Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Čtyřikrát bedna pro Čechy v italském Orte

Čtyřikrát bedna pro Čechy v italském Orte
foto: Česká reprezentace OCR

tisková zpráva | 02.05.2019 | přečteno: 6459×

Členové České reprezentace OCR hájili národní barvy o víkendu v italském městečku Orte, kde se běžel v neděli Spartan Super. Čtyři čeští závodníci skončili na bedně.

Vítězem závodu se stal Richard Hynek. „Od začátku se mi běželo velmi dobře. S Tomem Satinským jsme si udělali na prvních sedmi kilometrech menší náskok, kde nás čekal oštěp. Tom nedal a já ano, což mě dostalo do vedení s minutovým náskokem. Běžecký náskok na druhého Manueala Moriconiho jsem postupně zvětšoval, a jelikož jsem byl bezchybný na překážkách, tak se mi závod podařilo vyhrát,“ popsal mladý závodník.

Právě Tomáš Satinský, který se dopustil chyby na oštěpu, doběhl na bronzové pozici. „Chvíli po oštěpu jsem angličákoval ještě jednou na balancu,“ připomněl Satinský a pokračoval: „Vlastně mi bylo jedno jestli doběhnu třetí nebo desátý. Orte byl první víkend letos, kdy jsem závodil zdravý, a tak jsem byl zvědavý, jak na tom budu oproti ostatním. Z Orte odjíždím s pocitem, že jsem na dobré cestě. Sezona mi vlastně začíná až za měsíc a půl na těch nejtěžších tratích v Andoře, Dolomitech, Morzine a dalších.“ Těsně za Satinským doběhl na čtvrtém místě další reprezentant Petr Vinický!

Mezi ženami kralovala také členka České reprezentace OCR! „Na start jsem se postavila s nechutí a s kašlem. Po první kopečku jsem věděla, že to milé poběhání nebude, ale asi v polovině závodů nastal zvrat, radost mi vyčaroval trefený oštěp,“ usmívala se vítězka ženské elity Adéla Voráčková z Ostravy. „Poté na trati bylo pár balanců a ty se povedly na výbornou. Takže jsem šťastná za nulové konto,“ dodala.

Nakonec z toho byl i bronz mezi ženami. Třetí totiž doběhla Kutnohoračka Martina Fabiánová. „O kontakt s druhou Maďarkou jsem přišla na oštěpu, který byl někde na šestém kilometru. Ona se poprvé v životě trefila, já opět ne,“ smála se Fabiánová a navázala: „Třetí místo už jsem si pohlídala. Na dalších překážkách jsem nechybovala, takže jsem moc šťastná.“

O víkendu se čeští reprezentanti představí na španělské sérii v Madridu, kde poběží Tomáš Satinský, Tomáš Tvrdík a Adéla Voráčková. Richard Hynek letí reprezentovat do Anglie, kde se běží Spartan v St. Clere.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 02.05.2019 12:48:01

Členové České reprezentace OCR hájili národní barvy o víkendu v italském městečku Orte, kde se běžel v neděli Spartan Super. Čtyři čeští závodníci skončili na bedně.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.