běhat ve sněhu?
Daniela20
24.01.2007 18:44:08
ahoj, bydlim v praze, obvykle běhám podél Vltavy. Ale co je můj hlavní problem tento týden – nevím, jestli se mam vydat na běh, ikdyž sněží jak o závod… Mám nebo nemám?:-)) díky za odpověď Daniela
Jílové (to u Děčína)
toro
24.01.2007 19:17:29
Prave jsem se vratil z vybehu a je to rozhodne zajimava zkusenost, drzel jsem se tepovky a bezel jsem jeste tragednejsim tempem nez obvykle. Muj hlas je – jdi do toho, ale prioritou cislo jedna mej zdravi.
Daniela20
24.01.2007 19:47:16
tak jo, diky moc. zitra asi vyrazim, protoze mam zkouskove a celkem dost se potrebuji toho zbavit.. tak snad nebudou zadny zlomeniny ani zapaly plic. SPORTU ZDAR:-))
Otrokovice
Sef
24.01.2007 20:06:17
Pokud máš dobré boty, tak to vyzkoušej. Já jsem si to dnes výborně užil. V crossových botách mi nevadí ani hluboký sníh.
MZ
24.01.2007 20:08:26
taky jsem právě přiběhl, 12 km po vedlejších silničkách, aut minimum, je pravda, že to tempo na sněhu je dost zoufalé, ale jinak super. Rozhodoval jsem se jestli jít běhat, nebo točit km na trenažéru na kole, ale venku je to lepší.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy
24.01.2007 21:03:01
behani ve snehu, na snehu proste nejak se snehem :) doporucuju. postrehy mam z toho takove ze i v botech NB 901, ktere jsou primarne urceny na silnici mi to neklouze ani na uslapanem zledovatelem snehu nebo i lehce zmrzlem chodniku. musim si ale trochu upravit bezecka krok odrazet se spis nahoru nez dopredu a davat pozor pri dopadu. jeste bych upozornil, ze nekoho muzou zacit bolet achilovky, coz je asi pravdepodobne zpusobeno mekcim terenem a jinou technikou behu nez normalne.
at se na snehu dobre beha ;)
Plzeň
Maty
24.01.2007 22:54:37
Jen se mohu přidat ke zde uvedenému – běh ve sněhu je v pohodě. Jen mi to trochu podkluzovalo na rozbředlém sněhu při běhu do kopce, ale jinak super – Ladovská zima:o)
sargo
25.01.2007 06:58:24
Ja mel vcera v treninku rychlou desitku a moc sem si to teda neuzival :( Jinak myslim že pokud jde o Trénink,tak je jedno jestli snezí nebo prsi,jen je potreba prizpusobit treninkovy plan,protoze to jsou ty hodiny a kilometry co se pocitaj a co te sunou dopredu.Hlavne vzit boty aby se to neklouzalo,přizpusobit trat a tempo.když sneží tak i ve dne beham s blikackou na noze.jak se rika,neni dulezite videt ale byt viden
Beroun
mirek hasal
25.01.2007 08:04:22
Taky jsem včera vyběhl, bohužel nemám krosové boty, ale docela to šlo. Aspoň jsem si hezky umyl boty. :) Dneska jdu zase, potřebuju umýt ještě druhý pár.
Devce
25.01.2007 08:23:06
Behani ve snehu me docela bavi, tedy aspon ze zacatku, i kdyz zrovna vcera i dnes snezilo a do toho foukalo, tak to zas tak prijemny neni, ale je to fajn zmena. Minuly rok uz mi to ale lezlo dost na nervy, kdyz se na nekterych mistech dalo behat akorat tak ve sneznicich:) A jak pise Mirek, mam konecne po obdobi bahna botky cisty, jako novy a bez prace.
Praha 4
hanice
25.01.2007 09:31:11
Ja jsem nenašla odvahu, včerejší trénink jsem odtrpěla na pásu, ale
když jsem si přečetla vaše řádky, zítřejší běhání bude venku,
díky, hezký den všem běhačům i běhnám
johari
25.01.2007 09:52:02
Vcera jsem si uzasne uzila beh ve snehu, sice jsem nic moc neubehla, ale
stalo to za to.. Pak jsem vytahla na snih sveho milacka horacka, coz bylo take
zuzo.. Dnes jsem vymenila boty za bezky, ale nebylo to ono, takze se vratim
k normalnimu behani .
