Nízkosacharidová strava a vytrvalosť
tiborw 28.11.2013 18:00:49
>> Mato, 28. 11. 2013 08:42:17
To len potvrdzuje, ze tvoj dedo bol na dnesne pomery vyznavac ultra ktory fical na low-carb diete
airbilly 29.11.2013 23:30:32
Zdar, citam to tu uz tak rok cca A aj rok som na nizkosacharidovej strave(Za rok sa samozrejme par prehreskov stalo;-) a k tomu trenujem podla Maffetona. Boli tu otazky ci je mozne na tejto strave dosahovat lepsie vykony na kratkych tratiach. Tak pre porovnanie moje casy Pred rokom a teraz 2 mile 15:38/12:35 5 km 25:35/21:40 10 km 58:03/46:05. 93 km(Trnavska stovka) 21 hodin/15,5 hodiny Este dodam, primarne beham sutazne ultra, mesacny objem okolo 200 km a okrem behu sa venujem bajku, posilnovaniu, veslovaniu a najnovsie aj plavaniu.
rudo 29.11.2013 23:35:42
>> airbilly, 29. 11. 2013 23:30:32
dik za info siel si ten DP na tuk, alebo si bral aj cukry pocas, tak ako sa to robi cely rok bez a na ultra sa beru na urychlenie palenia tukov ?
airbilly 29.11.2013 23:42:55
>> rudo, 29. 11. 2013 23:35:42 No cukru nebolo nejako vela, klasika rano tri hodiny pred startom tukovo bielkovinove ranajky. Po prvej hodine vykonu jedna figa, po dalsej hodine mandlova tycinka podla maffetona(malo cukru). Kazdych 20 km jedno nealko pivo a sem tam biely chlieb s mastou a cibulou na striedacku s tymi mandlovymi tycinkami .Na 60 km gulas, kofola, 10 km pred cielom zase kofola a par fig. http://connect.garmin.com/…ty/321273537
Pally 30.11.2013 01:08:35
>> airbilly, 29. 11. 2013 23:42:55
dobry biceps
rudo 30.11.2013 07:48:06
>> airbilly, 29. 11. 2013 23:42:55
OK, dik, klasika.
airbilly 30.11.2013 10:12:03
>> Pally, 30. 11. 2013 01:08:35
Diky, nebolo ľahké schudnúť a súčasne vybudovať svaly zo 125 na 85 za dva roky
davidof 04.12.2013 19:45:36
jaký je váš názor na informaci z dnešního článku myslím na idnes, že med na rozdíl od ostatních sacharidů nezpůsobí aktivaci inzulínu, naopak způsobí aktivaci tukového metabolismu, takže ho doporučují lžíci před spaním na hubnutí? Takže i před závodem, příp. nevadí při NSS?
Praha
Bezz 04.12.2013 20:03:14
>> davidof, 04. 12. 2013 19:45:36
Podle různých testů jsou stejně na trhu běžně dostupné medy doslazované cukrem. Takže…
Bratislava
andyxx7 04.12.2013 20:52:41
>> davidof, 04. 12. 2013 19:45:36
to som dnes cital, ci pocul? ale to bolo tak interpretovane, ze ked si das lyzicku praveho medu pred spanim, tak v spanku sa mozog „preprogramuje“ a na druhy den nebudes mat chut na sladke No a samozrejme aj vraveli, ze je velmi dobry pri vytrv. sportoch miesto cukrikovych gelov
Pally 04.12.2013 21:06:15
>> andyxx7, 04. 12. 2013 20:52:41
- ked si das lyzicku praveho medu pred spanim, tak v spanku sa mozog „preprogramuje“ a na druhy den nebudes mat chut na sladke*
tak to by sa mi celkom pacilo, asi to skusim a potom napisem ci to ucinkovalo.. ale najprv asi pockam na rudovu teoriu
Bratislava
andyxx7 04.12.2013 21:29:53
>> Pally, 04. 12. 2013 21:06:15
no, najprv nech to Rudo udobri Neviem, asi treba vyskusat, kto ma problem s chutou na cukor…
Pally 04.12.2013 21:31:22
>> andyxx7, 04. 12. 2013 21:29:53
uz je online, len asi cita ine vlakna.. dneska to tu dost zilo
rudo 04.12.2013 21:37:18
>> Pally, 04. 12. 2013 21:06:15
rudova teoria je ze je problem zohnat naozajstny med a asi bude najlpesi si postavit vlastny ul podla Anastzie a vysla aj specialna knizka ako sa maju vcely naozaj pestovat aby med bol co najlepsi.
