Nízkosacharidová strava a vytrvalosť
rudo 05.03.2014 23:11:00
>> kanovsky, 05. 03. 2014 22:55:07
pokial ide 100% na kalroie tak ano vznikol by mu kaloriocky deficit
ovsem podla konceptu : THE 90% OF US
ked sa zrataju vsetky zive bunky v nasom tele, tak 90% z nich je v nasich crevach ako bakterie a to co povazujeme za ludkse telo je teda len 10% akoby obal tej crevnej planety
otazka je ze kol % z prijatej stravy kaloricky ide pre tych 10% tela a kolko pre tych 90% bakterii
ak clovek je mnozstvo kalorii cez cukor a muku, tak je velka sanca ze mnzostvo z tych kalorii si uchmatnu tie bakterie v crevacch a cloveku sa toho moc neujde akurat ze cukrom a mukou sa zivia aj zle skodlive baktrerie a teda takto si zivime vnutorneho nepriatela a pdoad z tych bakterii su toxiny ktore nad degeneruju starnu a robia nam choroby naprikald rakovinu
aj dobre bakterie su schone zjes cukor a muku ale ich to oslabuje degeneruje a prehravaju vojnu a navyse starcaju schopnost sa rozmnozovat a tak sme nuteny jedst dene jogurt ktore ale maju v sebe mleicne bakterie uz GMO, ktore sa zase nevedia rozmnozovat takze musime to jestdenne
mnozstvo kalorii tak jeme aby sme zivili vsetky vojska v nasich crevach aj spriatelene aj okupacnu USarmy.
ked sa radilkalne prestan jest cukor a muka
tak samzorejme kratkodobo to vyvola v crevach rozne reakcie ale ako sa zbavime okupuacncyh bakterii, zacneme mat volbu ako zitot tych 90% tak aby boli zdrave a davali nam co potrebujeme
a tu prichadza vlaknina kedze vlakninu zdanlivo 0.0 laorii pre cloveka dokaze tieto bakterie jest nepriatelske nedokazu a premienaju vlakninu na specialne mastne kyseliny co teda mozme zaraadit pod tuky ale take ktore nutne porebujeme pre zdravie navuse nam vyrobia napriklad B12 aa ine prakticke doplnky.
otazka prijmu kalorii a kaloricka rovnica takto zacina vyzerat aako velky nezmysel
nakoniec kazdy pozna ludi ktory mozu zjest aj celu grecku svadbu a nepriberu a ludi ktory nejedia a len pozru cez vyklad do cukrane a naberu hned 15kg
teda ziadne kaloricke rovnice neplatia
kazdy clovek ma ine zlozenie baktrerii ine mnozstvo a inu bojovu situaciu takze aj kaloricka potreba a kaloricka vyroba v crevach je ina
samzorejem ze toto sa komplikuje napriklad alkoholom, liekmi, drigami, chemikaliami, a rozny stiplavym potravinami akpo cibula cesnack chillies atd…
alebo takyto pohlad –0 co ked teda telo potrebuje naozaj len 10% kalorckeo prijme a zvysok je o tych bakteriach ktore mozem zivit vlakninou ?
jm1 05.03.2014 23:11:35
>> oblivion, 05. 03. 2014 23:03:40 …sushi…
Sushi jako příklad low-carb stravy ?!?
rudo 05.03.2014 23:14:44
>> poohDA, 05. 03. 2014 23:01:46
no jo sex ve dvou, ale kazdy si pri tom mysly na to svoje a nesleduje partnera kazdu sekundu ako sa pri tom tvari atd
takze ak pri stple jes nieco co by niekomu vadilo…
clovek by mal jest na samotke, takleto zvyky maju mnohe indianske kmene aj ked sa spolocne vari aj ked je kmenova hostina kazdy si nalozi zo spolocneho kotla ale zaleze za svoj strom a komunikuje s obsahom svojho taniera a neriesi pritom problemy sveta ani problemy rodiny inak totiz clovek nevie co je a preto si ani jedlo podla toho nevybera
jm1 05.03.2014 23:16:00
>> rudo, 05. 03. 2014 23:11:00 … nam vyrobia napriklad B12…
B12 vyráběný bakteriemi ve střevech je lidským organismem nevyužitelný – chybí mu GIF
Pally 05.03.2014 23:18:20
>> rudo, 05. 03. 2014 23:11:00
co mas proti cesnaku/cibuli/chilli??
rudo 05.03.2014 23:26:39
>> jm1, 05. 03. 2014 23:16:00
neverim oficialnej biochemii
rudo 05.03.2014 23:27:37
>> Pally, 05. 03. 2014 23:18:20
ja nic, ale meni to situaciu na bojisku a teda to meni kaloricku rovnicu, len som to uviedol ako jeden z dovodov preco kaloricke rovnice nemaju zmysel
jm1 05.03.2014 23:37:40
>> rudo, 05. 03. 2014 23:26:39
Nevěříš, anebo nerozumíš/neznáš?
