Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běhej lesy Klínovec: Lanovka, svatba a bezmála 1400 závodníků

Běhej lesy Klínovec: Lanovka, svatba a bezmála 1400 závodníků
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 22.07.2024 | přečteno: 273×

Pátý závod sezony Běhej lesy zavítal do Krušných hor. Drtivá většina z celkových 1398 závodníků nastoupila na lanovku vedoucí na vrchol Klínovce, aby se pak vydala po náročných lesních trailech. Mezi účastníky nechyběl ani čerstvě sezdaný pár, který to vzal ze svatby rovnou na start.

Pravý horský závod v letním počasí nezastrašil členy naší lesní smečky a druhá polovina sezony odstartovala v Krušných horách. Ve Skiareálu Klínovec byla celý den k dispozici nejen závodníkům lanovka Dámská vedoucí z Loučné pod Klínovcem. Hromadným startem a euforií pod lanovkou závod začal, pohodlná cesta nahoru pak posloužila k nasátí atmosféry a výhledů. Od výstupu už pak každý běžel sám za sebe a musel se popasovat s náročnými lesními traily, které okolí nabízí.

Nedílnou součástí byly dětské závody Dr. Max, kterých se zúčastnilo 293 lesních mláďat, která do běhu dala srdce, duši a všechnu energii a patří jim za to velká poklona. Běhej lesy není jen o výkonu a i na Klínovci jsme společně běželi rodinný PENNY běh na 5 kilometrů pro dobrou věc. Vybrali jsme 82 400 Kč na podporu aktivního života seniorů z organizace Život 90. Tento charitativní běh si mohou zájemci zaběhnout i virtuálně, pokud se nezvládnou dostavit na místo závodu. Pomáháme společně i díky aplikaci EPP – Pomáhej pohybem od Skupiny ČEZ, konkrétně na Klínovci jsme podpořili litoměřický Junák, aby mohl vybudovat venkovní přístřešek u klubovny.

Krušné hory nabídly závodníkům také krátkou Nova 11 km trasu a dlouhou 23 km trasu. Na krátké trase se stala královnou Veronika Palková a mezi muži panoval Stanislav Zacha. Chvilku slávy si ale užili i novomanželé, kteří hned poté, co si řekli “ano”, spěchali s dalšími svatebčany přímo na start, kde jim zbytek smečky pogratuloval aplausem.

Na dlouhé trase si pro výhru doběhla Barbora Marková a vítězem se stal Ital Fabio Vaccina. Obě distance tradičně nabídly i Conti Speed Section, díky které mohli lesní rychlíci vyhrát poukaz v hodnotě 5 000 Kč na nákup pneumatik Continental.

Komfort v letním počasí zajistili v zázemí skvělí lesní partneři, a tak se mohli závodníci v klidu a kvalitně občerstvit v PENNY jídelním stanu, kde na ně čekala snídaně zdarma a poté teplý bufet. U Generali Investments CEE bylo závodníkům k dispozici profi tejpování pro lepší a bezpečnější zážitek ze závodu. V bohaté tombole šťastlivci vyhráli například poukaz na boty značky Craft, víkendové zapůjčení a testování modelu Volvo EX30 nebo další ceny od Dr. Max, České mincovny či PENNY.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili! Za letošní sezonu jsme již díky vám se zakládajícím partnerem Lesy ČR vysadili 7458 stromů.

Další horské dobrodružství se koná v Beskydech. Šestý závod sezony nás čeká v Bílé už 3. srpna. Opět na smečku čeká výjezd lanovkou a k tomu beskydské výhledy a závod po československé hranici! Více najdete na www.behejlesy.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 22.07.2024 10:41:44

Pátý závod sezony Běhej lesy zavítal do Krušných hor. Drtivá většina z celkových 1398 závodníků nastoupila na lanovku vedoucí na vrchol Klínovce, aby se pak vydala po náročných lesních trailech. Mezi účastníky nechyběl ani čerstvě sezdaný pár, který to vzal ze svatby rovnou na start.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.