Ortoped/Podiatr v Brně
Martin81
16.10.2011 17:05:05
Máte nějaký tip na dobrého a osvědčeného ortopeda/podiatra v Brně? Trvale se nemůžu zbavit bolestí noh nad kotníky, tak bych to asi prokonzultoval s nějakým odborníkem.
Brno
mulisak
16.10.2011 21:20:52
Zkus lépe popsat svůj problém, třeba ti někdo poradí. Byl jsem před rokem u jednoho, o kterém se říká, že je dobrý. Měl několikaměsíční objednávací lhůtu a než jsem se dostal na vyšetření, tak problém odezněl. Diagnostikoval mi pronaci nebo supinaci (už ani nevím co, pořád si to pletu) a doporučil mi vložky do bot z jejich prodejny v ceně několik set Kč, což dosud ignoruji, protože ona bolístka se už neobjevila.
Martin81
16.10.2011 21:35:03
No fakticky se da rict, ze se me trvala drzi bolest holeni cca 5 – 15 cm nad vnitrnim kotnikem. Bohuzel hledanim po netu to ukazuje na spoustu moznosti od pronace az po nabeh na unavovou zlomeninu. Zkousel jsem boty pronacni i neutralni, ale ani s jednim to neni vyrazne lepsi (treba v Triexpertu mi rikali, ze oni by mi doporucili normalne neutralni boty, ze pronace je hodne slaba). Ted chci zkusit trosku odpocinek od behu a zkusit nejakou alternativni aktivitu jestli se to pak zlepsi nebo ne.
Brno
mulisak
16.10.2011 21:50:52
>> Martin81, 16. 10. 2011 21:35:03
Klasický problém začátečníků, běžců prudce navyšujících kilometráž nebo běžců, co běhají po tvrdém nebo příčně nerovném povrchu. V angličtině je to „shin splints“, tady na fóru to hledej jako bolest holení. Sniž kilometráž, snaž se neběhat po silnici nebo chodnících, ideálně do mírného kopce, protahuj a posiluj inkriminovaný partie, někdo radí holeně střídavě vystavovat horké a studeně vodě pro lepší prokrvení a hojení.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.