ak je med napancovany a vcely boli zdrave neotravene, snad najleposie tie povodne divoke, tak med obsahuje mnozstvo mikrolatok ktore ani medicina nepozna a robi to vselico s nasim telom pozitivne, vsak vieme o anibatkerialnych ucinkoch aj do tela aj pri nanasani na kozu ci na rany atd
a rozhodne tieto ucinku nie su z toho ze je zmiesana glukoza a fruktoza presne v pomere 50–50
ja nemam detaily ale tiez som cital ze tie mikrolatky pomahaju riesit otazku inzulinu dokonca diabetes atd…
sksuensoti mas s tym ked som robil 11 dnove ocity kde sa len pije voda alebo bylinkovy caj a pridava sa med, citron a ceyen peper a pije sa to casto a vela
med pomnaha udrziavat energiu a hladinu atak ze clovek sa neciti ako pri dlkhej hladovke tak moze fungovat v pohode cely den aj ss treninkami atd, z haldiska treninku ten med nebezi ale iba zivy pecen ktora takto ovela lahsie siaha na telesny tuk
je to zaujimava susenost ako sa zmeni behanie po 3 dnoch ked zu ziadny glykogen a krb je uplne cista dycha sa lhako svaly pracuju lahko (ako ked na hrzdazvom bicykli vymenis ozubenie za nove a das novu naolejovanu retaz a vymensi a namastis vsetky loziska zrazu ten isty bicykel slape ovela rychlejsie bez namahy
aj joga sa robi ovela lepsie a lahsie
povodny recept je s javorovym sirupom ktory by mal byt rovnaky ale mne to teda nejde a nechuti, predajca javoraku naopak bojuje proti medu v tejto metode, ale po rokoch najvacsi guru Wolfe tiez presiel na moj medovy system a zacal to propagovat namiesto javoraku.
ovsem zaklad je – naozaj kupujes med ?
rudo 04.12.2013 21:40:05
Keeping Bees With A Smile: A Vision and Practice of Natural Apiculture
http://ringingcedars.com/store/
je tam zlava na vsetky 3 knihy
ako s usmevom vcely ovocie a zeleninu
Pally 04.12.2013 21:49:06
>> rudo, 04. 12. 2013 21:37:18
aha....... podobny priklad: mama konzumuje jogurty a mysli si kolko vela toho robi pre zdravie.. vcera som kukol na zlozenie: mlieko, zahustovadlo (MODIFIKOVANY kukuricny skrob, pektin), ..blabla… regulator kyslosti (citran sodny)… jogurtova a probioticka kultura /mnozstvo tych kultur tam nepise, cize predpokladam ze <0.0000001 μg/ … nehovoriac o tom ze 15% sacharidov prevazne cukru
Bratislava
andyxx7 04.12.2013 22:04:28
>> Pally, 04. 12. 2013 21:49:06
a raz som videl na jednom jogurte v zlozeni – bravcove koze brrrrrrrr, sa mi tak sprotivili, ze ked idem okolo regalu az zle mi ostane
Bratislava
andyxx7 04.12.2013 22:07:19
>> rudo, 04. 12. 2013 21:37:18
v mudrych knihach pisu aj o propolise a pele. ja tu mam jedneho vcelara od madarov, uz asi 8 rokov kazdu jednu sobotu predava na trhu med, rozne druhy. a pytal som sa ho na propolis, tak sa mi vysmial, ze toho je tak malo, musi sa to zoskrabat z plastov. preto je taky drahy. tak aspon pel od neho kupujem a denne si davam kopcom cajovu lyzicku. az zimomroavky mi behaju po chrbte, ked to kusem
rudo 04.12.2013 22:14:54
>> Pally, 04. 12. 2013 21:49:06
su dostat aj skutocne jogurty, asi najlepsie je ist do Bulharska alebo na Kaukaz, ja tu verim pravym Greckym aspon ciastiocne
bezne priemeyslene vyrobene jogurty maju priadavane kultury ktore su umyselne GM tak ze su sterilne, teda sa uz nedokazu rozmnozovat
takze ak aj z nich este nejake su aktivne a nieco spravia v burcuhu za par hodin doziju a nic sa z nich nerozmnozilo
takze vyrobca chce aby si ten vyrobok musel jest 2 x denne kazdy den lebo inak nebudes mat vlastne kultury navyse ti GM zrejme nakazia nejalk aj to co si mal v bruchi povodne podobny efekt ako Monsanto nuti sterilne typy odrod tazke vlastne semena z ratslin meozoes na druhy rok pozuit a musis ako faramar za velek prachy kupovat osivo kazdy rok a ked uz si si raaz zasral vlastne pole alebo prifuklo os susedua uz nikdu poriadne ciste rastliny nanarastu.
najlepsie je brucho preplachnut par krat klystirom a sankou a nasadit kulturu z co najkvalitnejsich probiotockych kaposul a jogurtov priemyselenych sa uz nechytat
Pally 05.12.2013 01:29:59
>> andyxx7, 04. 12. 2013 22:04:28
ale sak to je v pohode, to je dobre na klby – kolagen (aspon myslim ) a propolis mame vzdy, tiez si davam..
>> rudo, 04. 12. 2013 22:14:54
aha… skoda, do bulharska ani na kaukaz sa nechystam zatial, ale snad tu nejake kvalitne najdem alebo radsej tie RS.. a na sanku sa uz nejaky cas odhodlavam, diky za tipy..
