneš na video s názvem Changing Wearlink battery. Pokud není chyba v bočním kontaktu, zkus radu z fóra – vystřihni z kartonu (tak 0,3 až 0,5 mm tloušťka) kroužek o něco menší než je průměr baterie. Ten vlož jako první do víčka baterie, na něj polož baterii ( pozor na správnou polaritu) a podle videotutorialu vlož opatrně do modulu snímače tepové frekvence. Pak problém může být i v něčem jiném 2) podívej se na stejné stránce na video o tom jak zacházet s kontaktním pásem, klikni na video s názvem WearLink wear and maintenance. U pásu se uvádí životnost cca 2 roky pokud ho po každém použití co nejdříve vypereš podle videonávodu. Kontaktní plochy se časem zanáší potem, mastnotou z kůže, zbytky kůže, vlivem chemického působení potu na stříbrná vlákna nastává degradace materiálu elektrod a zhoršuje se vodivost. Může se pak stát, že elektrody přestanou pak fungovat. Pak můžeš koupit nový pás nebo se pokusit podle návodů na fóru ho „zregenerovat“. Podle zkušeností i téměř nefunkční pás lze „oživit“ tak, že ho vypereš ve vodě s rozpuštěným pracím práškem – doporučuji spíš tekutý prací prostředek na barevné prádlo ( bělící chemikálie nejsou nutné) teplé až 70 stupňů celzia, elektrody čistíš ve vodě molitanovou houbičku na kterou nakapeš ještě navíc ten tekutý prostředek (vím že vydržet praní v ruce v 70 stupních je peklo) a důkladně ho vymácháš v té lázni. Pak je třeba důkladně pás zbavit pracího prostředku tak že ho několikrát ( alespoň 3 krát) vymácháš důkladně v postupně chladnější a chladnější lázni. Pak vlož elektrodovou část pásu do přeloženého froté ručníku a důkladně z něj tlakem vymačkej vodu. Pak ho pověs na šňuru tak, aby elektrody zůstaly zaručeně bez ohybu. Podle fóra tento postup ( také i vyprání v automaticé pračce na 70 st., pás vložený do textilní pytlíku, celý cyklus ) vedl ve většině případů k obnovení plné funkčnosti pásu. Moje zkušenost – pás po každém použití " vyperu " tak jako ve videonávodu. Po cca 10 cyklech se obvykle na grafu tepové frekvence ( mám RS800CX a Polar Pro Trainer Software) objeví ojedinélé špičky až 240 tepů nebo naopak propady až k nule. Pak vyperu pás v ruce v umývadle v cca 50 st. teplé vodě s tekutým pracím prostředke a houbičkou očistím plochu elektrod. Funkce se vždy plně obnovila.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.