BTW, já pro změnu nevěřím např. na přímé využití „elektrochemické energie a světla“ organismem člověka…
Praha-Dalejské údolí
oblivion 05.03.2014 23:56:51
>> jm1, 05. 03. 2014 23:11:35
Ano, velmi low carb sushi – vidíš tam někde rýži? ;o)
>> rudo, 05. 03. 2014 23:11:00
Střevních bakterií může být početně klidně Tvých 90 %, ale jsou menší, než běžné buňky. To už bys mohl počítat i vnitrobuněčné symbionty, čísla by se pak vyrovnaly. Navíc zaměňuješ početní poměr s energetickou potřebou, což zcela jistě nelze, už jen kvůli rozdílu ve hmotě. Ani anaerobní pochody na tom snad moc nezmění.
Což mi připomíná nedávnou diskuzi o alkoholu – tělo si s ním umí tak dobře poradit také proto, že si ho samo vyrábí, a je to tedy nutná obrana proti jeho hromadění…
Pally 06.03.2014 00:05:34
>> rudo, 05. 03. 2014 23:27:37
a akym sposobom? lebo pikantne zrychluju metabolizmus, takze asi viac chudnem
jm1 06.03.2014 00:07:00
>> oblivion, 05. 03. 2014 23:56:51
Sashimi se v ČR docela prodraží, a jiné typy sushi si bez rýše nějak neumím představit …
rudo 06.03.2014 01:13:38
>> jm1, 05. 03. 2014 23:37:40
neverim, skus uviest vypocty biochemie preco je maratonsky svetak prave 2:02 a preco sa neda zabehnut mila pod 4 minuty – oops a ako oficialna biochemia vysvetluje breathrianstvo. kazda veda je predsa poplatna tomu komu sluzi.
rudo 06.03.2014 01:15:08
>> Pally, 06. 03. 2014 00:05:34
zasahuje do bojiska bakterii dost vyraznym sposobom a presuva vahy boja, ovsem v spolupraci s inymi faktormi
rudo 06.03.2014 01:15:57
>> oblivion, 05. 03. 2014 23:56:51
ja to vidim inak
rudo 06.03.2014 01:18:17
World Hell Org, prave oznamilo ze odporuca zrazit spotrebu cukru na polovicu.
pripomina to : ked baran nevie kade cesta posle ovce dopredu a ked ovce cestu najdu baran sa zase dopredu natrepe.
zrejme je to snaha si zachovat aspon zbytok akej takej dovery co este niektori ludia v tuto Hell Org maju a teda ked uz to vsetci aj tak vedia tak sa pridaju, aj ked samzorejme manipuluju dalej v zmysle – tu 1/2 cukru jedzte nadalej.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 06.03.2014 01:21:11
>> jm1, 06. 03. 2014 00:07:00
Dřív jsem v sushi místo bílé rýže používal pravou černou, bulgur, jáhly, čočku – nejsem v tom fanatický tradicionalista, ostatně učil jsem se u Korejců. Dnes už tam nic z toho nedávám, byly to beztak jen vycpávky. Prostě náplň rovnou zabalím do řasy – avokádo, tofu, losos, smetana, lučina, kozí sýr, mrkev, okurka, salát, borůvky, shitake, wakame, miso, wasabi, pesto, sušená rajčata, smažená vajíčka… ne vše najednou, samozřejmě! Zabalit do nori lze téměř cokoliv (a v lepším případě i následně nakrájet na kolečka) – to mi stačí k označení „sushi“. Jediné, co jsem bez „vycpávek“ nezkoušel, jsou inside-out, ale pár nápadů by se i na ně našlo…
jm1 06.03.2014 07:43:32
>> rudo, 06. 03. 2014 01:13:38 …preco je maratonsky svetak prave 2:02 a preco sa neda zabehnut mila pod 4 minuty …
Takže ty vlastně nevěříš BIOMECHANICE , nikoliv biochemii …
Praha-Dalejské údolí
oblivion 06.03.2014 08:59:24
>> rudo, 06. 03. 2014 01:15:57
Důležitost střevních symbiontů nepopírám, ale i když je jich 10× víc, než vlastních buněk těla, váží dohromady jen okolo 2 kg, protože jsou zároveň 10× menší a tedy až 1000× lehčí, než tělesná buňka. Byl by tedy značný nepoměr, kdyby tyto 2 kg potřebovaly 10× víc energie, než zbylých 70 kg. Tak nenažraných symbiontů by bylo lepší se zbavit, ne? A nezapomeň na miliardy bakterií, kvasinek, hub a virů na povrchu kůže, v plicích, v jícnu, v pohlavním a močovém ústrojí – ty také musíme přeci živit!