Brutto 05.12.2013 10:01:22
Ja chodim na jogurty na trh do stanku s ovcimi a kozimi vyrobkami (viem ze to nie je to prave orechove, ale salas tu naozaj nemam) a ked uz nemam moznost, tak aj tie plnotucne z Lidlu su dobre. Med mam ale nastastie domaci od svokra (aj propolis) a ten je naozaj kvalitny. Dost ma prekvapila vcerajsia debata tu o ucinkoch medu v nizkosacharidovej strave, nakolko som med davnejsie vyradil z jedalnicka, kedze ho beriem len ako lepsiu nahradu cukru… Tak teraz co, jest ci nejest pri obmedzenych sacharidoch?
Pally 05.12.2013 10:11:38
>> Brutto, 05. 12. 2013 10:01:22
mne to uz pripada, ze nejde len o low-carb, ale ze je rovnako dolezite, odkial tie potraviny pochadzaju.. domace a prave produkty vs. priemyselne spracovane a fake
Pally 05.12.2013 10:21:55
este snad dalsi dokaz o tom, ze sacharidy sposobuju zavislost a zlo /…503511_n.jpg
Brutto 05.12.2013 10:40:38
>> Pally, 05. 12. 2013 10:11:38
Bohuzial v dnesnej dobe je to tak. Preto som nesmierne vdacny za to, ze mam relativne lahko dostupne naozaj domace produkty, o ktorych viem doslova vsetko (zelenina, vajcia, med, ryby, maso,…). V obchode kupujem len to najnutnejsie zlo (mliecne vyrobky). V podstate clovek v dnesnej situacii nema sancu zistit odkial ktora potravina v obchode pochadza a co s nou bolo v minmulosti. Stale sa tu ohaname historiou, ze ked sme boli deti, alebo ked nasi rodicia boli deti, jedli vsetko bez rozdielu a boli zdravi, ale treba si uvedomit, ze taku situaciu s pestovanim a chovom potravin, aku mame dnes na svete sme tu este nemali a nasledky sa mozu prejavit az tak o 10 – 15 rokov… :(
rudo 05.12.2013 11:13:09
>> Brutto, 05. 12. 2013 10:40:38
nemali, po rozpade RVHP nas TVARI jednoznacne oddrbali cez EU a znicenie domacej produkcie potravin, uz sa dovazaju len otraviny
tiborw 05.12.2013 12:51:46
>> rudo, 04. 12. 2013 22:14:54
Do Bulharska a na Kaukaz nemam cas chodit, preto namiesto obycajneho jogurtu z kravskeho mlieka preferujem jogurt z ovcieho mlieka a ako zdroj probiotickych kultur zase nepasterizovanu 100% ovciu bryndzu ktora ich ma zo vsetkych vyrobkov predavanych v SK najviac.
Eulenspiegel 05.12.2013 16:40:19
Hele, tohle se možná tak úplně netýká low carb, ale když už se tady ptáme ruda, měl bych taky otázku: co si myslíš 1) o zeleném čaji (mluvím o sypaném, sáčkový, který je převážně odpad neberu v úvahu) a 2) o sojové omáčce? hlavně mě tedy zajímá ten čaj.. je to podle tebe opravdu takový očistný zázrak, jak se říká?
rudo 05.12.2013 21:30:10
>> Eirrikr, 05. 12. 2013 16:40:19
v sojovych omackach nemam prehlad. z jednej strany soja uz je vsetka GM, tazke je u mna vyskrtnuta z druhej strany su rozne metody ako sa jedmotlive omacky robia a sa delia podla nazvov, to by jeden musel byt Jan Ponec aby tomu rozumel… bolo by sa na to treba pozret z haldiska kvasenej potraviny, ako kysla kapusta a rozna ina zelenina atd, ja som sa tomu nevenoval… ale mnohe sojoive omacky su len nahrady lena namiesane chemikalie a nepresli tym skutocnym procesom, takze ktovie kde sa da zohnat nieco skutocne.
zeleny caj – priznam ze som pozabudal, zacal som ho piot asi pred 15 rokmi a pravidlene ho lacno kupujem vo velkobaleni u azijcov a pije sa u nas denne, hlavne preto ze nechcem pit caj hnedy alebo cierny, pijeme to ale velmi zriedene, skor je to ako ochutene horuca voda, moc mi ale uz nechuti viac pijem OOLONG a niekedy PU-ERR a tiez JASMINE
je vela clankov o tom ze preco je zeleny caj specialny, musel by si to znovyu poprecitovat aby som si obnovil terminologiu.
Eulenspiegel 05.12.2013 21:38:16
ok, díky. právě o tom čaji mám problém najít něco pořádného… všechno mi to připadá jak z dámských časáků. ale zkusím ještě pohledat :) jasmín je supr, ale rychle se mi přepíjí. já ted popíjím senchu :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.