Behu ve snehu zdar a krasny den vsem!
alfun
25.01.2007 10:16:14
[quote=toro]Prave jsem se vratil z vybehu a je to rozhodne zajimava zkusenost, drzel jsem se tepovky a bezel jsem jeste tragednejsim tempem nez obvykle. Muj hlas je – jdi do toho, ale prioritou cislo jedna mej zdravi.[/quote] Už tu jednou takový topic byl, ale snad nevadí když se zeptám… úterní a včerejší trénink jsem běžel zas přibližně 1,5 hodiny jako obvykle, ale měl jsem asi o 10 vyšší tep než obvykle… při tempu co běhám na 150TF jsem měl tak 158–161. Nevíte čím by to mohlo být ? No ukazoval mi přístroj po hodině a půl Avg TF 159, max TF 189 když jsem běhal fartlek.
Jinak trénink na sněhu mi docela vyhovuje, protože se došlapuje do
měkkého, nejlepší je malá vrstva čerstvého sněhu… různé břečky na
silnici teda zrovna nemusím stejně jako led.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy
25.01.2007 10:28:17
tak je myslim jasne, ze na snehu se bezi obtizneji nez na asfaltu. uz jenom proto, ze jak rikas je mekci a tak cast odrazove sily se „vstreba“ do povrchu. navic to podkluzuje cili hlavne do kopce to je krok dopredu a pul kroku zpatky. a nezanedbatelny vliv ma i fakt, ze je potreba davat si vetsi pozor na tom kam se slape a tedy neni beh tak uvolneny jako obvykle, kdyz je kladeni nohy pres nohu bezmyslenkovite :)
doufam ze ti moje spise laicka odpoved pomohla a objasnila ti to na co ses ptal.
Jílové (to u Děčína)
toro
25.01.2007 10:32:01
Pro mne je vodicem treninku tep, dosazena tempa, pak jen hodnotim. Ale je to jednoducha matematika. Po odpocinku, ktery nastal nemoci, jsem se zlepsil o 12%, pak to zase trochu kleslo. Deset tepu na 150 je sest procent, rika se ze kdyz klidovka je o deset tepu vice pak na cloveka neco leze a to je zhruba 16%. A dost matematiky, zalezi na pocitu :)
Michal U.
25.01.2007 12:36:43
Běhat v noci na sněhu je nádherný. Člověk může i tam kde by jinak bez sněhu nebylo nic vidět. Už se dneska těším :)
Brno
running-observer
25.01.2007 13:39:42
[quote=Michal U.]Běhat v noci na sněhu je nádherný. Člověk může i tam kde by jinak bez sněhu nebylo nic vidět. Už se dneska těším :)[/quote] Souhlas. I když letos ještě ten zážitek nemám… Nestihl jsem…
Praha/Jičín
vkuzel
25.01.2007 23:01:08
Včera jsem se třikrát rozbil, dvakrát to bolelo. Dneska jsem se vyráchal v nějaký kaluži, která byla přikrytá vrstvou sněhu. Bolí mě achylovka na pravé noze a koleno tamtéž. No nic moc.
Havířov
pm
26.01.2007 03:14:25
je to něco senzačního i ty auta jezdí pomaleji ale bacha neboť to klouže a naposledy jsem měl nohy výš než moje hlava i tak to končí.šli kolem lidi tak jsem dělal že nic ale dost to bolelo.!!!!!!!!!!!!!!
Liberec
Advid
26.01.2007 06:44:44
Představoval jsem si, že poběžím závějemi a všude bude jiskřit
sníh, ale běžel jsem břečkou a klouzalo to.