Navíc, mne spíš udivuje, jak nízká je lidská spotřeba energie – stačí 2 deci oleje / den.
rudo 06.03.2014 09:15:30
>> jm1, 06. 03. 2014 07:43:32
biomechanika limituje nejakych 9 sekund na 100m s pevnym startom, napriklad biomechanicky model Maslak by dal maraton hlboko pod 2H, ide o tu biochemiu vnutri co by nestihala s energiou, teplom kyslikom a podobne
rudo 06.03.2014 09:17:00
>> oblivion, 06. 03. 2014 08:59:24
mnohe telsen bunky ajvelke aj tazke su nejak metabolicky nekativne, nepriklad kostne
na druhej strane tie bakterie sa mozu rozmnozit aj niekolkrat za den a otocit tak velke mnozstvo energie a dalej ak vyrabaju rozne materialy a vyrobaju aj energiu pre cloveka, tak cez nich prejde daleko viac ako potrebuju sami pre seba.
jm1 06.03.2014 10:33:08
>> rudo, 06. 03. 2014 09:15:30 …ide o tu biochemiu vnutri co by nestihala s energiou, teplom …
Takovéto problémy řeší MOŽNÁ biofyzika (BTW, nestudovaj jsi před lety něco podobného ), nikoliv molekulární biochemie/biologie .
Tam je poznání o min. jeden stupeň níž, a zkoumají se (experimentálně) detaily (např dílčí kroky, provaznosti, zpětné vazby atd) reakčních/regulačních/signálních drah. Na sumární fyzikálně-chem. propočty (vzpomeň si, „teplo“ z jedné molekuly nespočítáš ) tu zatím IMHO ještě nedošlo.
Brno
Petr Kaňovský 06.03.2014 11:45:24
>> olark, 06. 03. 2014 11:14:05
A co chceš vlastně přibrat? Tuk asi ne, že? Pokud se jedná o svalovou hmotu, tak jsem měl dojem, že tam je důležitý dostatek kvalitních bílkovin, spojený s posilováním, ale možná se mýlím.
olark 06.03.2014 12:10:13
kanovsky: samozrejme se nemylite, mysleno jestli bude pribrani (tuku) doprovazejicim efektem vynechani peciva a prestani „krmeni bakterii“ :) Pokud nadale pohubnu, budu se drzet rovnic prijmu a vydeje.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 06.03.2014 12:31:54
>> rudo, 06. 03. 2014 09:17:00
Ve formě krátkých FA nám bakterie přispívají 140–180 kcal / d, tedy až 10 %. Ale je přeci jedno, zda nám to předtráví enzymy, či bakterie, když to nakonec spotřebují tělesné buňky. Těchto 10 % tedy nemá smysl do „střevní spotřeby“ počítat. Víc by mne zajímalo, kolik je čistá spotřeba střevní flory, tedy na její vlastní přežití, dělení a produkci dalších látek pro lidské tělo. Stále nevěřím, že 80 % denního příjmu.
Nějak mi nakonec uniká, co tím chceš dokázat? Že je pro přežití dostatečné přijímat z 90 % vlákninu? I kdyby ano, za předpokladu, že značná část po přepracování na FA připadne tělu, tak proč vlastně? Pro ušetření?
tiborw 06.03.2014 14:14:47
ORECHY
S ktorymi orechami mate v ramci nizkosacharidovej stravy najlepsie skusenosti ?
České Budějovice
PaKo 06.03.2014 19:33:09
>> tiborw, 06. 03. 2014 14:14:47
Tak na ořechy je hlavní expert oblivion. Něco málo se řešilo na stranách 36–37 tohoto vlákna.
Pokud jde o mě, dávám si neloupané mandle a kešu (víc sacharidů, vím), nejlépe pak s 85% čokoládou. V puse mi z toho pak vzniknou mandle v čokoládě .
Slaný
EdCable 06.03.2014 20:44:01
>> tiborw, 06. 03. 2014 14:14:47
Makadamiové ořechy
(1) 13,8 gramu sacharidu, z toho ale 8,6 gramu vlakniny, tj. ciste sacharidy jsou 5,2 gramu
a
(2) 59 g mononenasycenych tuku, 12 g nasycenych a pouze 1,5 g polynenasycenych.
Druhou volbou jsou pro me vlasaky.
rudo 06.03.2014 21:06:22
>> olark, 06. 03. 2014 12:10:13
takze chces pribrat telesny tuk ?
nazoaj ?
rudo 06.03.2014 21:07:21
na problem crevnej mikroflory odporucam toto videjko, prve 2/3
http://www.youtube.com/watch?…
je to velmi zrozumitelne v rustine s angl titulkami
rudo 06.03.2014 21:11:35
>> oblivion, 06. 03. 2014 12:31:54
chcem upozornit na to, ze drviva vacsina populacie ma velmi nepsravne zlozenie crevnej flory a ze znacna cast prijatych cukrov a sacharidov ide na vyzivu nepriatelskych okupacncyh armad.
kedze medicina sa rada hra so statistikou chorlavej populacie tak vsetky tabulky su zostavene tak ze sa prijem kalorii a prijem cukrov atd rata pre vyzivu okupacncyh armad
sportovec si dalej mylne mysly ze jedno kg prijateho cukru ==>> odbehnutych X km a vznikaju rozne kaloricke rovnice snahy o evodovanie prijmu a vydaju a podobne
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.