běh,hubnutí a vysoká TF
ajinav82
15.06.2011 20:31:05
Ahoj,začala jsem s rychlou chůzí a hlídám si TF na spalování tuků. Jenže chci začít i běhat. Mám10kg nadváhu. Zkoušela jsem jak doporučujou 2 min rychlá chůze a min pomalý běh,ale tep mi vylítl asi na 170 a to se nesrovnalo ani při té rychlé chůzi. Takže celou hodiny jsem měla tep aspoň na 150 a mám mít na hubnutí max 140.Jak to mám teda dělat abych zároveň hubla a k tomu začla s běháním? Díky Andrea
Brno
Petr Kaňovský
15.06.2011 20:50:13
>> ajinav82, 15. 06. 2011 20:31:05
Co třeba nejprve hodinu chodit (při těch 130–140) a teprve ke konci zkusit pár běžeckých částí? Navíc, poměr 1 minuta běh, 2 minuty chůze není nezbytný, z počátku se často doporučuje poměr mnohem větší, třeba i 1:5 nebo 1:7 (např. http://behame.cz/…iky-9-tydnu/).
pam65
15.06.2011 21:14:18
>> ajinav82, 15. 06. 2011 20:31:05
Loni jsem začínal a střídal mírnou chůzi / svižnou chůzi / běh. Rychlá chůze se v určíté rychlosti stává energeticky náročnější než běh. Pak je krátké vyklusání odpočinkem. Zkus to třeba po dvou minutách točit tak, aby největší námaha (tepovka) byla na rychlé chůzi.
Po půl roce takového hýbání se jsem běžel Coopera (tak dlouhý souvislý běh jsem nemél ani nacvičený) a nedopadlo to špatně.
Tepy se mi dávají do pořádku až při systematickém tréninku (intervaly, tempa, OV), kdy se tělo při vyšších rychlostech učí běžet racionálně (běžecká ekonomika).
Chrapla
15.06.2011 21:15:47
Ahoj chce to obrnět se trpělivostí a nehonit se ani za uběhanými km ani za rychlostí běhu ale hlavně si to užívat. To je záruka toho, že ti to vydrží. Začínala jsem před rokem podobně jako ty no a od té doby váha – 15 kg a dnes uběhnu bez problémů vkuse i 18 km a 10 km dám za 60 min ( což sice není bůhví jak rychlý běh, ale když přidám na 11 km/ hod tak už mám pocit že letím :) Pokračuj tou hodinovou rychlou chůzí a pak ji teprve postupně prokládej několika minutami joggingu( opravdu velmi velmi pomalý běh takové spíš šlapaní skoro namístě) až ten časový úsek uběhneš a je úplně jedno jakou rychlostí bez zastavení. To byl můj začátek.
rudo
15.06.2011 22:31:00
na chudnutie je chodza ovela vhodnejsia ako beh
tak ako napisal Petr, najprv si odhcodzuj chudnutie a na zaver si odbehni behanie. Pri chodzi si lahko zregulujes tep na 120 (140 je moc na ciste tukove palenie) a zaverecny beh aj ked ti vyhodi tep hocikam vyprovokuje zrychleny metabolizmus a palenie energie este hodiny po trenigu
ak mas napriklad 60 minut, tak chodza 50 minut a beh 10 minut na zaver, pokial nemozes odbehnut v kuse 10 minut tak davaj do toho kratke chodecke prestavky, tak ci tak budes mat poslednych 10 minut tep vysoky a hormony sa prepnu na max vydaj.
Ja som kedysi byval v panelaku na 11 poschodi,, odbehal som si volne rozne dlhe treningy a pri navrate domov som si vysprintoval 11 poschodi, v tom obdobi mi rebra trcali aj cez lyziarsku bundu
ajinav82
16.06.2011 07:51:47
Moc díky za rady.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.