millhi
26.01.2007 07:42:07
Neběžel jsem už týden (zkoušky a tak…) a začal jsem u sebe pozorovat
abstinenční příznaky. Včera jsem si tedy řekl, že poběžím za každou
cenu. Cestou z práce jsem šel pěšky asi 2 km a za tu dobu jsem stačil
dokonale vychladnout. Několikrát mi to podklouzlo. Když jsem si představil,
že bych nešel, ale běžel, rozhodl jsem se zůstat doma s rodinou
P.S.: Ale absťák mám pořád
Valašské Meziříčí
Tečko
26.01.2007 09:09:58
Mam trochu odlišnou zkušenost než je zde spomínané. Možná proto, že jsem šel na to trochu jinak. Již dřív jsem zjistil, že nedaleko máme nové fitko a v něm tři běhací trenažéry. Nikdy jsem na něm neběžel, tak si říkám, že to zkusím. Stalo se včera. Výsledkem je, že dnes jdu běhat na sních. Možná si rozbiju dr… , ale aspoň nějaké vzrůšo.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga
26.01.2007 09:18:32
[quote=Jarda koloběžka]..... 2. února je úplněk! Takže kdo může okolo tohoto data vyrazit do noční krajiny někam mimo město, ten má v případě jasné oblohy možnost prožít něco, něco… zkrátka něco, co možná ještě nezná. Chce to ale opravdu louky mimo civilizaci. Fakt. Nevěříte? Zkuste to.[/quote] Běh za svitu měsíce je super, a to stačí i 3/4 nebo poloviční. Doufám, že druhého nebude zataženo, protože úplněk je úplněk :).
Michal U.
26.01.2007 09:40:54
Tyjo, když tak čtu o vašich zkušenostech s břečkou, tak si říkám že svou trasu nemám až tak špatnou. A to ji mám z velké části ve městě. Včera paráda – ušlapaný sníh, někde hlubší, žádný led nebo kaluže a pouze jeden vychovaný vlčák :)
PS: úplněk 2. 2. – učiněna poznámka
sargo
26.01.2007 10:20:47
to ADVID , chlape neblbni , já šel včera od nás z pasek na Královku a pakkolem Janova přes les cestama na břízky a všude jen sníh a sníh :) a spousty sněhu…
Plzeň
VILDA
26.01.2007 12:42:49
[quote=Stanislav Junga][quote=Jarda koloběžka]..... 2. února je úplněk! Takže kdo může okolo tohoto data vyrazit do noční krajiny někam mimo město, ten má v případě jasné oblohy možnost prožít něco, něco… zkrátka něco, co možná ještě nezná. Chce to ale opravdu louky mimo civilizaci. Fakt. Nevěříte? Zkuste to.[/quote] Běh za svitu měsíce je super, a to stačí i 3/4 nebo poloviční. Doufám, že druhého nebude zataženo, protože úplněk je úplněk :).[/quote] Pro denní-noční troujfázový trénink je ten úplněk úplně to nejlepší-:)
Brno
running-observer
26.01.2007 14:50:51
A zkoušeli jste běhat v měkkém sněhu na boso? Já jsem to loni
zkusil… Parádní zážitek, jen jsem to nevydržel dlouho
Brno
running-observer
26.01.2007 22:43:39
K tomu běhání naboso ve sněhu: Zkusil jsem to v místech, kde mě nikdo nemohl vidět. Bylo to loni ke konci zimy, když už jsem byl na mráz a sníh i nepohodu zvyklý, ale ten den krásně svítilo polední sluníčko (a teplotu vytáhlo na nějakých minus 2°C) a já jsem se nacházel autem poblíž Petrovic v Moravském Krasu. Zaparkoval jsem u pole. Vyzul se a hup do pole, kde byl nedotčený bílý sníh.
Nohy se mi víc než po kolena bořily do sněhu, takže běh byl spíše skákání a byl energeticky velmi náročný, takže asi po 300 metrech jsem to důkladně udýchaný otočil zpět. A to mě už začly pořádně zábst prsty na nohou. Přece jen ten sníh byl poněkud studenej, zejména tam dole.
Krásně se mi nohy prohřály až zase v autě. A jak potom byly nádherně prokrvené! Takže nebudu to za každou cenu druhým doporučovat, ale byl to fajn zážitek.
Daniela20
27.01.2007 18:41:43
ahoj, doporucuji si jit dneska jeste zabehat, je to trochu rozbredly, ale beha se v tom super..ted jsem se vratila ze sve okruzni cesty:-)) a cela zarim!!!! takze behu zdar a na start. pa daniela
Praha
Jizi
03.12.2010 18:14:10
O kolik míváte zhruba v průměru pomalejší výběhy ve sněhu? (Pokud tedy míváte…) Řeším, jestli mám to rapidní zpomalení příčíst na vrub nucenému výpadku v tréninku nebo bílé nadílce…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.