Co zrovna čtete ?
Pem 26.01.2007 15:48:15
Co zrovna čtete ? Když po večerech zrovna neběháte
Času je málo, tak napište / doporučte něco dobrého, co stojí za to. Taky by mne trochu zajímalo, co čtou běžci a běžkyně. Říká se, že málo čteme (Češi. O ostatních si však nedělám iluze). U mne to tak bohužel je.
Já zrovna čtu Dicka Francise – klasika, výborný sloh. Mám rozečteného i Merleho – Malevil. Výborná knížka, taky oddychová.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 26.01.2007 15:56:12
U mě je to docela všestranné – knížku o programování, skripta (málo kdy), většinou spíš časopisy jako Run nebo Rally… no, tak to je :)
Praha
Mount 26.01.2007 16:11:37
Ahoj, býval jsem velký čtenář. Rád a hodně jsem četl beletrii, cestopisy i literaturu odbornou. Teď mám čas jen při cestě z a do práce. Nyní čtu pro mě znovuobjevený starý expediční klenot z roku 1957: Výstup na Everest od Johna Hunta (překlad The Ascent of Everest, 1954).
Jecminek.Maselnik 26.01.2007 16:12:37
ITIL, Umberto Ecco: Tajný plamen královny Loany, Orson Scot Card: Enderova Hra. ITIL protože ho potřebuji, Ecca v papírové podobě večer u vínka a Carda jako oddechovou scifi formou ebooku v pda kdekoli, kde musím čekat;-)
Jílové (to u Děčína)
toro 26.01.2007 16:13:30
Tak teď zrovna to je znovu Feynman a po deseti letech se znovu bavím nad jeho knihou „To nemyslíte vážně pane Feynmane!“. Jinak většinou je to nějaká nová referenční příručka.
Jecminek.Maselnik 26.01.2007 16:16:21
To nemyslíte vážně řadím mezi nejzábavnější povídkové knížky, které jsem když držel v ruce. Super čtení a i pro nefyziky;-)
Devce 26.01.2007 16:25:05
Zrovna jsem docetla knihu od Marka Frosta – Seznam sedmi – kdo ma rad A.C.Doyla prijde si na sve… a znovu procitam knihu „chlapijsouparchanti.com“ – pekny cteni pro holky:)
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 26.01.2007 16:40:50
„Paní jezera“ od Sapkowského. A nedočkavě vyhlížím další díl Pratchettovy Zeměplochy.
Praha|Dresden
dees 26.01.2007 17:13:18
Feynmana jsem cetla pred vanoci, pres vanoce Shakespeara, ted zrovna „Jungle child“, oddych a trenink cizich jazyku v jednom.
Praha
Radek Narovec 26.01.2007 17:17:45
zrovna čtu asi šest ale opravdu hezkých nových příspěvků na Behej.com od vás! :)
Homer: BEHEJ.COMůžeš :D
alfun 26.01.2007 18:02:05
[quote=Jecminek.Maselnik]To nemyslíte vážně řadím mezi nejzábavnější povídkové knížky, které jsem když držel v ruce. Super čtení a i pro nefyziky;-)[/quote] Takže doporučuješ ? Potřeboval bych nějakej tip na dobrou knížku která se dobře čte a u který bych vydržel Protože já nejsem moc typ co hodně čte, ale chtěl bych Už jsem se po ní díval, asi ty dvě stovky obětuju
millhi 26.01.2007 18:17:02
Momentálně mám rozečteno Fulghumovo Třetí přání… hezký román – hlavně je to úplně jiný Fulghum, než kterého znám z jeho útlých knížečech plných krásných životních postřehů.
Praha
PetrS 26.01.2007 19:07:12
[quote=alfun]Takže doporučuješ ? …[/quote] Taky doporučuju, skvělá kniha :)
Beroun
mirek hasal 26.01.2007 19:17:48
Nečtu. Pouze behej.com.
alfun 26.01.2007 22:38:55
[quote=johari]ja posledni dobou ctu jen skripta …[/quote] To já taky Jsem rád, že tu jsou i běžci/běžkyně podobného věku
Brno/Havířov
forest 27.01.2007 00:01:47
Faynmana i Bulgakova doporučuju. Dneska jsem dočetl ve vlaku [b]Lhář[/b]e od Stephen Fry (oblíbil jsem si poslední dobou romány ze současné Británie – Welsh a jeho [b]Trainspotting[/b] a spol.). Jinak jsem takový čtenář cestovatel – při cestování nejsem schopný se nic naučit, ale čtení mě baví a ukrátí čas (když mi přijde čtecí slina, tak jsem schopný přečíst Tolstoje – [b]Vzkříšení[/b] ve 4000 m.n.m. za 3 dny )
Jecminek.Maselnik 27.01.2007 00:20:59
2Alfun: Feynmana jednoznačně doporučuji. Zejména pokud jsi „vlažnější“ čtenář, má formát kratších vtipných podmínek tu výhodu, že při pauzách neztrácíš souvislosti;-). Jinak z toho co jsem četl v poslední době bych ještě vzpomněl Stephena Kinga a jeho cyklus Temná Věž. 6 dílů, Kingovsky upovídané, přesto však velmi čtivé. Nevýhodou těchto svazků ovšem je, že u nich nesmíte klimbat. Pád sedmisetstránkové knihy na hlavu není nic moc – ověřeno.
evva 27.01.2007 10:05:47
Vřele doporučuji knihu Škola Malého stromu od Cartera Forestra.Nemá chybu
Valašské Meziříčí
Tečko 27.01.2007 14:40:14
Mám rád historické romány a teď s oslední době to byl Ločišník od Bernarda Cornwella (oblíbený autor).
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 27.01.2007 19:04:12
[quote=alfun][quote=johari]ja posledni dobou ctu jen skripta …[/quote] To já taky Jsem rád, že tu jsou i běžci/běžkyně podobného věku [/quote] Jj, třeba elementrání matematika – zábavné, veselé, nechybí ani zápletka, když to člověku (většinou) nevychází… :)
ondras 27.01.2007 21:54:47
Ted zrovna vse od Johna Grishama …
johari 27.01.2007 21:59:13
[quote=Oslík][quote=alfun][quote=johari]ja posledni dobou ctu jen skripta …[/quote] To já taky Jsem rád, že tu jsou i běžci/běžkyně podobného věku [/quote] Jj, třeba elementrání matematika – zábavné, veselé, nechybí ani zápletka, když to člověku (většinou) nevychází… :)[/quote] mno, takova pravdepodobnost a statistika.. to je bezva horor… a to napeti u zkousky, kdyz clovek vi, ze nic neumi
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 28.01.2007 05:00:17
Já dočítám od J. Buriana Sága o cestě na Island a když zrovna nejsem moc unavený a hlava bere, tak průběžně cyklus Toulky minulostí světa. Jinak vše od klasiky po S. Kinga, záběr mám široký, jen toho času kdyby bylo víc. A běhat se u toho nedá. :)
millhi 28.01.2007 08:30:24
[quote=johari][quote=Oslík][quote=alfun] To já taky Jsem rád, že tu jsou i běžci/běžkyně podobného věku [/quote] Jj, třeba elementrání matematika – zábavné, veselé, nechybí ani zápletka, když to člověku (většinou) nevychází… :)[/quote] mno, takova pravdepodobnost a statistika.. to je bezva horor… a to napeti u zkousky, kdyz clovek vi, ze nic neumi [/quote] Naprostý souhlas, taky jsem se teď začetl do statistiky a kombinatoriky To napětí bude u mě ještě umocněno faktem, že jsem nebyl ani na jedné přednášce
johari 28.01.2007 12:08:21
[quote=millhi][quote=johari][quote=Oslík] Jj, třeba elementrání matematika – zábavné, veselé, nechybí ani zápletka, když to člověku (většinou) nevychází… :)[/quote] mno, takova pravdepodobnost a statistika.. to je bezva horor… a to napeti u zkousky, kdyz clovek vi, ze nic neumi [/quote] Naprostý souhlas, taky jsem se teď začetl do statistiky a kombinatoriky To napětí bude u mě ještě umocněno faktem, že jsem nebyl ani na jedné přednášce [/quote] muj clovek! .. ackoliv, ja jsem vlastne na jedne prednasce byla (na te prvni)
Štúrovo / Bratislava
Bohuš 28.01.2007 12:23:52
Hlava XXII od Josepha Hellera.
pecjan 28.01.2007 16:07:42
Životopis Marxe… Nejsem žádný přívrženec, nebo tak něco, ale zajímá mě to. Knihovnice mi to vůbec nechtěla půjčit! Ne ze srandy. Asi po čtrvt hodině přemlouvání mi to nakonec dala. Chápete to?:-/
Liberec
Advid 29.01.2007 06:35:49
Bohatý táta, chudý táta – je to o tom, jak učí různí rodiče své děti přistupovat k penězům a práci a jak si to pak ty děti nesou sebou a učí to samé své děti atd. Jsem teprve na začátku.
Pem 29.01.2007 07:44:31
[quote=Homer]Minulej tejden sem dočetl Mistra a Markétku (Bulgakov)-supr kniha, na poličce na mě čeká Walden aneb život v lesích (údajně taky supr kniha). Abych nezapomněl…Ultramarathon man (D.Karnazes) famózní kniha!!![/quote] Walden je naprosto skvělá kniha ! Doporučuji. Mám ho v knihovně a už se na něj zase těším. Jsou to zápisky autora (Thoreau), který určitou dobu žil částečně mimo civilizaci, četl, přemýšlel a něco málo si i sám pěstoval atp. Z té knihy přímo vyzařuje klid a soulad s přírodou.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.